YEREL HABERLER - 25 Aralık 2011 Pazar 09:18

TESPİH SANATÇISI ÖĞRETİM ÜYESİ

A
A
A
TESPİH SANATÇISI ÖĞRETİM ÜYESİ

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak öğrencilerine dersler veren İbrahim Benlioğlu, sanatçı kimliği ile de hafta sonları Irgandı Köprüsü’nde ney ve tespih meraklıları ile bir araya geliyor.
Uzun yıllar ney üfleyen ve bu konuda Bursa’da değişik mekanlarda, meraklılarına bu çalgının inceliklerini anlatan İbrahim Benlioğlu, Irgandı Köprüsü’ndeki yeni atölyesinde birbirinden güzel tespihler de üretiyor. Yılan, ebobola, öd, sakız, hınnap gibi farklı ağaçların birbirinden renkli dünyasında, farklı tiplerde birbirinden değişik tespih taneleri üreten Benlioğlu, bu güzel sanatın Bursa’da devam etmesi için gayret sarfediyor. Irgandı Köprüsü’nde daha önce tespih atölyesi olarak çalışan mekandaki sanatçının Ankara’ya gitmesi üzerine, köprüde tespih üretimini devralan Benlioğlu, birbirinden güzel eserleri ile tespih meraklılarını mest ediyor.
Hafta sonları köprüde bir araya gelen ney meraklıları ile tespih meraklıları İbrahim Benlioğlu hocanın ney konserini dinlerken, ürettiği tespihleri de inceleme fırsatı buluyor. Bursa’da sanata olan ilginin her geçen gün arttığını belirten İbrahim Benlioğlu, "İnsanlar ecdadımızın büyük eserler verdiği birçok sanatla son yıllarda yakından ilgilenmeye başladılar. Tespih de bunlar bir tanesi. Aslında insanın Allah’ı zikretmesi için kullandığı tespih, geçmişte sanatçı kişilerin elinde muhteşem güzelliklerde, farklı özelliklerde üretilmiş. Günümüzde ise klasik İslam sanatlarına yeniden bir merak var. Bu merak sebebiyle de birçok yeni sanatçılar yetişiyor. Biz de tespih yaparak içimizdeki sanat aşkını tezahür ettiriyoruz. Bir taraftan ney üflemeyi öğrenmek için Irgandı’ya gelenler var, bir taraftan da tespih. Bütün yorgunluğumuz atölyemizde çalışırken bitiyor. Böyle bir mekanda sanatseverlerle buluşmaktan mutlu oluyoruz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir