YEREL HABERLER - 03 Ocak 2012 Salı 17:17

TARSUS BELEDİYE MECLİSİ, 2012 YILININ İLK TOPLANTISINI YAPTI

A
A
A
TARSUS BELEDİYE MECLİSİ, 2012 YILININ İLK TOPLANTISINI YAPTI

Tarsus Belediye Meclisi 2012 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Açılış, yoklama ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan mecliste denetim komisyonuna üye seçimi yapıldı.
Denetim Komisyon üyeliğine Yeşim Sancaktar, Mehmet Sabırlı ve Muvaffak Büyükkaya seçildi.
Meclis belediye müdürlüklerinden ve komisyonlardan gelen evrakların görüşülmesine geçildi.
Tarsus Belediyesi olarak hazırlanan ‘Tarsus Yaşam Boyu Eğitim ve Spor Merkezi’ ve ‘Tarsus gençlik Kampı’ projesinin Çukurova kalkınma Ajansına sunulmasının oy birliğiyle kabul edildiği toplantıda, Tarsus Tenis İhtisas Spor Derneği ile belediye işbirliğinde hazırlanan ‘Raket Tutan Eller’ projesine belediyenin ortak olması da oy birliğiyle kabul edildi.
Dilek ve temenniler bölümünden söz alan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 1 Ocak 2012 tarihi ile su fiyatlarında indirim uygulanmaya başladığını söyledi.
2012 yılı için iyi dilek temennisinde bulunan Başkan Kocamaz, 27 Aralık etkinlikleri, açılışı yapılan hizmetler ve buğday borsası ile ilgili konular üzerinde açıklamalarda bulundu.
Başkan Kocamaz, 11 Ocak 2012 tarihinde Açık Hava Gösteri Merkezi bölümünün olduğu alan üzerinde yapılacak otelin ihalesinin yapılacağını ifade ederek, otel hakkında bilgi verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’da silah ticareti operasyonu: 6 gözaltı Kütahya ve Afyonkarahisar’da kaçak silah ticareti yapanlara yönelik 7 adrese eşzamanlı düzenlenen operasyonda, 6 şüpheli gözaltına alındı. Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde silah ticareti yapan şahısların tespitine yönelik Asayiş Şube ve İstihbarat Şube Müdürlükleri tarafından yapılan koordineli çalışma sonucu, Afyon’dan silah bulundurma ruhsatı ile birlikte yasal yoldan silah satın alan şahısların Kütahya’ya getirdikleri silahları sattıkları ve satışı gerçekleştirdikten sonra da hırsızlık süsü vererek çalındığı yönünde müracaatta bulundukları tespit edildi. E.D. (37), E.D. (39), Y.V. (32) ve B.M. (23) isimli şahıslar hakkında projeli teknik ve fiziki takip çalışması neticesinde yapılan ara yakalamada, toplam 66 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği ele geçirildi. Hakkında çalışma başlatılan 4 şüpheli şahsın 2 ayrı şahıs ile silah ticareti konusu ile ilgili olarak irtibatlı olduğu tespit edildi. Şüphelilerin yakalanması ve soruşturmaya konu başkaca suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla Kütahya İl merkezinde 6 şüpheli şahsın yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilebilmesi için Kütahya il merkezinde 4 adres, jandarma sorumluluk bölgesi olan Siner Mahallesi’nde 3 adres olmak üzere toplamda 7 adreste yapılan eş zamanlı operasyon sonucu 6 şüpheli şahıs yakalandı. Yapılan arama neticesinde, 2 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet av tüfeği, 127 adet tüfeği kartuşu, 13 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği ve 5 adet tabanca şarjörü ele geçirildi. Yakalanarak gözaltına alınan 6 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.