YEREL HABERLER - 31 Aralık 2011 Cumartesi 12:43

GÖRME ENGELLİ JUDOCUNUN HEDEFİ OLİMPİYATLAR

A
A
A
GÖRME ENGELLİ JUDOCUNUN HEDEFİ OLİMPİYATLAR

Doğuştan yüzde 80 görme engelli olan Gökhan Biçer engelleri aşarak judo sporunda turuncu kemere kadar yükselmeyi başardı.
Celal Atik Spor salonunda judo yapan Biçer, bir telefon santralinde iş hayatını devam ettiriyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinde Sosyal Hizmetler ikinci sınıf öğrencisi olan genç, çektiği zorluklara rağmen hayata sımsıkı sarılmaya devam ediyor.
2012 yılının Ocak ayında düzenlenecek olan Görme Engelliler Avrupa Judo Müsabakasına katılmak için gün saydığını ifade eden Biçer, “Görme Engelliler Avrupa Şampiyonasında ikinci olan kadın judocumuz Duygu Çete’yi örnek alarak Türkiye’yi başarıyla temsil etmek istiyorum. Ayrıca orada alacağım dereceye göre 2012 Londra Paralimpik Oyunları’na katılmak da hedeflerim arasına bulunuyor. Olimpiyatlara katılabilmek için çalışmalarımı bütün gücümle devam ettiriyorum ve yılmadan çalışıyorum” dedi.
Hırsı ve çalışma azmiyle görme engelinin kendisini spor hayatından alıkoymadığını belirten Gökhan Biçer, “Antrenmanda arkadaşlarıma ayak uydurabilmek için onlardan daha çok çalışıyorum. Antrenmandaki sıcak arkadaşlık ortamı beni çok mutlu ediyor ve judo yapmayı seviyorum” diye konuştu.
Çevre koşullarının engelliler için düzenlenmesi gerektiğine de vurgu yapan Biçer, “Kaldırımlarda yer alan ağaçlar, seyyar satıcıların kaldırımları kapatması görme engellilerin yürümesini zorlaştırıyor” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir