YEREL HABERLER - 26 Temmuz 2017 Çarşamba 17:23

Korsan taşımacılığa karşı önemli kararlar alındı

A
A
A
Korsan taşımacılığa karşı önemli kararlar alındı

Van Büyükşehir Belediyesi, yetki belgesiz yolcu taşıyan korsan araçlarla ilgili önemli kararlar aldı.

Van Büyükşehir Belediyesi, yetki belgesiz yolcu taşıyan korsan araçlarla ilgili önemli kararlar aldı.


Ulaşım Daire Başkanlığı bünyesindeki Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından daha önce Ulaşım Koordinasyon Alt Kurulu’na havale edilen yetki belgesiz yolcu taşımacılığı yapan araçlarla ilgili ilçe belediye temsilcileri, karayolları, emniyet ve şoförler odası temsilcilerinin de katılımıyla yapılan toplantıda bazı kararlar alındı. Bu doğrultuda daha önce yapılan araştırmalara ek olarak, her ilçenin ihtiyaç duyduğu araç sayısını belirleyebilmek için ilçe belediyelerinin kendi sorumluluk alanlarında anket çalışmaları yapması, günlük yolcu potansiyeli, nüfus sayısı, yol durumu gibi çeşitli araştırmalar yaparak elde edilen verilerin Büyükşehir Belediyesi ile paylaşılması kararları alındı.


Korsan taşımacılığın önlenmesi ve vatandaşların güvenli, rahat bir şekilde ulaşım yapmalarını sağlamak için yapılan çalışmaların büyük önem taşıdığını belirten belediye yetkilileri, hizmet kalitesini artırmak için çalışmaların devam edeceğini söylediler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayrampaşa’da "ayak ezme" tartışması kanlı bitti: 1 ölü Bayrampaşa’da bir esnafın kardeşi, aracıyla başka bir esnafın oğlunun ayağını ezdi. Şahıs hastane masraflarını karşılamayınca esnaflar arasında çıkan bıçaklı kavgada, ayağı ezilen kişinin babası hayatını kaybetti. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, 22 Nisan tarihinde sabah 10.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz ay, restoran işletmecisi Adem G.’nin kardeşinin kullandığı araç, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan K.’nın oğlunun ayağını arabayla ezdi. Kazada, aracın içinde bulunan Adem G., hastane masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Adem G. ile Ercan K. arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Ercan K., Adem G. ve beraberindeki iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ercan K., o esnada kardeşi Cengiz K.’yı aradı. Dükkana gelen Cengiz K. ise bıçak darbelerinden kendini korudu. İki çocuk babası Ercan K. (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavga anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ercan K.’nın cenazesi, defnedilmek üzere Giresun’a götürüldü. Şüphelilerin daha önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde, Ercan K. ve oğlu Anıl K.’nın Adem G. ve Metin G. ile aralarında daha önceden alacak verecek nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi. Çalışmalar kapsamında Adem G. ile kuzeni olduğu belirlenen Metin G. isimli şüpheli şahıslar aynı gün polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar, “kasten öldürme” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.