GENEL - 17 Ağustos 2018 Cuma 16:07

Vali Zorluoğlu’ndan yaralılara ziyaret

A
A
A
Vali Zorluoğlu’ndan yaralılara ziyaret

Van Valisi Murat Zorluoğlu, Gevaş ilçesindeki Balaban mevkiinde dün meydana gelen kazada yaralananları tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.

Van Valisi Murat Zorluoğlu, Gevaş ilçesindeki Balaban mevkiinde dün meydana gelen kazada yaralananları tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.


Hastane girişinde yetkililer tarafından karşılanan Vali Zorluoğlu, ilk olarak ortopedi servisinde tedavi gören yaralı vatandaşları ziyaret ederek sağlık durumları hakkında doktorlardan bilgi aldı. Yaralılara ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulunan Vali Zorluoğlu, büyük bir kaza yaşandığını belirterek; ölenlere rahmet, ailelerine de sabır diledi. Kazadan hemen sonra devletin her türlü imkanını yaralılar için seferber ettiğini dile getiren Vali Zorluoğlu, yaralıların en kısa sürede hastanelerde tedavi altına alındığını ifade etti.


Vali Zorluoğlu, daha sonra Bahçesaray ilçesinde evinin penceresinden düşme sonucu yaralanan ve askeri helikopterle Van’a getirilerek tedavi altına alınan 2 yaşındaki Elif Baydemir’i ziyaret ederek, ailesine ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulundu.


Ziyarette İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Emniyet Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Dilek, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Bahadır Öndeş de hazır bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Türkiye’ye kaçak yolla getirilen yaklaşık 100 bin adet tıbbi sülük ele geçirildi Kaçakçılık suçlarıyla mücadele ekipleri ile Arnavutköy İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından bir otelde yapılan operasyon çerçevesinde Türkiye’ye kaçak yolla getirilen 28 kilogram ağırlığında ve yaklaşık 100 bin adet tıbbi sülük ele geçirildi. Operasyon çerçevesinde yakalanan 2 şahsa da 2 milyon lira ceza kesildi. İstanbul kaçakçılık suçlarıyla mücadele Şube Müdürlüğüne gelen bir ihbar doğrultusunda Savcılık talimatı ve alınan arama izniyle Arnavutköy İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Görevlisi ekipleri Arnavutköy’de bulunan bir otele operasyon gerçekleştirildi. Operasyon çerçevesinde, 2 yabancı uyruklu şahsın bavulunda özel olarak hazırlanmış keseler bulundu. Keselerin içinde 28 kilogram ağırlığında ve yaklaşık olarak 100 bin adet civarındaki tıbbi sülük olduğu tespit edildi. Cites belgesine tabi olan ve kaçak yollarla İran’dan Türkiye’ye pazarlamak için getirildiği beyan edilen tıbbi sülüklerle ilgili herhangi bir evrak belge ibraz edilemediği öğrenildi. Ekipler, 1380 sayılı su ürünleri kanun kapsamında yasadışı yolla Türkiye’ye getirilen 28 kilogram civarındaki tıbbi sülüklere el koydu. Kaçak olarak tıbbi sülükleri Türkiye’ye getiren 2 yabancı uyruklu şahıs hakkında 2 milyon 624 bin 408 lira idari para cezası uygulandı.