YEREL HABERLER - 18 Ağustos 2017 Cuma 14:14

İpekyolu Belediyesinden park yapımı

A
A
A
İpekyolu Belediyesinden park yapımı

Van’ın İpekyolu Belediyesi tarafından yapımına başlanan parklarda çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Van’ın İpekyolu Belediyesi tarafından yapımına başlanan parklarda çalışmalar aralıksız devam ediyor.


Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince kısa bir süre önce yapımına başlanan Mithat Bey ve Selimbey mahallelerindeki parklarda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Mithat Bey Mahallesi’nde yapımı devam eden ve Şehit Ahmet Çam adı verilecek parkta; uçak konseptli çocuk oyun parkı, tüm yaş gruplarının faydalanabileceği çok amaçlı kafe, muhtarlık ofisi, mescit, bisiklet, bağlama ve engelli araç şarj istasyonu, süs havuzu, ışıklı ferforjeler, fitness, yürüyüş parkuru, gölgelikler ve güçlü bir bitki florası bulunacak.


Selimbey Mahallesi’nde ise çocuklar için zengin bir oyun grubu içeren parkın peyzaj çalışmalarına başlandı. Bu iki parkın yanı sıra şehir stadyumunun arkasındaki alana yapılacak parkın da altyapı çalışmalarına başlandı.


Belediye ekiplerinin aralıksız süren çalışmalarıyla parkların eylül ayı içerisinde bitirilerek hizmete açılması planlanıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor Maltepe’de Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. İstanbul Maltepe’de yaşayan Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. Halk müziğinin önemli enstrümanlarından biri olan el emeği bağlama üretimi, teknolojik imkanların artması ve çırakların yetişmemesi nedeniyle son demlerini yaşıyor. Maltepe’de küçük bir atölyede 30 yıla yakındır bağlama yapan Cihan Doldur, ağacın cinsine göre ayda ortalama 5-6 bağlama yapıyor. Bağlama yapmak için maun, dut ve kırmızı ardıç ağaçlarını tercih eden Doldur, bazı bağlamaları ise yaklaşık 6 ayda tamamladığını söyledi. Bağlama yapımını aşama aşama anlatan Doldur, zahmetli ve bir o kadarda emek isteyen bir çalışma olduğunu dile getirdi. 30 yıldır Maltepe’de saz üreten Cihan Doldur, “Kursa yazılmıştım, yengemin bir sazı vardı. Kurs sonrası yengem sazını geri isterdi, dolayısıyla çalışamazdım, yapamazdım. Hiç sazım olmamıştı, zaman ve süreç bizi buralara getirdi. 30 yılı aşkındır bu meslekteyim. Bağlama enstrümanı her şeyden önce beni sesiyle cezbettiği için, amcamın da bağlama ustası olmasından dolayı onun yanında başladım. Ahşapa dokunmak çok farklı bir şey. Ben bu işi bir. Meslek gibi görmedim, severek yaptığım bir iş bu. Yeni jenerasyon gençlik biraz daha rahat. Buraya geliyorlar ve ilk başlarda hoşlarıma gidiyor. Tozu, zımparayı zorlukları gördükleri zaman geri adım atıyorlar. Bu iş meşakkatli bir iş, bedenen ve ruhen bu işe kendinizi vermeniz gerekiyor. Gençlerimizde kültürümüze ilgi daha az daha çok batı kültürüne yakınlar ama batıdaki gençlere baktığımızda bizim kültürümüze daha çok meraklılar. Müşteri portföy olarak Çin’e, Afrika’ya, Ruslar’a ve Avrupa’nın bir çok ülkesine saz ürettik. Amerikalı bir arkadaş bizlere Muhlis Akarsu’yu anlattı, eserlerini çaldı. Biz utandık açıkçası" diye konuştu.