GENEL - 24 Aralık 2011 Cumartesi 14:02

TOHUMCULAR BİRLİĞİ`NDEN FRANSA`YA TEPKİ

A
A
A
TOHUMCULAR BİRLİĞİ`NDEN FRANSA`YA TEPKİ

TÜRKTOB Başkanı Hakkı Şafak Ses, karardan vazgeçilmemesi durumunda Fransız menşeli tohum firmalarına yönelik boykot çağrısı yapacaklarını söyledi.
Fransız Parlamentosu’nun soykırımı inkarı suç sayan yasa tasarısını kabul etmesine Türkiye Tohumcular Birliği’nden tepki geldi. "Türkiye Tohumcular Birliği olarak, Fransız Parlamentosunun aldığı Türk milletinin "atasını" ve "tarihini" yargısız infazla mahkum etme teşebbüsünü şiddetle kınıyor ve nezdimizde yok hükmünde olduğunu ilan ediyoruz" diyen TÜRKTOB Başkanı Hakkı Şafak Ses, "Kendi tarihlerindeki zulüm ve kan dökücülüğü tescilli atalarının bir kısım şımarık çocuklarının Türk’e kendilerince elbise
biçme küstahlığının sonuçlarına önümüzdeki günlerde ne kadar dayanacaklarını ibretle göreceğiz. Nitekim bu çerçevede Türkiye Tohumcular Birliği Yönetim Kurulu olarak, 22 Şubatta senatodaki oylamaya kadar bu cahil, küstah ve hesapsız adımdan parlamentodaki evet oyu veren Şanzelizeli Piccolo artistleri vazgeçmediği takdirde, Türk çiftçisine yıllardır tohum, fide ve fidan satışı yapan Fransız menşeli firmaları ilanen kamuoyunu boykota çağıracağımızı kararlılıkla ifade ve muhataplarına tebliğ ediyoruz"
dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir