YEREL HABERLER - 29 Mart 2017 Çarşamba 15:48

Vali Taşyapan’dan Çaldıran ve Muradiye’ye ziyaret

A
A
A
Vali Taşyapan’dan Çaldıran ve Muradiye’ye ziyaret

VAN (İHA) – Van Valisi İbrahim Taşyapan, buralarda artık kötüye ve kötü niyetlilere fırsat vermeyeceklerini belirterek, “Güvenlik güçlerimizin tüm imkânları bugün her yere ulaşabilecek seviyededir.

VAN (İHA) – Van Valisi İbrahim Taşyapan, buralarda artık kötüye ve kötü niyetlilere fırsat vermeyeceklerini belirterek, “Güvenlik güçlerimizin tüm imkânları bugün her yere ulaşabilecek seviyededir. Artık hiçbir yer uzak değildir” dedi.


Vali İbrahim Taşyapan, muhtarlarla istişare toplantılarına Çaldıran ve Muradiye ilçeleriyle devam etti. İl genelinde, başta güvenlik ve asayiş olmak üzere ilçelerin belli başlı sorunlarının yanında, muhtarların talep ve görüşlerinin de dile getirildiği istişare toplantıları kapsamında ilk olarak Çaldıran’a giden Vali Taşyapan, Sosyal Hizmetler Merkezi’ndeki toplantı salonunda ilçede görevli 60 muhtar ile bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada, Van’ın 2014 yılında büyükşehir, köylerin de mahalle statüsü kazandığını hatırlatan Vali Taşyapan, yaşanan son gelişmeler üzerine kendisinin büyükşehir belediye başkanlığı, Çaldıran Kaymakamı Tekin Dundar’ın da ilçe belediye başkanlığı görevini üstlendiğini belirterek, heyecanla ve işbirliğine dayalı planlamalarla, kamu kaynaklarını verimli kullanarak ilçeye daha iyi hizmet vermenin yollarını aradıklarını dile getirdi.


Ülkemizin öncelikli sorunlarından birinin terörle mücadele olduğunu ve bu konuda Çaldıran ilçesinin önemini vurgulayan Vali Taşyapan, “Devletimiz buralarda da terörle ve teröristlerle kararlılıkla mücadele ediyor. Geçen yıl Tendürek Dağında çok sayıda şehit verdik. Terörle mücadelede önemli mesafeler aldık. Aynı zamanda bir serhad şehri olması nedeniyle Çaldıran’da kaçakçılıkla da mücadelemiz sürmektedir. Bir yandan da kamu hizmetlerine karşı çıkan, bunları yapan ekiplere tuzaklar kurup yollarına mayın döşeyenler, okullarımızı yakanlar ve onların zihniyetleriyle de mücadele ediyoruz. Dağda eli silahlı gezen teröristi imha etmeye çalışıyoruz ama aslında ona yardım ve yataklık edenler de aynı kategoride olan kişilerdir” diye konuştu.


Türkiye’nin terörden 30 yıldır büyük zararlar gördüğünün altını çizen Vali Taşyapan, “Hepimiz görüyoruz; burada insanlarımızı bu beladan kurtarmak için devletimiz büyük mücadeleler veriyor. Akamete uğratılan çözüm sürecinin ardından devletimiz kendisine yeni bir konsept belirledi ve bundan sonra teröriste, terörle uğraşanlara, teröre destek verenlere şefkat ve merhamet göstermeyeceğini ilan etti. Diğer taraftan işinde gücünde, devletimizin yanında olan ve teröristle işbirliği yapmayan vatandaşlarımıza her türlü desteği verme kararlılığında olduğunu da açıkladı” dedi.


Çaldıran’da turizmden tarım ve hayvancılığa kadar pek çok faaliyetin yapılmasına uygun koşulların varlığına işaret eden Vali Taşyapan, tüm bu faaliyetlerin yürütülmesinin, güvenliğin tam anlamıyla sağlanmasına bağlı olduğuna dikkat çekti. Güvenliğin yalnızca asker ve polis eliyle de sağlanamayacağını ifade eden Vali Taşyapan, şunları söyledi:


“Güvenlik, insanlarımızın desteğiyle sağlayabileceğimiz bir atmosferdir. Ülkemizde yaşanan son gelişmeler ışığında terör örgütlerinin iplerinin kimlerin elinde olduğu açıkça ortaya çıkmıştır. Kendi ülkemizi, memleketimizi, beldemizi, köyümüzü korumak, ancak oraya sahip çıkmakla olur. Kötü niyetli insanları oralardan temizlemekle olur. Hiçbir şey insandan daha değerli değildir. Her şey insan içindir. İnsanın güvenliği de en önemli konudur. Ülkemiz ve topraklarımız değerli varlıklarımızdır. Bu varlıkların kıymetini bilmemiz gerekir.”


Ülkemizin yeni bir dönemin eşiğinde olduğunu söyleyen Vali Taşyapan, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek Anayasa değişikliğine yönelik halk oylaması hakkında ise şu ifadeleri kullandı:


“Bir anayasa değişikliğini oylayacağız ve bu oylama yakın bir zamanda gerçekleşecek. 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasında kurulacak sandıkların güvenliğine değinmek istiyorum. Burada emniyetimiz ve jandarmamız gerekli çalışmaları zaten yapmaktadır. Muhtarlarımız da birer kamu görevlisi, köyün ileri geleni ve köyün bir adım önünde gidenleri olarak, bu süreçte köylerinde olan bitenden, devlet adına haberdar olacak ve yetkililerle irtibatı sağlayacaklardır. Köylerimize yoğun hizmet götüren birimlerimizi bugün buraya getirdik. Burada başka konular da konuşacağız ama ülkemizin huzuru, güvenliği olmazsa bunların hiçbirinin anlamı olmaz. Birileri köyünüze gelip bilginiz dışında istediği her şeyi yapamaz. Köyle ilgili bilgi toplayamaz. Köylünün hiçbir şeyini sorgulayamaz. Sizin, gerektiğinde güvenlik kuvvetleriyle işbirliği yaparak ilgili kişiler hakkında gereğini yapma, kötü niyetli kişilere destek verenleri de sorgulama yetkiniz vardır. Buralarda artık kötüye ve kötü niyetlilere fırsat vermeyeceğiz. Köylerimiz teknolojik imkânlar sayesinde artık çok uzak yerler değil. Buralarda huzur ve güvenlik olursa yaşamanın bir anlamı olur. Biz bu doğrultuda köylerimizin güvenliğine önem veriyoruz. Güvenlik güçlerimizin tüm imkânları bugün her yere ulaşabilecek seviyededir. Artık hiçbir yer uzak değildir.”


Muhtarların her zaman devletin yanında ve onunla işbirliği içerisinde olması gerektiğini söyleyen Vali Taşyapan, “Devlet ve millet arasındaki köprü vazifenizi en iyi şekilde yapmanız gerekir. Vatandaşa hizmet etmek hepimizin görevidir. Bizler öncelik sırasına göre belli hizmetleri getirmenin gayretindeyken, sizler de görev süreniz içerisinde mahallenize hizmet talep etmenin gayreti içerisinde olacaksınız. Hizmetlerde öncelik sırasını gözetmemiz lazım. Önümüzde bahar ve yaz var. İnşallah bu bahar ve yazda hem ülkemiz terörle mücadeleyi en etkin şekilde sürdürecek hem de buralardaki hizmetlerimizi kesintisiz bir şekilde devam ettireceğiz. Mücadelemiz topyekûn bir mücadeledir. Ülkemizin kötülüğüne yönelik bir olaya ses çıkarmıyorsak bu mutlaka bir gün bize de tesir eder” şeklinde konuştu.


Daha sonra muhtarlara söz hakkı veren Vali Taşyapan, ilçe kaymakamı Tekin Dundar ile birlikte ilçenin içme suyu, sağlık ocağı, yüksekokul binası, enerji nakil hatları, asfalt yol ve drenaj konularındaki taleplerini dinleyerek, beraberinde ilçeye giden il müdürleri ve yetkililere gerekli talimatları verdi.


Muhtarlarla istişare toplantısının ardından, Altıyol Mahallesi’ne geçen Vali Taşyapan ve beraberindekiler, Çaldıran İlçe Emniyet Müdürlüğü personelinin kendi imkânlarıyla Altıyol İlk ve Ortaokulu içerisinde hazırladığı ‘Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılış sonrasında öğretmenler odasında okulda görevli eğitim kadrosuyla bir süre sohbet eden ve kendilerine başarı dileyen Vali Taşyapan, daha sonra ilçedeki jeotermal enerjiyi kullanarak oluşturulan seralarda domates yetiştiriciliği yapan firmayı ziyaret ederek, yatırımcılar Veli Akdağ ve Şefik Ensari ile birlikte seraları gezdi. Vali Taşyapan, sıcak suyu değerlendirerek eksi 40 dereceye varan sıcaklıklarda ürün yetiştiren Akdağ ve Ensari’yi cesaretleri ve başarıları nedeniyle tebrik etti.


Çaldıran ilçesindeki temaslarını tamamladıktan sonra beraberindekilerle Muradiye’ye geçen Vali Taşyapan, burada da Halk Kütüphanesi konferans salonunda, ilçede görevli 48 mahalle muhtarı ile istişare toplantısı gerçekleştirdi. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Fatih Çelikel ile birlikte muhtarların elektrik, yol, taşımalı eğitim, sulama kanalı ve mera alanlarıyla ilgili taleplerini dinleyen Vali Taşyapan, iletilen sorunlarla ilgili olarak ilgili kurum yetkililerine gerekli talimatları verdi.


Burada yaptığı konuşmada da muhtarlarla görev ve sorumlulukları, terör, asayiş ve güvenlik konularına dair görüşlerini paylaşan Vali Taşyapan, referanduma ilişkin beklentilerini de sıraladığı muhtarlara; bütün mahallelere öncelik ve önem sırasına göre hizmet götürüleceğini bildirdi. Devletin her mahalleye hizmet götürmek için çalıştığını kaydeden Vali Taşyapan, “Devletimiz, bütçeye göre talepleri değerlendirip, başka hiçbir kıstas koymadan, ihtiyaç, aciliyet ve daha çok insana ulaşma durumunu göze alarak hizmet getirme çalışmalarını sürdürmektedir. Sözle lafla değil icraatlarla da inşallah bunu göstereceğiz. İnşallah hepimiz için iyi bir hizmet yılı olur. Köylerinize, mahallelerinize selamlarımızı iletin” ifadelerini kullandı.


Toplantı sonrasında Muradiyeli esnafı iş yerlerinde ziyaret ederek sohbet eden ve iyi dileklerini ileten Vali Taşyapan, bir çay ocağında oturarak vatandaşlar ile sıcak bir atmosferde muhabbet etti.


Vali İbrahim Taşyapan’ın Çaldıran ve Muradiye’de gerçekleştirdiği muhtarlarla istişare toplantılarına İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, DSİ, VEDAŞ, milli eğitim, gençlik hizmetleri ve spor, sağlık, gıda tarım ve hayvancılık il müdürleri, il müftüsü, ilçe müdürleri ve diğer yetkililer katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sağlık Bakanı Koca: "Malpraktis, Türkiye’de kökten çözülüyor" Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Beyaz reformla birlikte düzenlenen Malpraktis Yasası var. Dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis, Türkiye’de kökten çözülüyor" dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Zeytinburnu’nda esnafları ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Bakan Fahrettin Koca’ya Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, eşlik etti. Öğle namazını Millet Camii’nde kılan Bakan Koca, 58. Bulvar esnafını ziyaret etti. Ziyaretin ardında Bakan Koca, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldi. Başhekimlik binasında hastane yöneticileri ve çalışanları ile bir araya gelen Bakan Koca, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. "Dünyada hekimlik, sigorta şirketleri ile avukatlar arasına sıkışmış durumda” Hekimlerin yapmış oldukları operasyonlardan sonucu kötü olan ve hekimlerin tazminat ödemelerini sonlandıran yasa ile konuşan Bakan Koca, “Beyaz reformla birlikte düzenlenen Malpraktis Yasası var. Dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis, Türkiye’de kökten çözülüyor. Kasıt olmadıkça sağlık çalışanına veya hekime rücu edilme durumu söz konusu değildir. 1 buçuk yıldan fazla zaman geçti, devam eden davalar dahil olmak üzere bugüne kadar hiçbir hekim arkadaşımıza rücu söz konusu olmadı. Kasıt olmadıkça rücu söz konusu olmayacak. Kasıt varlığı mahkeme kararıyla sabitse o zaman cezaevinde olan bir kişiden bahsediyoruz. Bu anlamda beyaz reformun en büyük kazanımlarından bir tanesi Malpraktis Yasası oldu. Dünyada hekimlik, sigorta şirketleri ile avukatlar arasına sıkışmış durumda. Türkiye uygulamada dünyada örneği olmayan bir ülke hekim arkadaşlarımızın uygulamadaki başarılarını biliyoruz” dedi. “Bahsettiğiniz bilirkişi raporuyla tespit edilen özel sektörde çalışan biriyle ilgili olan bir davadan bahsediyoruz” Özel sektörde çalışan bir hekimin 39 milyon tazminat ödemesiyle ilgili konuşan Bakan Koca, “Malpraktis, bu uygulamadaki başarımızı sürdürmek için son derece önemli bir yasaydı. Bu yasa ile kasıt olmadıkça rücu söz konusu olmayacak. Bahsettiğiniz bilirkişi raporuyla tespit edilen özel sektörde çalışan biriyle ilgili olan bir davadan bahsediyoruz. Kamuda çalışan hiç kimsenin bu anlamda kasıt olmadıkça rücu durumu söz konusu olmayacak. Özel sektör ayrı. Kamuyla ilgili güvence sağlanmış durumda. Bu anlamda hiçbir hekim arkadaşımız endişe etmesin. Devam eden ve bundan sonra olacak olan davalarla ilgili kasıt, mahkeme kararıyla sabit değilse hiçbir şekilde rücu söz konusu olmayacak. Bu yasa dünyada benzeri olmayan hekimleri güvence altına alan bir yasa olduğunu bilelim” şeklinde konuştu. “700 yataklı bir hastanenin yakında yapım ihalesine çıkıyoruz” Zeytinburnu’nda yeni bir hastanenin yapım ihalesine çıkıldığını söyleyen Bakan Koca, “Zeytinburnu’yla ilgili ciddi bir sağlık kuruluşuna ihtiyacımızın olduğunu biliyoruz. Buradan arsasını planladığımız, imar durumunu belediye başkanımın da bu noktada bitirdiği ve projesini de bitirmiş olduğumuz 700 yataklı bir hastanenin yakında yapım ihalesine çıkıyoruz. Var olan hastanenin 300 yataklı hastane ile birlikte sağlık kampüsünde toplam 1000 yataklı eğitim, araştırmasın Zeytinburnu kavuşmuş olacak. Bununla ilgili 2026 yılı sonunda bitirmeyi planladık. Burada göğüs hastalıkları, göğüs cerrahisinin önemli olduğunu biliyoruz. Göğüs hastalıkları, göğüs cerrahisinin önde olduğu ama onkoloji, KVC dahil bütün birimleriyle yetkin olan hastanın bir başka hastaneye sevk edilmediği, şehir hastanesi standartlarında bir hastaneye Zeytinburnu kavuşmuş olacak. 2026 yılı sonu için bitirmeyi planladık” ifadelerini kullandı. Zeytinburnu’na yeni bir sağlık kompleksine ihtiyacı olduğunu söyleyen Bakan Koca, “Başkanımla da konuştum, var olan alanın sağlık alanı olarak, sağlık kuruluşu yapılmasından yanayım. Bu konuyla da ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki’yle onunla görüşmüş olacağım. Burayı da sağlık alanına katmak istiyoruz. Çabamız o yönde olacak” cümlelerini kullandı. Bakan Koca, açıklamaların ardından hastaneden ayrıldı.