GENEL - 25 Aralık 2011 Pazar 18:02

AYDIN MENDERES TOPRAĞA VERİLDİ

A
A
A
AYDIN MENDERES TOPRAĞA VERİLDİ

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski Başbakanlardan Adnan Menderes’in oğlu Aydın Menderes, Anıt Mezar’da toprağa verildi.
Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazı ardından cenaze arabsına bindirilen Aydın Menderes’in naşı Anıt Mezar’a getirildi. Anıt Mezar’da düzenlenen törene Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Vali Hüseyin Avni Mutlu, çok sayıda siyasetçi ve halk katıldı. Aydın Menderes, Kuran-ı Kerim okunması ve dualar eşliğinde toprağa verildi. Bu sırada Ümran Menderes ve aile yakınlarını gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Defin işleminin ardından misafirlere etli pilav ve ayran ikram edildi.
Anıt Mezar çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Menderes’in ölümü ile derin bir acı duyduğunu ifade ederek, aileye başsağlığı diledi.
Celal Bayar’ın torunu Emine Gürsoy Naskali ise Aydın Menderes’in memleket için birçok hizmetlerde bulunduğunu belirterek, "Aydın Menderes’in çok özgün bir duruşu vardı. Sükunetle fikirlerini ifade eden bir insandı. Son yıllarda hepimizin şahit olduğu üzere gündemle ilgili belirleyici ifadeleri yol gösterici ifadeleri oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında ilk tavır koyan o olmuştu. Referandumda vesayet rejimini sonlandırmak için evet oylarını desteklemişti" diye konuştu.
Adnan Menderes’in torunu Adnan Menderes ise basın mensuplarına ve cenazeye katılanlara teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.