YEREL HABERLER - 04 Ocak 2012 Çarşamba 16:33

KIZILAY ŞUBESİ`NDEN DİYARBAKIRLI SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNE VEFA ÖRNEĞİ

A
A
A
KIZILAY ŞUBESİ`NDEN DİYARBAKIRLI SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNE VEFA ÖRNEĞİ

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenecek olan ’Sarıkamış Şehitleri’ni Anma törenine katılacak olan Kızılay Diyarbakır Şubesi Genel Sekreteri Abdülmuttalip Akıncı, "Bu vesileyle hem bütün şehitlerimizi, hem de bu savaşta şehit olan Diyarbakırlı iki yüzbaşı hemşehrimizi rahmet ve minnetle yad edeceğiz" diye konuştu.
Kızılay Diyarbakır Şubesi, Kars Valiliği tarafından organize edilen ve 3 gün sürecek ’Sarıkamış Şehitleri’ni Anma törenine katılacak. Kızılay Diyarbakır Şubesi Genel Sekreteri Abdülmuttalip Akıncı, konuyla ilgili açıklamasında, "19 Aralık 1914 tarihinde 29. Tümen’in teşkil ettiği 90 bin vatan evladımız, olağanüstü kış şartları karşısında vatan savunması için donarak şehadet mertebesine ulaşmışlardır. Aziz şehitlerimiz anısına 6-8 Ocak 2012 tarihleri arasında Kars Valiliği tarafından organize edilen ve
Kars Valisi Ahmet Kara’nın daveti üzerine ’Sarıkamış Şehitlerini Anma Programına’ Kızılay Diyarbakır Şubesi olarak biz de katılıyoruz. Bilindiği gibi Sarıkamış Şehitleri arasında Diyarbakırlı iki hemşehrimiz de bulunmakta" dedi.
Akıncı konuşmasına şöyle devam etti:
"Vatan savunmasında donarak şehit olan Diyarbakırlı aziz şehitlerimiz Yüzbaşı Abdülkerim Mahmutoğlu ile 1289 doğumlu Mehmet Oğlu Kıdemli Yüzbaşı Abdülhamit Bey’in kabirlerini ziyaret ederek, Diyarbakırlı hemşehrilerimiz adına aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bulunacağız. ’Türkiye Şehitleriyle Yürüyor Anma Programı’ kapsamında aziz şehitlerimize vefa borcumuzu ödemek için Sarıkamış’ta buluşacagız. Diyarbakırlılar olarak, Sarıkamış’ta şehit olan iki askerimizi unutmadık ve hiçbir zaman da
unutmayacağız. Vatan savunması için canlarını gözlerini kırpmadan fedan eden Aziz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyoruz."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir