ASAYİŞ - 19 Ekim 2018 Cuma 10:59

Van’da 629 parça tarihi eser ele geçirildi

A
A
A
Van’da 629 parça tarihi eser ele geçirildi

Van İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde 629 parça tarihi eser ele geçirildi.

Van İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde 629 parça tarihi eser ele geçirildi.


Alınan bilgiye göre, Van İl Jandarma Komutanlığına bağlı Kaçakçılıkla ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, İpekyolu ilçesinde belirlenen bir adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda Bizans dönemine ait 180 adet bronz sikke, İslami döneme ait 146 adet gümüş sikke, eski döneme ait 120 adet garnet taşı, 53 adet tarihi gümüş obje, 26 adet yüzük, 18 adet renkli taş, 12 adet eski döneme ait çuvaldız, 11 adet bilezik, 11 adet hayvan figürlü heykel, 9 adet şamdan, 8 adet çan topu, 7 adet beyaz renk düğme, 6 adet mavi renk yüzük taşı, 6 adet pembe renk yüzük taşı, 6 adet taş boncuk, 2 adet kartal figürlü heykel, 2 adet eski döneme ait bakır tabak, 1 adet insan figürlü heykel, 1 adet at figürlü heykel, 1 adet çan, 1 adet altın obje, 1 adet değirmen ve 1 adet pipo ele geçirdi.


Meydana gelen olayla ilgili olarak yakalanan 4 şüpheli şahıs, “2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanuna Muhalefet” suçundan gözaltına alındı.


Van İl Jandarma Komutanlığınca kaçakçılıkla ve organize suçlarla mücadeleye azim ve kararlıkla devam edileceği vurgulandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç’taki Kızılay Yaşam Merkezi’nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Ramazan ayının yardımlaşma ruhunu öne çıkaran Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti. Deprem bölgesinde ilk günden itibaren varlığını hissettiren Türk Kızılay’ı Ramazan ayında da afetzede vatandaşları unutmuyor. Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay’ın Güzelburç bölgesinde bulunan Kızılay Yaşam Merkezi konteyner kentinde vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi. "Hatay’da son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız" Ramazan ayının; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı olduğunu belirten Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, "Biz bugün burada zor günleri birlikte atlatmaya çalışıyoruz. Türk Kızılay’ı olarak her zaman söylediğimiz bir konu var; son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız. Ramazan ayındayız, Ramazan ayı; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı ama aynı zamanda Ramazan ayı sevdiklerimizle bir araya gelme ve bir sofranın etrafında buluşma ayı. O nedenle biz bugün burada Hatay’da kardeşlerimizle bir ekmeği bölüşeceğiz, beraber iftarımızı açacağız. Birbirimizi dinleyerek bu zor günleri atlatmak adına bir aşama daha ilerlemiş olacağız. Ben zor günlerin geçeceğine inanıyorum. Son 1 sene de gördüğümüz şu ki herkes tünelin ucundaki ışığı görmüş durumda bu da zor günlerin geçeceğine inancı pekiştiriyor. Bu günlerde biz halkımızla bir arada olmaya devam edeceğiz. Tekrar herkesin Ramazanı hayırlı olsun" şeklinde konuştu.