YEREL HABERLER - 07 Ocak 2012 Cumartesi 15:48

UCUZ AYAKKABI SAĞLIĞA ZARARLI

A
A
A
UCUZ AYAKKABI SAĞLIĞA ZARARLI

Gaziantep’te ayakkabı tamiratçılığı yapan Hanifi Samgara, piyasada satılan ucuz ayakkabıların sağlık açısından son derece zararlı olduğunu söyledi.
Vatandaşların ucuz ayakkabılara rağbet gösterdiğini belirten Samgara, bu yüzden kimsenin hasar gören ayakkabılarını tamirata getirmediğini ifade etti. Ucuz ayakkabıların bazı ayak rahatsızlıklarına sebep olduğunu dile getiren Hanifi Samgara, "Vatandaşlar son zamanlarda piyasada daha fazla satılan ucuz ve kullanışsız ayakkabılardan alıyor. Bu ayakkabılar kısa süre sonra yırtılmaya veya aşınmaya başlıyor. Vatandaşlarda yırtılan ayakkabılarını tamir ettirmek yerine yeniden ucuz ayakkabıdan almayı tercih
ediyor. Bu da bizim işlerimizi ciddi manada etkiledi. İnsanların ucuz ayakkabıyı tercih etmesi ayakkabı tamiratçılarının işlerini bitirme noktasına getirdi. Ayakkabılara sadece ucuzluk yönüyle bakılmasın. Bir de sağlık açısından bakılsın. Bazı insanlar pahalı ama kullanışlı ayakkabıları alarak yıllarca giyiyor. Bazılarıda her 2 haftada bir ayakkabı değiştiriyor. Ucuz ayakkabı alanla, kullanışlı ayakkabı alan vatandaşlar arasında hesap yapıldığında fark ortaya çıkacaktır" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir