GENEL - 08 Ocak 2012 Pazar 17:07

BDP GENEL BAŞKANI SELAHATTİN DEMİRTAŞ SİLOPİ`DE

A
A
A
BDP GENEL BAŞKANI SELAHATTİN DEMİRTAŞ SİLOPİ`DE

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, parti çalışmaları kapsamında Şırnak’ın Silopi ilçesinde düzenlenen toplantıya katıldı.
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Silopi ilçesindeki parti çalışmalarını yerinde görmek üzere bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi. Demirtaş, "AK Parti hükümetinin Şırnak ve ilçelerine özel bir yaklaşımı var. Seçimden birkaç ay önce Beşir Atalay bu bölgeye ziyaret edip, ’bizim Hakkari ve Şırnak ile ilgili özel planlamalarımız var. Zamanla bunları hayata geçireceğiz’ demişti. Bu özel politikalarının programlarının ne olduğunu biz aşağı yukarı tahmin ediyorduk. Ama bugün geldiğimiz noktada çok
daha iyi anlaşılmıştır. Özellikle Şırnak’tan neredeyse seçilmiş hiç bir temsilci bırakmadılar. Tamamına yönelik bir tutuklama operasyonu yaparak seçilmiş arkadaşlara yönelik siyasi bir soykırım, aynı zamanda kesintisiz bir şekilde askeri operasyonlar yapıldı. Kar kış demeden sürekli olarak bir teyakkuz halinde olup, burada halkın evlatlarını, cenazelerini halka teslim ederek bir politika ortaya koydular. Yine en son Ortasu katliamı Şırnak ile ilgili planlarının ne olduğunu ortaya koymuştur. Bunu geçen yıl
bakanın kendisi burayı gezdikten sonra söylemişti. O açıklamadan bu yana buraya nefes aldırılmamıştır. Gece gündüz operasyon, siyasi tutuklamaları içeren bir politika uygulanıyor" dedi.
Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’a karşı sürdürülen tecridi kabul etmediklerini de belirten Demirtaş, bu uygulamanın hemen sona erdirilmesi çağrısında bulundu.
Demirtaş’ın açıklamalarının ardından toplantı, basına kapalı devam etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir