YEREL HABERLER - 06 Ocak 2012 Cuma 11:03

BARAJ TAMAMLANDI KÖYLÜLER TAŞINMAK İÇİN YOL BEKLİYOR

A
A
A
BARAJ TAMAMLANDI KÖYLÜLER TAŞINMAK İÇİN YOL BEKLİYOR

Erzurum Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürü Remzi Ertek çat barajı etrafında bulunan ve su altında kalan evlerin yerine yapılan konutların tamamlandığını söyleyerek tek sorunun konutların bulunduğu yere gidilecek yolun olmadığını ifade etti.
ESKİ Genel Müdürlüğü olarak yapılan baraj sonrasında evlerinden olan vatandaşların konut ihtiyaçlarının karşılanması için Çat İlçesinin Taşağıl ve Güzelyurt Köyleri arasında bulunan Kayışhanlı mezrasında yapılan konutların büyük bir kısmının tamamlandığını ifade eden Ertek “Konutlar hazır fakat yol olmadığı için köylüler evlerine taşınmak istemiyor” dedi.
İl Koordinasyon toplantısında 2011 yılının değerlendirmesini yapan ve 2012 yılı içerisinde ki hedeflerini anlatan Genel Müdür Ertek, baraj yapımı esnasında boşaltılan evlerin sahipleri için yapılan konutların büyük bir kısmının tamamlandığını ifade etti.
Tamamlanan konutların boş bir şekilde sahiplerini beklediğini söyleyen ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek 28 evin tamamlandığını yapımı devam eden 10 evin bulunduğunu söyledi.
Bahar ayları içerisinde köylü vatandaşları konutlara yerleştireceklerini ifade eden Ertek köylülerin yol olmadığı için evlere yerleşmeyi düşünmediklerini söyledi. Ertek, “Baraj inşasında toplamda 89 hane boşaltıldı fakat 89 hanenin hepsi köylerinde yaşamıyor, Yapılan yeni köye ise yine 89 hane yapıldı ancak tek sıkıntı yolunun bulunmaması bu zamana kadar İl Özel İdare ve Karayollarından bu köye yolun yapılması konusunda yazışmalar yaptık fakat yapılan yeni köye güvenlik gerekçesi ile yol yapımının yapılamayacağı söylendi.” diye konuştu
Güvenlik gerekçesi olarak Çat ve Güzelyurt köyleri arasında yaşanan arazi husumeti yeni köye yol yapımını da engellediğini belirten Ertek yapılacak yolun 2 kilometre uzunluğunda olduğunu ve bunun hiçkimseyi rahatsız etmeyecek kadar kısa bir yol olduğun ifade etti.
Yolun yapılmaması halinde yapılan konutların boş kalacağını söyleyen Ertek, “Vatandaşlar yol olmadığı için ne taşınabiliyorlar nede taşındıkları zaman yaşamlarını sağlayabilirler” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir