GENEL - 06 Ocak 2012 Cuma 10:44

ŞİDDETLİ LODOS BURSA`DA 17 KİŞİYİ ZEHİRLEDİ

A
A
A
ŞİDDETLİ LODOS BURSA`DA 17 KİŞİYİ ZEHİRLEDİ

Bursa’da dün geceden bu yana etkili olan lodos, 17 kişinin karbonmonoksit gazından zehirlenmesine sebep oldu. Fırtına sebebiyle bazı feribot seferleri de iptal edilirken, bugün Marmara’nın batısında lodosun yerini şiddetli yağışa bırakacağı bildirildi.
Lodos kabusu Bursalılara yine zor anlar yaşattı. Bazı ağaçların dalları kırılırken, yapraklar rögar kapaklarını tıkadı. Lodos en çok işe gitmek isteyen Bursalıları ve kömür sobasını yakıp uyuyan 17 kişiyi etkiledi. Karbonmonoksit gazından zehirlenen 17 kişi Bursa Devlet, Şevket Yılmaz, Yüksek İhtisas ve Uludağ Üniversitesi’nde tedavi altına alındı. Zehirlenen bu kişilerin hayati tehlikesinin bulunmadığı, oksijen verilerek taburcu edildikleri öğrenildi.
Şiddetli rüzgar bayrak direklerini, reklam tabelası ve pankartları da etkiledi.
Öte yandan şiddetli lodos sebebiyle Kadıköy Bursa 13.00, Bostancı Yenikapı Bandırma 12.00, Bursa Yenikapı-Kadıköy 09.30 deniz otobüsü seferleri iptal edildi.
Meteoroloji yetkilileri, lodosun yerini yağmur ve sağanak yağışa bırakacağını, Marmara’nın batısı ile zamanla İstanbul, Bursa, Kocaeli Yalova ve Balıkesir’de kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağış görüleceğini açıkladılar.
Bursa İl Sağlık Müdürlüğü de, vatandaşaları bilboardlarla uyarıyor. Kent merkezinde, "son uykusu olmasın" başlıklı bir kız çocuğunun fotoğrafının yer aldığı dev tanıtım panosunda kömür sobalarının lodoslu havalarda yakılmaması isteniyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir