YEREL HABERLER - 02 Ocak 2012 Pazartesi 15:20

ABDESTHANEYE SICAK SU

A
A
A
ABDESTHANEYE SICAK SU

Sivas’ın Suşehri ilçesinde bir caminin alt katında bulunan şadırvana, belediye tarafından doğalgaz bağlatılarak sıcak su verildi.
Suşehri Belediyesi tarafından kısa süre önce tadilat çalışmaları tamamlanan Tarihi Balhatun Cami’sinde caminin tuvalet ve şadırvanlarına kombi takılarak sıcak hava ile birlikte sıcak su kullanımına başladı. Sıcak su ve ısı sistemi bağlanan şadırvanların yapıldığı camide, Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ile birlikte incelemelerde bulunan Kaymakam Mehmet Demiral, Suşehri’ne yakışır bir şadırvan yapıldığını söyledi. Yenilenen teknolojinin nimetlerinden Suşehri’nin de faydalanmaya başlandığını söyleyen Demiral, "Yaklaşık 2 yıldır ilçemizde doğalgaz kullanılıyor. Gün geçtikçe de kullanım sayısı artıyor. Yani halkımız doğalgaz kullanımına yöneliyor. Hem ucuzluğundan, hem de temizliğinden dolayı doğalgaz kullanımını tercih ediyor. Bu nedenle, kullanan abonelerimiz içerisinde şimdi ise ilçemizde kısa süre önce tadilat çalışması yapılan cami şadırvanlarımıza belediyemiz tarafından doğalgaz bağlantısı yaptırıldı. Çok güzel olduğunu ifade ediyorum. Abdest almak için gelen vatandaşlarımız, sıcak su bulunan şadırvanlarda abdest alacaklar." ifadelerini kullandı.
Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ise, tadilat yapılan tuvaletlerde her şeyin ayrıntısına kadar düşünülerek yapıldığını söyleyerek, "Engelli vatandaşlarımız için engelli tuvaletleri ile birlikte duşa kabinleri yapılmıştır. Bunun ilk örneği olarak halkımızın hizmetine sunduk. Şu anda Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanlık binasının altında bulunan şehir tuvaletlerinin tadilat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Oradaki tuvaletlerimizde burasıyla aynı olacaktır. Yani ilçemizde bulunan tüm umuma açık tuvalet ve şadırvanlarımızın tadilatlarını yapacağız." dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir