GÜNDEM - 20 Mart 2010 Cumartesi 17:08

Vural: Kaçak güreşmenin bir anlamı yok

A
A
A
Vural: Kaçak güreşmenin bir anlamı yok

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, MHP olarak samimi bir Anayasa değişikliğine destek vereceklerini belirterek, "Biraz cesaretli olun Sayın Başbakan; cesaretin varsa gel oturalım, taahhüdümüzü yapalım. Kaçak güreşmenin bir anlamı yok" dedi.

MEHMET BARLAS/AYDIN

Aydın'da partilileriyle bir araya gelen MHP Grup Başkan Vekili Vural, yaşanan kriz ortamında hükümetin yaşanan ekonomik sorunları ve işsizlikle mücadeleyi görmezden geldiğini iddia ederek, "İşsizliğin bu kadar had safhada olduğu bir ortamda Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, kalkıp Türkiye'de kaçak ve kayıt dışı çalışmadan bahsedebilmektedir. Bu ülkenin insanı işsizlikten kırılıyor, Başbakan itiraf ediyor, 'Türkiye'de kayıt dışı ve kaçak çalışan var. Bunları biliyoruz.' İşsizlikle, kaçak işçi ile mücadele etmesi gereken Başbakan, bunu bir politika olarak uyguladığını ifade etmektedir. Yazıktır, günahtır" diye konuştu.

"ANAYASA TASLAĞI BİZE GELMEDİ"


Türkiye'de yeniden Anayasa tartışmalarının başladığını öne süren Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'ın 2007 yılında yüzde 46 oy aldıktan 3 yıl sonra yeni bir Anayasa tartışması başlattığını iddia etti. Bu tür tartışmaların Türkiye'nin sürekli olarak meşgul edilmesi için araç olarak kullanıldığını savunan Vural, "Şimdi soruyorum. Bu Anayasa Türkiye'nin bugün hangi sıkıntısı çözmek için değiştiriliyor? Bu Anayasa değişikliğinde millet, halk yoktur. Adalet yoktur. Yargı reformu adı altında Anayasa'da yapılmak istenen değişiklikte, Aydın'daki insanlarımızın adliye ile ilgili sorunlarını çözmeye yönelik hiçbir adım yoktur.

Adaletin hızlandırılması için hiçbir adım yoktur. Dolayısıyla bu Anayasa değişikliği esas itibarıyla hem gündemi meşgul etmek amacıyla, hem de toplumda giderek bu siyasi tartışmaları derinleştirerek, toplumun, hane halkının gündemini, Türkiye'nin gündemi olmaktan çıkarmaktır. Amacı ve hedefi budur. Başbakan, dün 'Biz bu taslağı, partilere dağıtacağız pazartesi, salı, çarşambaya kadar. Çarşamba günü de randevu isteyeceğiz. O zaman da neleri talep edecekler onları alacağız. Sonra da TBMM'de görüşeceğiz' diyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı, dün bir laf söylüyor. Bugün bununla ilgili bir taslak bizim elimize gelmiş değil. Sizin elinizde mi? Yok. Bir taraftan, 'Bunu ulaştıracağız' diyor. Elde bir taslak yok. Ne yapmak istediklerini bilmeyen bir hükümetle karşı karşıyayız" şeklinde konuştu.

"UZLAŞMA KOMİSYONU KURALIM"

Anayasa değişikliği konusunda MHP'nin mesajının açık olduğunu beyan eden Vural, şöyle konuştu: "MHP olarak çok açık ve dürüstçe mesajımızı yolluyoruz. Anayasa değişiklikleri konusunda Meclis Başkanlığı marifetiyle partiler arasında bir uzlaşma komisyonu oluşturalım. Hangi Anayasa maddelerinin değiştirileceği konusunda görüşmeler yapalım, anlaşalım. Hangisi konusunda anlaşmazlığımız varsa onu da belirleyelim, taahhüt edelim. Yeni meclis bunu yapsın ki, sonraki dönemlerde bu tartışma konusu olmasın. Ondan
sonra, bunu da milletimize ilan edelim. Sonuçta millete gideceğimize göre, partiler millete gitsin, yeni parlamento da bunu gerçekleştirsin. Böylelikle de bu Anayasa tartışmalarını, toplumda siyasi bir tartışmanın derinleşmesine aracı olmaktan kurtaralım."

"BAŞBAKAN TEHDİT EDİYOR"


Başbakan Erdoğan'ın Anayasa değişikliğini referanduma götürme konusunda kendilerini tehdit ettiğini ileri süren Vural, "Sen kimsin ki bizi tehdit ediyorsun? Biraz cesaretli olun Sayın Başbakan; cesaretin varsa gel oturalım, taahhüdümüzü yapalım. Kaçak güreşmenin bir anlamı yok. MHP olarak biz bu konuda, samimi olarak katkı vermeye hazırız. Neden bunu yapmak istiyoruz? Bugün diyalogsuz ve uzlaşmasız bir şekilde yapılacak Anayasa değişikliği, toplumun bundan sonraki dönemini mahkum edecektir, tartışılacaktır" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ


Hükümetin Cumhurbaşkanlığı seçimini önceki dönemde olduğu gibi önümüzdeki dönem için de tartışma konusu yapmak istediğini öne süren Vural, "Cumhurbaşkanını Meclis seçmiş, bunlar kanun geçirmişler. Şimdi Anayasa'yı değiştiriyoruz, 11. cumhurbaşkanını halk seçecek. Seçilmiş Cumhurbaşkanı bir daha halk tarafından seçilecek diye yine Türkiye'de bir siyasi gerilim olacaktı, yine Milliyetçi Hareket Partisi demokrasiyi çalıştırdı. Anayasa'nın hepimizin; CHP'linin, DSP'linin, SP'linin, AK Partilinin ve MHP'linin, bütün insanlarımızın Anayasa'sı olması lazım. O zaman yapacağınız anlaşma bir mutabakat anlayışı içerisinde millete gittikten sonra yeni dönemde bunu realize ettiğimiz zaman o zaman böyle bir anlaşma tartışma olmaktan çıkar, tartışılmayan bir Anayasa değişikliğini de huzur içinde gerçekleştirmiş oluruz" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir