EKONOMİ - 19 Aralık 2011 Pazartesi 17:41

METRO `İSTİHDAMINI EN ÇOK ARTIRAN` ŞİRKET OLDU

A
A
A
METRO `İSTİHDAMINI EN ÇOK ARTIRAN` ŞİRKET OLDU

Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş., Türkiye’nin "Türkiye’nin En Büyük 500 Özel Şirketi" araştırmasında "İstihdamını En Çok Artıran" şirketler kategorisinde birinci oldu.
Capital Dergisi’nin bu yıl 14’ncüsünü düzenlediği "Türkiye’nin En Büyük 500 Özel Şirketi" araştırmasında, kategorilerinde ilk sıralarda yer alan 24 firmaya ödülleri geçtiğimiz günlerde verildi. Toplam 8 kategoride verilen ödüllerde Türkiye’nin birçok önde gelen dev şirketleri arasından "İstihdamını En Çok Artıran" şirketler kategorisinde birinciliği Samsun’dan yükselen bir şirket olan Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş. almayı başardı.
Konuyla ilgili bilgi veren Metro Ticaret ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Şenol Ayyıldız, 500 büyük şirket arasından "İstihdamı en çok artıran şirketler" kategorisinde Metro Ticaret ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş.’nin birinci olmasının onur duyulacak bir gelişme olduğunu söyledi. "İnsanımıza istihdam sağlamak bizim için çok önemli" diyen Ayyıldız, "Bu ödül daha büyük hedefler belirlememizi sağlayacaktır. Bu yıl istihdamı en çok artıran şirketler arasında aldığımız
başarıyı, önümüzdeki yıl başka dallarda göstermek isteriz. Şirketimiz direkt olarak 12 bin kişiyi istihdam ediyor, ancak dolaylı istihdam rakamımız 25 bin kişidir. Ülkemizin büyük dev şirketleri arasından birinci olmak bizim ayrı bir gururumuz. Metro Holding olarak 2011 yılında tüm şirketlerimiz de büyüdü. Otobüs grubumuzda 20 milyon yolcu hedefimiz bizim istihdamı arttırmamızda önemli olmuştur" dedi.
Ayyıldız, Metro Turizm olarak karayolu yolcu taşıma sektöründe 2012 yılında daha fazla yolcuyu artan hizmet kalitesiyle taşıyacaklarını sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir