YEREL HABERLER - 10 Ocak 2012 Salı 17:11

SAMSUN`DA YENİ TÜRK TİCARET KONUNU TANITILDI

A
A
A
SAMSUN`DA YENİ TÜRK TİCARET KONUNU TANITILDI

Yeni Türk Ticaret Kanunu(TCK) Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile TOBB işbirliğinde düzenlenen bir toplantı ile tanıtıldı.
Samsun TSO ve TOBB işbirliğinde Serbest Muhasebeciler Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, TSO Meclis Başkanı Sedat Demirci, Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ahmet Havyalı, TSO üyeleri ve işadamları katıldı.
Tanıtım toplantısının açılışında yeni Türk Ticaret Kanunu’nun 5 yıllık bir çalışmanın neticesinde çıkartılan bir yasa olduğunu söyleyen TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Kurumsallaşmış, markalaşmış, ticarethanesini Avrupa’daki gibi, Japonya’daki gibi 100 yıllık firma yapmak için beklentiler içinde olan kişilerin, şirketlerin istediği bir yasa. Bu yasa yürürlüğe girerse, bunu tatbik edersek, torunlarımıza, onların torunlarına bırakacağımız şirketlerimiz olacak. Yasa yürürlüğe girdiği takdirde rekabet şansımız artacaktır" dedi.
Türk Ticaret Kanunu’nun oldukça kapsamlı, iş hayatını değiştirecek bir kanun topluluğu olduğunu ifade eden Deloitte Şirketi ortağı Selçuk Ürkmez, “Yeni kanun kurumsallaşma yönünde de büyük yenilikler getiriyor. Almanya’da bile ticaret kanunu son 50 yılda 55 kere değişti. Türkiye’de ise bu değişiklik 50 yılda sadece 1 kere oluyor. Dolayısıyla oldukça hazmı güç, 50 yıllık bir birikimi olan yasa ile karşı karşıyayız" diye konuştu.
Yeni Türk Ticaret Kanunu ve şirketler konulu bir sunum yapan Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Sıtkı Anlam Altay, "Yeni Türk Ticaret Kanunu ceza değil, değişim kanunu. Kuşkusuz eleştirilecek cepheleri de var. Sistem değişiyor ama yabancı bir kanun gelmiyor. Daha şeffaf bir kanun olarak göze çarpıyor. Kurumsallaşmayı öne çıkartıyor" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir