YEREL HABERLER - 21 Aralık 2011 Çarşamba 12:41

ERZURUM’DAN FRANSA’YA TEPKİ YAĞIYOR

A
A
A
ERZURUM’DAN FRANSA’YA TEPKİ YAĞIYOR

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Fransa’dan yaşanan soykırımı inkara ceza yasa tasarısını protesto için vatandaşları e-mail kampanyasına katılmaya çağırdı.
Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği’nce hazırlanan metin şöyle; “Ülkenizde, gerek iktidarın gerekse muhalefetin bu yasayı gündeme getirmekteki amacının; yaklaşan seçimlerde Fransa’da yaşayan Ermenilerin oyunu almak olduğu artık herkes tarafından bilinmektedir. Yalnız bu gibi tarihi olayların iç politikaya malzeme yapılması ileri de vahim sonuçlar doğurabilir. Ayrıca burada çok önemli bir sorun daha var. Soykırım konusunda çok hassas davranan sizler, bu konuyla ilgili yasalar hazırlarken, 1945 yılında Cezayir de katlettiğiniz 1,5 milyon insanı aklınıza getirdiniz mi? Ruanda’da yaptığınız katliamları hatırladınız mı? Acaba bir gün birileri çıkıp da katlettiğim çocukların, kadınların hesabını bana sorar mı diye düşünüyor musunuz? Sizden hesap sorulur mu sorulmaz mı bilemeyiz ama yaptığınız katliamları bizler asla unutmayacağız ve unutturmayacağız.
Daha kısa bir süre önce Fransa Meclis Başkanı Bernard Accoyer’in başkanlığındaki araştırma komisyonunun, "parlamentoların rolünün tarihi olayları değerlendirmek ve özellikle yasa çıkartarak cezai müeyyide istemek olmadığı’’ sonucuyla biten rapor ortadayken böyle bir yasanın kabulü, hiç şüphe yok ki Türk ve Fransız ilişkilerinde tamiri imkânsız yaralar açacaktır. Ulusal parlamentolar özellikle Fransa gibi sabıka dosyası bir hayli kabarık olan ülkelerin parlamentoları tartışmaya açık tarihi olaylar konusunda karar almaktan özellikle kaçınmalıdır. Tarihi olaylar, tarihçiler ve araştırmacılara bırakılmalıdır.
Bütün bunları bir kez daha değerlendirip, düştüğünüz bu tarihi yanlıştan dönmeniz dileğiyle”.
Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, Vatandaşların iki şekilde bu kampanyaya katılabileceğini belirterek, “İsteyenler http://www.senat.fr/presidence/index adresinde eyer alan sitn@senat.fr e-mailine gönderebilir. Veya eklemek istediği başka düşünceleri varsa onları da egilmez@atauni.edu.tr. Adresine gönderebilirler. Bu adrese gelen e-postalar Fransızca’ya çevrilip, Fransa Meclis Başkanı Bernard Accoyer’ e yönlendirilecektir.” Şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep GAÜN Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği lisans programı mesleki yeterlilik kurumu tarafından onaylandı Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Lisans Programının, Mesleki Yeterlilik Kurumu 44’üncü Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Kurulu toplantısında program akreditasyonuna sahip TYÇ’nin ilgili seviyesine yerleştirildiği bildirildi. TYÇ, ülkemizdeki tüm diploma, belge ve sertifikalar arasından kalite güvencesi sağlanmış olanları Türkiye Yeterlilikler Veri Tabanı gibi araçlar vasıtasıyla tutarlı ve anlaşılır bir sistemle yeniden tanımlamayı, seviyelendirmeyi ve böylece hareketliliği temin etmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda TYÇ’ye yerleştirilen GAÜN Türkçe Öğretmenliği Lisans Programının diploma ekleri, transkript ve mezuniyet belgeleri üzerinde TYÇ Logosu kullanılabilecek. Türkçe Öğretmenliği Lisans Programının TYÇ’nin ilgili seviyesine yerleştirilmesi ile ilgili açıklama yapan GAÜN Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Çetin, “Fakültemizin ilk olarak İngilizce Öğretmenliği ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans Programları TYÇ’ye yerleştirilmişti, şimdi Türkçe Öğretmenliği Lisans Programımızın da yerleştirilmesi bizleri gururlandırdı. TYÇ ayrıca yerli ve yabancı akademik alanda tanınırlığımızın artmasında yardımcı olacak. Katkısı olan ve emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyor ve teşekkür ediyorum” diye konuştu.