POLİTİKA - 05 Ocak 2012 Perşembe 16:50

HAKAN ŞÜKÜR, YORUMCU OLMASINA YÖNELİK ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

A
A
A
HAKAN ŞÜKÜR, YORUMCU OLMASINA YÖNELİK ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, bir televizyon programında spor yorumcusu olmasına yönelik eleştirilere cevap vererek, "Etik olmadığını düşünmüyorum. Yazı yazarak para kazanan milletvekilleri var. Özgürlüklerin konuşulduğu bir ortamda böyle bir konunun konuşulmasını istemezdim. Vicdanen rahatım" dedi.
Şükür, TBMM’de gazetecilere konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. TRT’de de benzer bir görev yaptığını, milletvekilliği gündeme geldiğinde hemen ayrıldığını anımsatan Şükür, "Buradaki hassasiyeti öncelikle belirtmek lazım. Çünkü, böyle bir teklif geldiği zaman takdir edersiniz ki bizim bir genel başkanımız var ama her şeyden önemlisi TBMM’nin çok değerli Başkanı, Genel Sekreteri ve buradaki idari birimler var" dedi.
Yayıncı kuruluşun talebinde ısrarlı olduğunu ve teklifin mesleki donanımını ortaya koyması açısından cazip olduğunu kaydeden Şükür, şunları söyledi:
"Parayı hiç düşünmedim, böyle bir derdim yok. Bunu üzerine basarak söylüyorum. Buradaki idari birimleri aradım. Aldığım cevap, yasal olarak bir sorun teşkil etmediği ve bu görevi yapabileceğim söylendi. Bugün Meclis Başkanımız, ’İnceleme başlatırız, bununla ilgili böyle bir şey varsa’ dediği bundandır. Bir anda sorulan soruya verilecek cevap budur, doğrudur. Böyle bir cevabı aldım ve Sayın Başbakanımızla konuştum. Bana, ’Bu senin yaptığın bir iş. Yasal bir sorun yoksa, yasaların bağlayıcılığı yoksa
yapabilirsin tabii ki’ dedi. Bazı medya organlarında, ’yasal bir sorun olmadığı ama bunun da etik olmadığı’ yazıldı. Türkiye’de etik anlayışı kişiye göre değişiyor maalesef. Biz bu Meclis çatısı altında partimizin bize verdiği görevleri aksatmadan, görev saatlerimizde her zaman Genel Kurulda bulunduk.’’
Hakan Şükür, milletvekilliğinin asli görevi olduğunu belirterek, "Görevimin her zaman başında olacağım" dedi. Genel Kurul’a çok özel haller dışında her zaman katıldığını kaydeden Şükür, tanınan biri olarak zaman zaman yurtdışı da dahil partisini, ülkesini ve milletini temsil ettiğini söyledi. Bu durumun gözardı edilmemesi isteğinde bulunan Şükür, "Bunların da gözardı edilmemesini özellikle rica ediyorum. Tanınan bir insan olarak birçok yerde görünmem gerekiyor. Millet de benden vekillik bekliyor.
Projeler de üretiyoruz. Bunları da yeri geldiğinde paylaşırız ama futbol benim için bir sevda, hobi. Böyle bir teklifin ardından yasal bir sorun olmadığı söylediğinde böyle bir anlaşma oldu. Eğer partim hiçbir yasal sorun olmasa da Sayın Başbakanımız, Meclis Başkanımız, derlerse ki ’böyle bir şeye gerek yok, biz yapmanı istemiyoruz’. Onlar benim büyüklerim ve bu ülkenin önemli değerleridir. Onların söylediği ölçüde hareket etmeye hazırım. Fakat yasal bir engel olmadığı için bu görevi seve seve, objektif bir
şekilde yapabilirim. Hayatım boyunca medyada yazılanlara göre hareket etmedim. Başarılarımın arkasında hep bu vardır. Hırsızlık yapmadım. Çok, açık, net olan bir şeyin karşılığını vermeye çalışıyorum" diye konuştu.
Şükür, bir soru üzerine yayıncı kuruluşla sezon sonuna kadar anlaşma yaptığını söyledi. Şükür, "Genelde hafta sonları olacak. Seçim bölgeme uygun da genelde cuma, cumartesi, pazar. Pazartesine sarkanlarda da fedakarlık yapıp, Ankara’dan git-gel yapacağım. Çünkü 23.00’e dayanan bir saatte başlıyor yorumlar. Burada fedakarlığı yapan taraf benim. Buradaki görevimi aksatmadan ekstra görev yapıyorum" dedi.
Bir gazetecinin, ’Siyasi kimliğiniz yorumlarınızı etkileyebilir mi?’ yönündeki sorusuna Şükür, "Etkilemez. Benim genel tavrımı insanlar bilir. Hayata hoşgörüyle, sevgiyle bakarım. Sahada gördüğünü söylemeye çalışan, objektif bir insanım" karşılığını verdi.
Şükür, bir soru üzerine, konuya ilişkin Meclis Başkanlığı’ndan bir şey gelmediğini, eğer bir bildirim olursa onu da basın toplantısıyla paylaşacağını söyledi. Şükür, ’Yayıncı kuruluştan ne kadar para alacaksınız?’ sorusuna ise, "Yayıncı kuruluşun ilkeleri gereği söyleyemem ama öyle afaki rakamlar değil" yanıtını verdi.
’Yorumculuk yapmanız etik mi değil mi?’ sorusuna Hakan Şükür, "Etik olmadığını düşünmüyorum. Yazı yazarak para kazanan milletvekilleri var. Özgürlüklerin konuşulduğu bir ortamda böyle bir konunun konuşulmasını istemezdim. Vicdanen rahatım" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir