GENEL - 03 Ocak 2012 Salı 14:28

MUŞ`TAKİ PATLAMADA YARALANAN 3 KİŞİ DİYARBAKIR`A GETİRİLDİ

A
A
A
MUŞ`TAKİ PATLAMADA YARALANAN 3 KİŞİ DİYARBAKIR`A GETİRİLDİ

Muş’ta dün akşam meydana gelen patlamanın ardından yaralanan 3 kişi Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alındı.
Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Olurdere köyünde, yakıt deposunun buz tutmasının ardından yaktıkları ateşle buzu eritmek isteyen 3 kişi yakıt deposunun patlaması sonucu çeşitli yerlerinden yaralanarak Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Önce Muş Devlet Hastanesi’ne, oradan da Diyarbakır Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınan Kadri Sırrı (44), Mehmet Vefa Üçkan (45) ve oğlu Sefa Üçkan’a (17), ilk müdahaleyi Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Başhekim Prof. Dr. Yusuf Yağmur, beraberinde genel cerrahi doktorlarından Dr. Şemsettin Koç yaptı. Tedavi sonrası yaşadıkları olayı anlatan 5 çocuk babası Kadri Sırrı, Mehmet Vefa ve oğlu Sefa Üçkan’ın, donan mazot deposunu ısıtmak için kamyonun altına odunları yığarak yaktıklarını söyledi. Sırrı, "Mazot deposunun kapağı da açıktı. Birden büyük bir patlama oldu. Neye uğradığımızı şaşırdık. Alevler içinde kaldığımı hatırlıyorum. Sonra gözümü açtığımda Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde idim.
Vücudumun yarısında ikinci ve üçüncü derece yanık oluştu. Gövde, yüz, kol ve bacaklarım yandı. Sağ olsunlar bize Diyarbakır’da gereken bütün tıbbi müdahaleyi yaptılar. Şimdi durumumuz biraz daha iyi. Başhekim Yusuf Yağmur ve ekibi bizimle çok yakından ilgileniyor. İnşallah kısa zamanda iyileşerek, eski sağlığımıza kavuşuruz" dedi. 17 yaşındaki Sefa Üçkan ise halen olayın şokunda olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Ne olduğunu anlamadım. Birden bir patlama sesi duyuldu, alevler her tarafımızı sardı. Hiç bir sağlık güvencemiz yok. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bize gösterilen ilgi, gerçekten çok iyi. Benim vücudumda yüzde 25 yanık oluştu. El ve ayaklarımın yanı sıra, ayrıca doktorlar genital bölgeyi içeren yanık oluştuğunu söylediler."
Baba Mehmet Vefa Uçkan da bir anlık dikkatsizlik ve ihmalin kurbanı olduklarını ifade etti. Baba Üçkan, "4 çocuk babasıyım. Taşımacılık ve nakliye işi yaparak, ailemi geçindirmeye çalışıyorum. Mazot deposunu ısıtıp arabayı çalıştırmaya çalışırken, şase yapınca birdenbire alevler arasında kaldık. Benim vücudumda üçte bir yanık oluştu. El ve ayaklarımın yanı sıra yüzüm ve başım yandı. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yusuf Yağmur ve bütün hastane personeline ne kadar teşekkür etsek azdır.
Geçmiş yıllarla kıyasladığımızda Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin geldiği nokta gözlerimizi yaşarttı" diye konuştu.
Diyarbakır Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur ise yanık vakasıyla hastaneye gelen 3 vatandaşa anında müdahale edilerek, gerekli bütün cerrahi operasyonların yapıldığını dile getirdi. Başhekim Yağmur, "Hastalarımızın yanık yüzdesi ikinci ve üçüncü derecede yanık. Yüzde kırk beşe varan yanıklar oluşmuş. Bunun yan ısıra 17 yaşındaki Sefa Üçkan’ın genital bölgesinde yanıklar olduğunu müşahede ettik. Hastalarımızın ayrıca el, ayak, vücut, yüz gibi çeşitli yerlerinde yanmalar
oluşmuş. Süratle pansumanlarını yaptırarak, Yanık Ünitesi’ne çıkardık. Şu an ilgili doktorlarımız ve personelimiz gereken bütün ihtimamı gösteriyor. Bir süre daha misafirimiz olacaklar. İnşallah kısa zamanda tedavilerini tamamlayıp, taburcu olmaları için bütün olanaklarımızı seferber etmiş durumdayız" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir