YEREL HABERLER - 07 Ocak 2012 Cumartesi 17:45

AK PARTİLİ ÇALIK`TAN BİRLİK MESAJI

A
A
A
AK PARTİLİ ÇALIK`TAN BİRLİK MESAJI

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Biz bireysel hak ve özgürlükler konusunda herkesin anayasanın 10. maddesine istinaden; herkesin eşit şartlar ve koşullar içerisinde olduğunu kabul etmek zorundayız" dedi.
Malatya Küçük Millet Meclisi toplantılarını sürdürdü. Malatya Belediyesi Fırat Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturuma AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık da katıldı.
Milletvekili Çalık, toplantıya katılanların konuşmalarını dinledikten sonra bir açıklama yaptı. AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "’Kürt Sorunu’ diye kabul ettiğimiz, adına ’Güneydoğu Sorunu’ dediğimiz ya da ötekileştirilen tüm etnik guruplar adına Türkiye’de var olan bir sıkıntıyı kabul etmemiz gerektiğini Başbakanımız yıllar evvel gündeme getirdi. Bugün bireysel hak ve özgürlükler adına son 5 yıldan beri özellikle başlatmış olduğumuz demokratikleşme süreci, milli birlik ve kardeşlik projesiyle
Kürt kardeşlerimizin, Türk kardeşlerimizin, alevi kardeşlerimizin, hepsinin empati kurarak ’ben yerinde olsam’ cümlesini kendimize sorarak, ne yapmamız gerektiği üzerine çok ciddi çalışmalar yaptık. Şimdi çok daha büyük şeyler konuşuyoruz. Çok daha büyük cümleler kuruyoruz. Çok daha büyük lokmalar yutmaya çalışıyoruz. Ve yeni bir ulustan bahsediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti sınırlarının bir bütün olduğunu öncelikle hepimizin çok net kabul etmesi gerekiyor" dedi.
Herkesin eşit şartlar ve koşullar içerisinde olduğunun kabul edilmesi gerektiğini vurgulayan Çalık, şunları aktardı: "Biz bireysel hak ve özgürlükler konusunda herkesin anayasanın 10. maddesine istinaden; herkesin eşit şartlar ve koşullar içerisinde olduğunu kabul etmek zorundayız. Ama şunu da biliyoruz ki, bu ülkede devlet kendi içinde hukuk dışı işlemlere vatandaşını maruz bırakmıştır. Dersim katliamından dolayı bugün Sayın Başbakanım devlet adına özür diliyorsa, orada yaşanan katliam için "Bu bir
hatadır" diyorsa, eğer bugün ki yaşadıklarımızda da yine devletin bir hatası varsa, aslanlar gibi gereği yerine getirilir. Hukuk dışında hiç kimsenin Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde terörle mücadele etme lüksü olamaz. Hukuk içerisinde kalmak zorundadırlar."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 2 - MKE Ankaragücü: 0 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı MKE Ankaragücü’nü 2-0 mağlup etti. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 52. dakikada Sowe’un pasında topla buluşan Kitsiou’nun sağ çaprazda altı pas üzerinden sert vuruşu üstten auta gitti. 57. dakikada Ghezzal’ın ceza yayının hemen gerisinden sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak üst kale direğine çarparak oyun alanına geri döndü. 67. dakikada sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde iyi yükselen Muleka’nın kafa vuruşunda top direğe çarparak ağlara gitti. 2-0 Hakemler: Bahattin Şimşek, Esat Sancaktar, Yusuf Bozdoğan Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Svensson, Worrall, Necip Uysal, Emrecan Terzi (Tayyip Talha Sanuç dk. 44), Gedson (Demir Ege Tıknaz dk. 90), Al Musrati, Ghezzall (Alex Chamberlain dk. 76), Muçi, Rashica (Vincent Aboubakar dk. 76), Muleka (Mustafa Hekimoğlu dk. 90) Yedekler: Utku Yuvakuran, Cenk Tosun, Daniel Amartey, Emrecan Uzunhan, Fahri Kerem Ay Teknik Sorumlu: Serdar Topraktepe MKE Ankaragücü: Bahadır Han Güngördü, Kitsiou, Radakovic, Mujakic, Kazımcan Karataş, Kaan Güneren (Pedrinho dk. 58), Tolga Ciğerci, Morutan (Chatzigiovanis dk. 76), Efkan Bekiroğlu (Saponara dk. 76), Bassogog (Flips dk. 90+1), Sowe (Macheda dk. 90+1) Yedekler: Ertaç Özbir, Atakan Çankaya, Arda Ünyay, Cephas, Mert Çetin Teknik Sorumlu: Halil Cihan Ünal Goller: Ernest Muçi (dk. 18), Jackson Muleka (dk. 67) (Beşiktaş) Sarı kartlar: Jonas Svensson, Tayyip Talha Sanuç (Beşiktaş) Nihad Mujakic, Kitsiou (MKE Ankaragücü)