YEREL HABERLER - 19 Mart 2017 Pazar 10:13

İranlı turistlere sıcak çorba

A
A
A
İranlı turistlere sıcak çorba

Van Büyükşehir Belediyesi, Kapıköy Sınır Kapısında iki gün içinde yaklaşık 3 bin İranlı turiste sıcak çorba ikram etti.

Van Büyükşehir Belediyesi, Kapıköy Sınır Kapısında iki gün içinde yaklaşık 3 bin İranlı turiste sıcak çorba ikram etti.


Tatil için kente gelen İranlı turistler için Van Büyükşehir Belediyesi bir dizi çalışma başlattı. Nevruz tatillerini Van’da geçirmek için gelen turistlerin kentte rahat etmelerine yönelik tedbirler alan Van Büyükşehir Belediyesi, Kapıköy Sınır Kapısında da iki gün içinde yaklaşık 3 bin kişiye sıcak çorba ikram etti.


Van Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Daire Başkanlığınca organize edilen çalışmalarda, İranlı turistler için başlatılan hizmetler büyük memnuiyet uyandırdı. Belediye tarafından şehir merkezindeki caddeler ışıklandırılırken, "Van Shopping Fest" kapsamında da Farsça ve Türkçe olarak hazırlanan binlerce tanıtım broşürü dağıtıldı.


Kapıköy Sınır Kapısında başlatılan çalışmalarda ise, çevre temizliği yapılarak tüm alan itfaiye ekiplerince yıkandı. 30 kamyon çöp ve hafriyat toplanırken, İran’dan gelen turistlerin iyi ağırlanması için tedbirler alındı. Alo 153 Zabıta hattına her türlü şikayetlerin günün 24 saatinde iletilebileceği ve turistlere yönelik olumsuz davranışların önüne geçilmesi hedefleniyor.


Belediyenin ‘Mobil Çorba Dağıtım’ aracının Kapıköy Sınır Kapısında sıcak çorba dağıtması İranlılardan büyük takdir gördü. Çorba almak için aracın önünde bekleyen İranlı turistler, Van Büyükşehir Belediyesine bu hizmetinden dolayı teşekkürlerini Kültür ve Sosyal Daire Başkanı Sinan Bağlı’ya ilettiler. Bağlı, “Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz İbrahim Taşyapan ile Genel Sekreterimiz Mustafa Yalçın’ın direktifleriyle turistlere yönelik bir dizi çalışma başlattı. Onların şehrimizde huzurlu bir tatil geçirmelerine yönelik her türlü tedbiri alıyoruz. İlimizin tanıtımına yönelik materyaller dağıtırken, caddelerimizi ışıklandırdık, çevre düzenlemesi ve temizliği yaptık. En önemlisi gelen misafirlerimize iki gün boyunca sıcak çorba ikramında bulunduk. Zabıtanın da bu süre içinde denetimleri arttırıldı. Esnafımızdan ve halkımızdan misafirlerimize karşı duyarlılıklarını arttırmalarını istiyoruz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa UNCESCO Müzik şehri Şanlıurfa’da koro yarışmasında ödüller sahiplerini buldu UNESCO Müzik Şehri Şanlıurfa’da düzenlenen okullar arası koro yarışmasında, dereceye girenler ödüllerini aldı. Festival havasında geçen yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Şanlıurfa Valiliği himayelerinde Eyyübiye Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ŞURKAV iş birliği ile “Tek Ses İki Hareket” Projesi çerçevesinde düzenlenen valilik kupası 3. okullar arası koro yarışması bugün tamamlandı. 13 İlçede yapılan ve 100’lerce okulun katıldığı ortaokullar arası koro yarışmasında her ilçe kendi birincisini belirleyerek valilik kupası il yarışmasına gönderdi. İl yarışmasına katılan 13 ilçe birincisi bugün yapılan yarışmada tüm hünerlerini sergiledi. Yarışmada ilk, orta ve lise öğrencileri, ayrı ayrı kategorilerde yarıştı. Birinci olan okullara, 10 bin TL ve 10 çeşitli müzik atölyesi enstrümanları, 2’nci olan okullara 8 bin TL, 3’üncü olan okullara 6 bin TL ve mansiyon ödülü alan okullar ise 4 bin TL ödül kazandı. Ödül töreni sonrası konuşan Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Kaya, “Hepimiz çok sevindik. 3 gün sonunda Şanlıurfa’mızın ilçelerinden, merkezinden yüzlerce okulumuz yarışmayı iştirak etti. Büyük bir coşkuyla ilk finalimizin sonuncusu ilkokullar kategorisini gerçekleştirdik. Dereceye giren öğrencilerimiz çok mutlu, dereceye giremeyen çocuklarımıza da şunu söyleyeyim, bu bir yarışma, bir festival havasında geçti. Çok mutlu olduk, sevinçlerine ortak olduk. Eyyübiye Belediyesi olarak bu çocuklarımızın sevicine ortak olduğumuz için son derece mutluyuz. İnşallah bu yıl 3’üncüsünü yaptık 4 ve 5’incisini de seneye gerçekleştireceğiz. Katılım gösteren bütün okullarımızı tebrik ediyorum, öğrencilerimizin gözlerinden öpüyorum” dedi. Dereceye giren okul öğrencileri, mutlu olduklarını belirterek yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.