YEREL HABERLER - 06 Ocak 2012 Cuma 11:55

VATANDAŞLARA KOOPERATİF UYARISI

A
A
A
VATANDAŞLARA KOOPERATİF UYARISI

Kayseri Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fethi Şahinoğlu, kooperatiflere üye olan vatandaşların yanıltıcı beyanlara kanmamaları konusunda uyararak, “Kooperatiflerin sözleşmelerini mutlaka okuyun” çağrısında bulundu.
1163 sayılı Kooperatifler Kanunu’nun 59. maddesi ve kooperatifler ana sözleşmesi hükümlerine göre, ’Kooperatifçe tanıtım ve ortak kaydı amacıyla yapılacak ilan, reklam ve açıklamalar, eksik ve gerçeğe aykırı olamayacağı gibi yanıltıcı unsurlar taşıyamaz’ hükmünün bulunduğunu hatırlatan Şahinoğlu, “Kooperatiflerin bu hükme uyma zorunluluğu vardır” dedi.
Maddeye aykırı bir şekilde bazı yapı kooperatiflerinin genel kurulda aldıkları kararla, bazı derneklerle işbirliği yaptıklarının belirlendiğini açıklayan Şahinoğlu, “Yönetim kurulları da bu yetkiyi kullanarak, asılsız bir şekilde inşaatın yapılması konusunda TOKİ’nin ismi kullanılarak, TOKİ ile ön protokol imzalanmış, hatta konut ve iş yeri imalatlarına başlanılmak üzere olduğu belirtilerek kamuoyu yanıltılmaktadır. Bu şekilde vatandaşların üye yapılması konusunda ikna etmeye çalışıldığı hususunda şikayetler gelmektedir. TOKİ tarafından intikal ettirilmiş resmi yazılar mevcut almakla birlikte, bu yazılar doğrultusunda gizlilik prensibi içerisinde gerekli incelemeler başlatıldı. Yapılacak incelemeler ve araştırmalar neticesinde herhangi bir usulsüzlüğün tespiti halinde ilgililer hakkında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulacak” diye konuştu.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olarak vatandaşlara yanıltıcı reklam ve beyanlara inanmamaları uyarısında bulunan Şahinoğlu, vatandaşların kooperatiflerin sözleşmelerini kesinlikle okuması gerektiğini bildirdi. Şahinoğlu, “Vatandaşlarımız mağdur olmamak için İl Müdürlüğümüze gelerek kooperatifler hakkında her türlü bilgiye ulaşabilirler. Bu konuda müdürlük olarak elimizden gelen yardımı göstereceğiz” ifadesinde bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şenes Erzik: "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Onursal Başkanı Şenes Erzik, seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız bulduğunu söyledi. TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erzik, "Çok uzun yıllar FIFA ve UEFA’da üst düzey yöneticilik yaptım. FIFA Zürih’de müzesinin içinde bana özel bir köşe ayırdı. Ben de onlara elimdeki önemli fotoğraf ve objeleri karşılıksız verdim. Bu benim için çok önemliydi, Levent’te içinde bulunduğumuz binayı da Türk futboluna kazandırdık. Burası da müze gibi diyen Şenes Erzik, bugün de TFF ile FIFA ve UEFA ilişkileri son derece sağlam. Biz onlarla aile gibiyiz dedi. Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için çok uzun zamandır çalışıyoruz. Daha önce 1 oy ile kaybetmiştik. Bu kez kazandık. Sayın Mehmet Büyükekşi 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahipliğini aldığımız gün beni onore etti. Bana TFF Onursal Başkanı akreditasyon kartımı kendi elleri ile takdim etti. O günün hatırasını evimde baş köşede saklıyorum. Ayrıca bana o gün hep birlikte çektirdiğimiz fotoğrafı hediye etti. Onu da evimde saklıyorum. Çok mutlu olduğum bir gündü. Gözlerim doldu" dedi. 18 Temmuz’da yapılacak TFF seçimli mali genel kurulu ile ilgili de konuşan Erzik, "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" diye konuştu. "A Milli Futbol Takımı ile ilgili iyi bir ekip kuruldu başarılı buluyorum. Montella tercihi çok doğru bir tercihti" diyen Şenes Erzik, Türk futbolunun geleceği ve kurtuluşu için altyapıya önem verilmesi gerektiğini vurguladı.