ASAYİŞ - 04 Ocak 2012 Çarşamba 16:21

LASTİĞİ PATLAYAN MİNİBÜSTE DEHŞET: 3 ÖLÜ, 2 YARALI

A
A
A
LASTİĞİ PATLAYAN MİNİBÜSTE DEHŞET: 3 ÖLÜ, 2 YARALI

Balıkesir’de lastiği patlayan işçi servisinin kamyonla çarpışması sonucu karayolu inşaatında çalışan 3 işçi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.
Edinilen bilgiye göre İvrindi ilçesindeki trafik kazası, Balıkesir-Edremit karayolunun 17. kilometresinde meydana geldi. Körfez yolu inşaatında çalışan işçilerin bulunduğu Ali M.’nin kullandığı 10 RL 343 plakalı panelvan tipi minibüs, Gökçeyazı beldesinden Balıkesir yönüne giderken sağ ön lastiğinin patlaması sonucu şerit değiştirdi. Diğer şeride geçen minibüse karşı yönden gelen 10 H 4399 plakalı zeytin kamyonu çarptı. Çarpmanın etkisiyle karayolundan çıkıp uçuruma yuvarlanan minibüsteki İbrahim
Karaoğlu (52), Mehmet Emin Avcı (50) ve ustabaşı Mustafa İnce (56) olay yerinde öldü. Bayram Şengül (49) ve sürücü Ali M. ağır yaralanarak Balıkesir Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, kamyon şoförü ise kazadan yara almadan kurtuldu.
Olay yerine çok sayıda jandarma ve polis ekibi sevk edildi. Cenazeler savcının incelemesinden sonra otopsi için İvrindi Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin 3 metreye düştüğü duble yoldaki kaza sonrası kilitlenen trafik, güvenlik güçlerinin müdahalesiyle normale döndü.
Kazada ölen ustabaşı dışındaki 3 işçinin İvrindi’nin Gökçeyazı Belediye Başkanı Yakup Yılmaz’ın akrabası olduğu öğrenildi. Belediye Başkanı Yakup Yılmaz, "Ekmek peşinde koşuyorlardı. Karayolu inşaatında çalışıyorlardı. Olay saatinde de iş başındaydılar. Çok üzgünüz, Allah rahmet eylesin" dedi.
İvrindi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir