GENEL - 01 Şubat 2012 Çarşamba 21:03

ORGANLARI, ÜÇ KİŞİYİ HAYATA BAĞLADI

A
A
A
ORGANLARI, ÜÇ KİŞİYİ HAYATA BAĞLADI

Hatay’ın İskenderun ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen kadının organları, üç kişiyi hayata bağladı.
Edinilen bilgiye göre, İskenderun’a bağlı Üçgünlük beldesinde yaklaşık bir hafta önce meydana gelen kazada, Eşi Salih Akkuş ile birlikte motosikletle akrabalarını ziyaret etmek için yola çıkan Remziye Akkuş, ağır yaralandı. Olay yerine çağrılan ambulansla İskenderun Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Akkuş, burada tedavi altına alındı. Beyin kanaması geçiren ve bir hafta boyunca yoğun bakımda tutulan Remziye Akkuş’un beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi, Akkuş’un organlarını bağışlama kararı alırken, dün gece geç
saatlerde hastaneye gelen doktorlar, bu sabah erken saatlerde ameliyata girerek Akkuş’un organlarını 3 kişiye nakledilmesi için yoğun bir çaba içine girdi.
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Hakan Canbaz’ın başkanlığındaki ameliyat, saatler süren bir çabanın ardından tamamlandı. Akkuş’un kalbinin donörlüğe elverişli olmadığı için alınamadığı belirtilirken, karaciğerinin MEÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ndeki bir hastaya nakledileceği, böbreklerinden birinin İzmir Tepecik Hastanesi’ne, diğerinin de Ankara Başkant Hastanesi’nde tedavi gören hastalara nakledilmek üzere gönderildiği
kaydedildi.
Acılı koca Salih Akkuş, eşinin ağır yaralanmasına neden olan kazanın, motosikletlerinin seyir halindeyken minibüs tarafından sıkıştırılması sonucu meydana geldiğini ve bu konuda jandarmaya bilgi verdiğini söyledi. Akkuş’un damadı Sami Say da, Salih Akkuş’un iddialarını yineleyerek, "Türk adaletine güveniyoruz" ifadesini kullandı.
Eşinin ölümüyle adeta sarıldığını ve bir yanının eksik kaldığını anlatan Salih Akkuş, "Ama her şeye rağmen hayat devam ediyor. Eşimin organları toprakta çürüyeceğine insanlara can versin istedik ve organlarını bağışladık" ifadelerini kullandı.
Hastaneye gelerek Akkuş ailesine başsağlığı dileyen Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Kiremitçi, organ bağışı gibi önemli bir kararı alarak, başka insanlara hayat umudu aşılayan acılı eş Salih Akkuş’a da teşekkür etti.
Öte yandan, organlarıyla 3 kişiyi hayata bağlayan Remziye Akkuş’un cenazesi, İskenderun Devlet Hastanesi Morgu’nda yapılan otopsinin ardından, İskenderun ilçesine bağlı Üçgünlük beldesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.
Akkuş’un ağır yaralanması ve bir hafta sonra da ölümüyle sonuçlanan trafik kazasıyla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yumaklı TZOB’da istişare toplantısına katıldı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nde (TZOB) istişare toplantısı gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve Yönetim Kurulu üyeleri ile istişare toplantısına katıldı. Bakan Yumaklı, TZOB heyetiyle istişare toplantısında bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tarımsal üretimin daha ileriye taşınmasında meslek örgütleriyle iş birliği içinde çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Toplantıda TZOB heyetinin görüş ve önerilerini dinleyerek gerekli adımları atacaklarının altını çizen Yumaklı, her türlü öneriye açık olduklarını ifade etti. TZOB Genel Başkanı Bayraktar da verimli bir toplantı gerçekleştireceklerini vurgulayarak, “Bakanımız ve 4 bakan yardımcımızla yaptığımız istişare toplantısı çiftçilerimiz adına umut vericidir. Bakanlığımızla birlikte Birliğimizin görüş alışverişinde bulunması, sorunların masaya yatırılıp çözüm bulunması adına yapılan bu toplantının çiftçilerimiz için bir kazanım olmasını diliyorum” dedi. Gıda sektöründe yaşanan sorunları takip ettiklerini söyleyen Bayraktar, “Gıdanın üretiminden sofraya ulaşmasına dek yaşanan pek çok sorun var. Ama bizler sektör paydaşları olarak bu sorunları en aza indirmek ve çiftçilerimizin hak ettikleri kazancı elde etmelerini sağlamak için çalışıyoruz. Gıda milliyetçiliğinin gündemden düşmediği bugünlerde üreticilerimize sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı. Toplantıda Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından gıdada kalıntının önlenmesine ilişkin hazırlanan projenin de sunumu yapıldı. TZOB’daki toplantıda Tarım ve Orman Bakan Yardımcıları Ebubekir Gizligider, Dr. Ahmet Bağcı ve Abdulkadir Polat da hazır bulunurken, Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nden ise Başkanvekili Ahmet Bahadır Sezgin, Muhasip Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Hepokur, Hüseyin Darcan, Arslan Soydan, Eyyup Elmalı, Yunus Kılınç, Mehmet Baştuğ, Ahmet Eyyüpoğlu ve Genel Sekreter Hasan Hüseyin Coşkun yer aldı.