GENEL - 23 Aralık 2011 Cuma 14:49

(ÖZEL HABER) ÇÖPTEN DOĞAN SANAT

A
A
A
(ÖZEL HABER) ÇÖPTEN DOĞAN SANAT

Sivas’ın Divriği ilçesinde yaşayan 47 yaşındaki Mehmet Ali Akarsu, kullanılmayan ve çöpe atılan malzemeleri toplayarak, hediyelik ve süs eşyası haline getiriyor.
Bir kamu dairesinde memur olarak çalışan 47 yaşındaki Mehmet Ali Akarsu, komşularının kullanmadığı eşyaları ve çöpe atılan malzemeleri onararak, silah, baston, süs eşyası ve hediyelik eşyalar yapıyor. Yaptığı işi ticari amaç gözetmeden yaptığını belirten Akarsu, kahvehaneye gitmek yerine bu tür işlerle uğraştığını söyledi. İşini keyif alarak yaptığını dile getiren Mehmet Ali Akarsu, "Ağaç işlerine çocukluğumdan beri merakım var. Yaklaşık 12 yıldır ağaç işleri ile uğraşmaktayım. Burada gördüğünüz gibi
baston, kağnı, beşik gibi bir takım malzemeleri işleyerek bu hale getirmekteyiz. Kahvehaneye gitmek yerine boş zamanlarımızı böyle değerlendiriyoruz. Herkese tavsiye ederim. İşim yok, gücüm yok deyip boşta gezmektense böyle bir atölye açarak geçimlerini sağlayabilirler. Benim yaptığım iş ticari amaçlı değil. Keyif almak için yapıyorum" ifadelerini kullandı.
Akarsu ayrıca, dedelerinin de bu tür işlerle uğraştığını sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir