GENEL - 17 Şubat 2018 Cumartesi 12:59

VATBO Başkanı Enver Memduhoğlu, tekrar aday olduğunu açıkladı

A
A
A
VATBO Başkanı Enver Memduhoğlu, tekrar aday olduğunu açıkladı

Van Ticaret Borsası (VATBO) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Memduhoğlu, 1 Nisan 2018’de yapılacak olan seçimlerde tekrar aday olduğunu açıkladı.

Van Ticaret Borsası (VATBO) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Memduhoğlu, 1 Nisan 2018’de yapılacak olan seçimlerde tekrar aday olduğunu açıkladı.


Bir kahvaltı salonunda kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Memduhoğlu seçim öncesinde yaptıkları çalışmalara değindi. 2,5 yılda özellikle tarım ve hayvancılığa yönelik birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Memduhoğlu, “Bölgemiz tarım ve hayvancılığa dayalı olduğu için öncelikli olarak bu sektöre yönelik çalışmalara değindik. Bu kapsamda borsamızın Avrupa Birliği standartlarına ulaşması adına bunların altyapısını oluşturduk. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmek adına hedefimiz bir bölge borsasıydı. TRB2 bölgesinin tamamına hizmet edebilecek bir oluşum kurmak istedik. Nitekim Muş, Hakkari ve Bitlis’ten oluşan ve TRB2 diye nitelendirdiğimiz bölgeyi Van Ticaret Borsasının kapsamı alanına dahil ettik. Oradaki üyelerimizin zaman kaybı, maliyet farkı yaşamama adına oralarda ofisler oluşturduk. Bunun yanında daha kaliteli hizmeti sunmak adına odamızın akreditasyon sürecini başlattık. Akredite olmak adına bir yıl boyunca yoğun faaliyetlerde bulunduk. Daha şeffaf bir hizmetin herkesin daha çok bilgi edinmesi adına akreditasyon şarttı. Tabi bu süreci başlatırken de Türkiye’de biz ‘B’ sınıfı akredite olan bir oda olduk. Yani Türkiye’de birkaç borsadan biriyiz. Bu da büyük bir başarıydı. Bunlar kendiliğinden oluşan şeyler değil” dedi.


Projelerinin çoğunu Van YYÜ ile işbirliği halinde yaptıklarını dile getiren Menmduhoğlu, “Flora bakımından zengin bir bölgeyiz. Van olarak yılda yaklaşık 2 bin 500 ton bal üretimimiz var. Balcılarımızın marka olma yolunda bizlere müracaatlarını değerlendirdikten sonra üniversite ile bilgi alışverişinde bulunduk. Kaliteli bir bal üretimi yolunda yapılan çalışmalar neticesinde Van Ticaret Borsası tarihinde ilk defa ‘Şehrivan, Balcıvan’ adı altında patentli tescilli iki tane markamız oluştu. Bizler bunu gerçekleştirdik ve İŞGEM’de bize tesis edilen yerde son teknoloji ile donatılmış makine ekipmanla birlikte burada organik bal üretilecek. Böylece hem üreticiler kazanacak hem de Van balcılık sektöründe gerçek değerine kavuşacaktır” ifadelerini kullandı.


1 Nisan 2018 yılında yapılacak olan seçimde tekrar aday olduğunu açıklayan Memduhoğlu, “Seçimde asla diğer başkan adaylarıyla birleşmemiz söz konusu olamaz. Şu anda üç adayız. Bizler oluşturduğumuz genç yönetimimizle tek hedefimiz hizmettir. Alsa koltuk derdimiz olmadı ve olmayacak. Bizler burada çiftçilerimize, üyelerimize hizmetin en iyisini, en kalitelisini sunmanın derdindeyiz” şeklinde konuştu.


2,5 yılda yaklaşık 20 milyon TL tutarında projeyi hayata geçirdiklerini belirten Memduhoğlu, seçimde tekrar göreve gelmeleri halinde birçok projeyi daha hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.


Toplantı, soru-cevap bölümü ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Çizgi kitap kahramanı "Şakrak" Erzincan’da çocuklarla buluştu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında Erzincan’da “iyilik” farkındalığı sloganıyla Türkiye’nin ilk yerli ve milli kitap kahramanı Şakrak, çocuklarla buluştu. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu koordinasyonunda hazırlanan “Erzincan’a İyilik Yakışır” organizasyonunda Erzincanlı çocuklar ve ebeveynlere yönelik interaktif seminer programları, depremzede çocuklar için oyuncak hediye kampanyası ve “Mutlu Çocuklar İçin Özgür Filistin” temalı uçurtma farkındalığı düzenlenecek. Erzincan’ın semalarında ve deprem bölgesinde eş zamanlı olarak uçurulacak olan Filistin temalı uçurtmalarda vefat eden Filistinli çocukların isimleri yazacak. Yerli ve milli ürünlerin önemi, kültürlerarası diyalog, dezavantajlı yaşamda farkındalık ve oyunun iyileştirici etkisini anlatmak amacıyla hazırlanan Türkiye’nin yerli ve milli kitap kahramanı Şakrak, Erzincan Valiliğinin düzenlediği programa konuk oldu. Türkiye’den dünyaya açılan ilk ve tek yerli kitap karakteri, iyilik kahramanı, kültür elçisi Şakrak ve yapımcı, yazar Ayşe Gül Kara Zorlu’nun hazırlayıp sunduğu interaktif programda “kitap okumanın önemi, kitap okumanın iyi insan olmaya etkisi, yerli üretmenin farkındalığı, başarının altın anahtarları, değerler ve hayal kurmanın geleceğe etkisi anlatılarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda mutluluğun paylaşılarak artacağı eğitici oyunlarla aktarıldı.
Ankara Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen toprak kaymasının araştırılması ve benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi için kurulan Meclis Araştırması Komisyonu kuruldu. Komisyona Türkiye Büyük Meclisinden üye seçilmesine dair karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Resmi Gazete’de yer alan TBMM Kararı ile Erzincan’ın İliç ilçesindeki madende yaşanan toprak kaymasının bütün unsurlarının araştırılması ve benzer kazaların engellenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi maksadıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu’na üye seçimini gerçekleştirildi. Komisyon Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Komisyon Başkanvekili AK Parti Bolu Milletvekili Yüksek Çoşkunyürek, Komisyon Sözcüsü MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Katip ise CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül oldu. Komisyonun diğer üyeleri ise şu isimlerden teşekkül etti: CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, AK Parti İstanbul Milletvekili Şengül Karslı, AK Parti İstanbul Milletvekili Oğuz Üçüncü, İYİ Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat, CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, DEM Parti Tunceli Milletvekili Ayten Kordu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ve CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz