YEREL HABERLER - 06 Ocak 2012 Cuma 15:18

ESKİŞEHİR`DE GÖRÜLEN ŞERZAN KURT DAVASINDA KARAR ÇIKMADI

A
A
A
ESKİŞEHİR`DE GÖRÜLEN ŞERZAN KURT DAVASINDA KARAR ÇIKMADI

Eskişehir’de görülen Şerzan Kurt davasında karar çıkmadı.
Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık polis memuru Gültekin Şahin (45), maktul Şerzan Kurt’un annesi Nejla ve babası Ömer Kurt hazır bulundu.
Yaklaşık 600 gündür haksız yere tutuklu bulunduğunu savunan Gültekin Şahin (45), "Gizli tanığın beyanlarında çelişkiler vardır. Soruşturma aşamasında çözülmesi gereken basit bir davada 20 aydır tutuklu bulunuyorum. Her duruşmada olayın en başına yeniden dönüyoruz. Bu davanın çoktan sonuçlanması gerekirdi. Mahkeme heyetinin vicdanına sığınarak tahliyemi talep ediyorum" dedi.
Maktul Şerzan Kurt’un babası Ömer Kurt ise mahkeme heyetinin, özel bir kurumdan alınan rapora itibar etmemesi gerektiğini belirterek, sanık polis Şahin’in tutukluluk halinin devamını talep etti.
Sanığın tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, maktul üzerindeki kıyafetlerin Adli Tıp Kurumuna gönderilerek atış mesafesinin belirlenmesi, dosyadaki tüm bilgilerin yine aynı kuruma gönderilerek sanığın atış yönünün saptanması ve görüntülü olarak mahkemeye sunulan gizli tanık beyanlarının sözlerinin dökümünün istenmesi için için duruşmayı erteledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir