YEREL HABERLER - 08 Ocak 2012 Pazar 22:12

AK PARTİ PAZARLAR İLÇE KONGRESİ YAPILDI

A
A
A
AK PARTİ PAZARLAR İLÇE KONGRESİ YAPILDI

AK Parti Kütahya Pazarlar 4. Olağan Kongresi yapıldı. Kongreye, 3 yıldır görev yapan Bilal Demirci’nin tek listesi ile gidildi. Kongrede 240 delegeden 151’i oy kullandı. 151 oy alan Bilal Demirci, Pazarlar İlçe Başkanlığını ikinci kez seçilmiş oldu.
Pazarlar 4. Olağan Kongresi Çok Programlı Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşti. Divan Kurulu Başkanlığını Kütahya İl Genel Meclis Başkanı Seyyit Ali Durmuş’un yaptığı kongreye AK Parti Kütahya Milletvekilleri Hasan Fehmi Kinay, Vural Kavuncu, İdris Bal, Soner Aksoy, AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Yenipazar, Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, Sofular Belediye Başkanı Mehmet Ali Özdemir, çevre ilçelerin belediye başkanları, ilçe teşkilat başkanları, il genel meclisi üyeleri, belde belediye başkanları, Pazarlar’daki siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları ile esnaf odalarının temsilcileri, delegeler ve partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongre öncesi kısa bir konuşma yapan AK Parti Pazarlar İlçe Başkanı Bilal Demirci, gösterilen teveccühe layık olmaya çalışacağını, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde çalışarak Pazarlar’ın hizmetkârı olacağını söyledi.
AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay ise, "Öğlesine önemli 9 yıl yaşadık ki, bundan sonraki ömrümüzde başımızı secdeye koyup rabbimize hamd etsek azdır. Türkiye’de bu kadro büyük reformlar yaparak büyük hizmetler yapıyor. Pazarlar’daki arkadaşlar Pazarlar’ı küçük bir ilçe olarak düşünmediler. Devasa projeler yaptılar. Bizlerden de destek istediler. Bizlerde her zaman destekledik ve desteklemeye de devam edeceğiz. Pazarlar’da Meslek Yüksekokulu yaptılar ve yaşatmaya devam ediyor. Depremden önce Pazarlar’da Anadolu Öğretmen Lisesi açıldı. Şuanda Pazarlar Anadolu Öğretmen Lisesi ve yurt binalarının inşaatı devam ediyor. Önümüzdeki eğitim öğretimde öğrenciler bu yeni okulda eğitim göreceklerdir. Tarım Kredi Kooperatifleri Kütahya Birliği tarafından Pazarlar’a Entegre ve Soğuk Hava Tesisleri kazandırılmıştır. İl Özel İdaresince sulama göletine kapalı devre sulama sistemleri yaptırıldı. Yine İl Özel İdaresince futbol sahası yaptırıldı. Tüm bu saydıklarımı üst üste koyarsak Pazarlar’a Cumhuriyet tarihinde yapılan yatırımlardan daha çok yatırım yapıldığını gösterir” diye konuştu.
Kütahya Milletvekili İdris Bal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde saygın bir konuma gelen Türkiye’nin elde ettiği ekonomik başarısı ve yüzde 8’lik büyüme ile herkesi şaşırttığını söyledi. Bal, "Cumhuriyet Dönemi ile karşılaştırıldığında sağlıkta, ulaştırmada ve eğitimde ikiye üçe katlayacak yatırımlar yapıldı.Dik duran bir dış siyaset var. En iyi siyaset doğruculukla olur. Yalanla siyaset olmaz. Türkiye artık eski Türkiye değil. Yalancının mumu yatsıya kadar değil ikindiye kadar bile yanmıyor. Biz Türkiye’ye doğrucu siyaseti getirdik. En iyi Siyaset Doğrucukla yapılan siyasettir. En İyi Siyaset kalp ve kafalara yapılan siyasettir" dedi.
AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, "Kütahya son bir yıllık süreçte hükümetten aldığı yatırım ile Türkiye’de birçok ili geride bıraktı. Yatırımlarımızın ardı arkası kesilmeyecek. Bizler terörü bitireceğiz. Bazı kesimler ondan korkuyor. Bu terör belası hepimizin belasıdır. Hep birlikte terör belasından kurtulacağız. Havaalanının yapılması ile Kütahya’nın yol haritası değişecek. Buradan uçsa uçsa kuş uçar denilen yerden bizler kargo uçaklarını uçuracağız. Daha bereketli, daha refah bir Pazarlar olacak. İl bağlantı yolu olan yolu yapacağız. Tüm zorlukları aşarak yapacağız. Biz burada Pazarlar halkını birlik ve beraberlik içerisinde gördük. Birlik ve beraberliğin olduğu yerde başarılmayacak hiçbir şey yoktur. AK Partinin 4. olağan kongresinde Pazarlar halkının sergilediği bu olumlu tablo elbette bizlere hizmet şevki verecektir" dedi.
Herkesin Türk adaletine hesap vereceğini belirten AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, “İster cebi kalabalık olsun ister omuzu kalabalık olsun herkes eşittir. Adalet karşısında herkes hesap verecektir. Biz siyasetçiler hesap veriyoruz. Bir vali hesap veriyor da sen yanlış koodinatlar vereceksin ve dağı taşı uçaklara bombalatacaksın ve hesap vermeyeceksin. Yok artık öyle. Herkes gibi hesap verecek. 1993 ile 1996 arasında 17 bin fali meçhul cinayet var. Bu cinayetlerin arkasında Hakimler ve savcılar Yüksek Kurulun olduğunu söyleyen insanlar var. 5 kişilik Hakimler ve Savcılar Kurulunun bu cinayetleri koruduğunu ifade ettiler. Anayasa Mahkemesi raportörü Osman Can’ın bu konuda beyanatı var. Herkesim cinayetleri işlerken vatan millet adına yapıyorlar. Ak Partiyi ayakta tutan ve her seçimde oyunu artırarak yükselmesine sebep olan mafyaların karşısında aslan duran, mangal yürekli bir Başbakanın olmasıdır. Tabii o mangal yürekli Başbakanın arkasında Mangal Yürekli Milletimiz var” diye konuştu.
Daha sonra seçimlere geçildi. 240 delegeden 151’i oy kullandı. 151 oyla Bilal Demirci, AK Parti Pazarlar’a ikinci kez ilçe başkanı oldu. Seçimlerin sonucunun alınmasının ardından seçmenlere teşekkür eden Bilal Demirci, "Bu gün özgürlük varsa referandum da verdiğiniz yüzde 75’lik oyun çok büyük katkısı var Bundan sonraki seçimlerde de çalışmalarımızı devam edeceğiz. Pazarlar için hep beraber çalışmaya devam edeceğiz. Yeni başlamış gibi heyecan ile insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Herkese teşekkür ederim" dedi.
AK Parti Pazarlar İlçe Yönetimi, kongre sonrasında Milletvekilleri, İl ve İlçe Yönetimleri, ilçe ve belde belediye başkaları ve Divan Kurulu ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
AK Parti Pazarlar İlçe Başkanı Bilal Demirci’nin 15 kişilik yönetiminde şu isimler yer alıyor: Turhan Kul, Erdem Azman, Ramazan Kul, Hakan Karahan, Osman Karakaş, Hamdullah Çelik, Ramazan Yiğin, Yusuf Ertaş, Ziya Günal.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cemevlerinin Aydınlatma Giderlerinin Ödenmesine Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de Cemevlerinin Aydınlatma Giderlerinin Ödenmesine Dair Kültür ve Turizm Bakanlığı Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik ile birlikte cemevlerinin aydınlatma giderlerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinden ödenmesinde uygulanacak usul ve esasları belirlendi. Yönetmelik, 14.03.2013 tarihli ve 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanununun ek 6’ncı maddesi ve 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 292/A maddesine dayanılarak hazırlandı. Yönetmeliğe göre cemevi, il müdürlüğüne Alevilerin ve Bektaşilerin cem erkanı yürüttükleri meydan adlı bölüm başta olmak üzere; kurban kesim yeri, aşevi, morg, gasilhane, görevli odası, taziye salonu ve diğer bölümlerden oluşan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı tarafından tespiti yapılan cemevlerinin aydınlatma giderlerinin ödenmesi için yazılı talepte bulunacak. Cemevinin aydınlatma amaçlı enerji tüketimi ile diğer amaçlara yönelik enerji tüketiminin sayaç tefriki yapılmak suretiyle ayrılması zorunlu olacak. Sayaç tefrik işlemlerinin kontrolü cemevinin unsurları dikkate alınarak il müdürlüğünün teknik personeli tarafından yapılacak. Yönetmelikte aranan koşulların sağlandığı tespit edilen cemevlerinin aydınlatma giderinin fatura ibrazına bağlı olarak ödeneceği il müdürlüğünce cemevine bildirilecek. Aydınlatma gideri ödenen cemevleri İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından her yıl yerinde kontrol edilecek. Cemevi dışında kaldığı tespit edilen ticari amaçla kullanılan bölümlerin aydınlatma giderleri Bakanlık bütçesinden karşılanmayacak ve hükümlere uyulmaması halinde ödenmesi gereken faiz, gecikme faizi, gecikme zammı, kesme-bağlama bedeli gibi her türlü bedel abone tarafından ödenecek. Bu bedellerden Başkanlık sorumlu olmayacak. Yapılan kontroller neticesinde fazla ödenen tutarın tespit edilmesi halinde fazla ödenen tutar, il müdürlüğünce yapılan ödeme tarihinden geri ödeme tarihine kadar geçen süre için 21.07.1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci maddesine göre belirlenen gecikme zammı oranı dikkate alınarak hesaplanan faiz uygulanarak geri alınacak.
Ankara Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararlarına göre Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda açık bulunan Vergi Başmüfettişliklerine Furkan Fırat, Erhan Yaşaran, Hatice Senger Erdoğan, Levent Emre, Bayram Gülçiçek, Barış Gürsoy, Volkan Nurdağ ve Halime Eda Tandoğan atandı. Bakanlıkta açık bulunan Vergi Müfettişliklerine ise Sevil Toprak, Osman Neşet Tandoğan, Erol Cihan Dersinlioğlu ve yapılan yeterlilik sınavda başarı gösteren Vergi Müfettiş Yardımcıları Murat Dönmez, Güler Çelik, Harun Yartaş ve İbrahim Ayyıldız atandı. Atamalar 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3’üncü maddeleri ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 37’nci maddesi gereğince gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanlığında açık bulunan Başmüfettişliklere ise 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince Müfettişler Caner Atasever, Mahmut Kaynar ve Songül Afşar atandı. Tarım ve Orman Bakanlığında ayrıca 5’inci Bölge Müdürü Şahin Çılgın görevden alındı. Kültür ve Turizm Bakanlığında ise açık olan Başmüfettişliklere 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince Müfettişler Ercan Sarı, Atilla Özkan, Mustafa Yavuz Ülküm, Birol Baha Bağ, Burak Büyükkuzukıran, Fatih Tuna Tunasoylu, Enes Keten ve Emre İlhan atandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ise görevden alındı. Karar ile birlikte 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında açık bulunan İş Müfettişliğine Yasin Zengin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında açık bulunan Başmüfettişliğe Müfettiş Eşref İmamoğlu atandı. Karara göre 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2’nci maddesi gereğince Milli Eğitim Bakanlığı Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aydoğan ve Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü Trabzon Bölge Müdürü Enver Uzun ise görevden alındı.
Aksaray Aksaray’da nefes kesen polis-hırsız kovalamacası kamerada Aksaray’da inşaat malzemesi deposunu soyan hırsızlar ile polis arasındaki kovalamaca film sahnelerini aratmadı. Elektrikli motosikletle kaçan hırsızlar bir süre sonra motosikletin aküsünün bitmesiyle bu kez de yaya olarak kaçmaya başladı. Gecenin sessizliğini siren seslerine bıraktığı kovalamacada hırsız kardeşler yarım saat süren takip sonucu yakalanırken, nefes nefese kalan şüphelilerden biri yere yatırılıp ters kelepçe yapıldığı esnada polis memurlarına “Kalbim var” diyerek yardım istedi. Olay, gece yarısı Tacin Mahallesi’nde bulunan bir inşaat malzemesi deposunda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, depodan oksijen bariyerli yerden ısıtma borusu çalan 2 hırsız, çaldıkları boru paketlerini beraberinde getirdikleri 3 tekerlekli elektrikli motosiklete yükledi. Hırsızlık esnasında çevrede bulunan bir vatandaş durumu fark ederek hemen 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarında bulundu. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede belirtilen adrese intikal eden ekipler 2 şahsı depodan hırsızlık yaparken suçüstü kıstırdı. Polisleri görünce neye uğradıklarını şaşıran 2 hırsız deponun duvarından atlayarak bahçe dışındaki boruları yükledikleri elektrikli motosiklete binerek kaçmaya başladı. Şahısların kaçması üzerine polis ekipleri telsizden anons ederek diğer ekiplere kaçış istikameti hakkında bilgi verdi. Ekiplerin hırsızların peşine düşmesiyle gecenin sessizliği siren sesleriyle yankılandı. Polis ve hırsızlar arasında yaşanan kovalamaca ise film sahnelerini aratmadı. Bir süre elektrikli motosikletle kaçan hırsızlar kaçarken çaldıkları boruları da motosikletin kasasından aşağıya attı. Polis ekiplerinin bölgeyi abluka aldığı kovalamacada motosikletin aküsünün bitmesi üzerine hırsızlar bu kez de motosikleti bırakıp yaya olarak kaçmaya başladı. Taşpazar Mahallesi’nde ara sokaklara ve apartmanların bahçesine girerek izlerini kaybettirmeye çalışan S.Ç. (21) ve U.Ç. (34) isimli 2 kardeş çok geçmeden yakalandı. Yüzüstü yere yatırılarak ters kelepçe yapılan nefes nefese kalan hırsızlardan S.Ç. ekiplerin ters kelepçe taktığı esnada “Kalbim var” diyerek yardım istedi. Yüzüstü yatırılarak kelepçelenen 2 kardeş gözaltına alınarak polis aracına bindirildi. Şahıslar sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine götürülürken çaldığı yaklaşık 150 bin TL değerindeki malzemeler sahibine teslim edildi. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tahkikat başlatıldı.