YEREL HABERLER - 03 Ocak 2012 Salı 14:14

NEVŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÜNVER;

A
A
A
NEVŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÜNVER;

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 2004 yılından beri Nevşehir’e 24 saat hizmet verme düşüncesi ile belediyecilik sisteminin yerleştirildiğini belirterek, hizmet verme noktasında Nevşehir halkını sevmenin bedelini ödemeyi her zaman için sürdüreceklerini belirtti.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, bugüne kadar gerçekleştirilen belediye hizmetleri ve bundan sonraki süreçte izlenecek çalışmalara ilişkin olarak Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.
Halkın belediyeden beklentilerine uygun şekilde sadece bugünü değil, gelecekteki Nevşehir’i de düşünerek yatırım hedefİ belirlemesine yönelik çalışmalar yaptıklarını belirten Ünver, 2004 yılından günümüze kadar yaşayan bir canlı olarak gördükleri belediyeyi halkın hizmetine sunduklarını söyledi.
Belediyenin sadece yol, su ve kanalizasyon hizmetleri yürüten sistemden sosyal bir belediyecilik olgusu üzerine oturtmaya azami bir gayret gösterdiklerini belirten Ünver, bu sistemin de halkın genel teveccühünü kazandığı için son yapılan seçimde bir önceki seçimin yüzde 6 oranındaki bir artış ile yüzde 53 oranındaki bir oy çokluğu ile yeniden başkanlığa seçtiğini hatırlattı.
Nevşehir’i olduğundan daha farklı bir kent haline getirebilmek için parti yöneticileri, milletvekilleri, sivil toplum örgütleri ile birlikte el ele kol kola çalışmalar içerisinde olduklarını anlatan Ünver, bu birliktelikte hiçbir zaman seçkinci bir topluma hizmet anlayışından öte, halkın tümünü içine alan bir hizmet anlayışını ana hedef olarak belirlediklerini ifade etti.
Ünver, halen yapımı büyük ölçüde tamamlanan Pazar yeri inşaatında ek bazı hizmet alanlarının projelendirilmesi ile bir zaman kaybı yaşandığını belirterek, bu zaman kaybının kendisinden kaynaklandığını ancak bahar ayları itibariyle Türkiye’ye örnek olabilecek bir Pazar yerini Nevşehir’e kazandıracaklarını söyledi.Ünver, "Pazar yerini aslında bugün istesek hizmete kazandırabiliriz. Pazar yeri ihtiyacının karşılandığı bir merkezin yanı sıra halkımızın sosyal bazı ihtiyaçlarının da karşılandığı bir alana dönüştürebilme düşüncemizden dolayı, Pazar yerinin hizmete açılış tarihini biraz daha erteledik, istesek birkaç gün içerisinde yine Türkiye şartlarında hizmete kazandırılmış tek merkez olarak bu alanı halkımızın hizmetine de açabiliriz ama projeye ilaveler yaptık, sonuçta oldukça iyi bir merkeze dönüştü. Değerli halkımızın hizmetine de kısa sürede pazaryerimizi kazandıracağız. Otoparkı, kreşi, restaurantı, cafesi, toplantı salonu, yürüyen merdivenleri, soğuk hava deposu ile farklı bir merkeze dönüştü. Padişah fermanı ile 300 yıl önce Anadolu’da kurulan ilk Pazar yerine kavuşan Nevşehir’i kısa sürede ülkemizin en modern pazaryeri ile tanıştırıp onların hizmetine sunacağız."dedi.
Ünver, kent kültürünün geçmişten günümüze uzanan bir çizgide ortaya konulabilmesi için ciddi bir arşiv çalışmasına da başladıklarını belirterek, bu çalışma ile Nevşehir’in hafızasını oluşturacaklarını kaydetti.
Kültüre büyük bir önem verdiklerini aktaran Ünver, Nevşehir Belediyesi’nin diğer tüm belediyeler içerisinde en uzun süreli yayın organı olma özelliğini elinde bulunduran Tarih ve Kültür Araştırmaları dergisine sahip tek belediye olduğunu ifade etti.
Nevşehir Belediyesi’nin çeşitli hizmetlerini de gazetecilere anlatan Ünver, bunlar içerisinde özel bir yazılımla sistematik hale getirilen Alo 153 Çağrı merkezi ile e- belediyecilik sistemlerine ilişkin bilgiler aktardı.
Nevşehir Belediyesi’nin daha modern şartlarda halka hizmet sunması için bir de Belediye Sarayı’nı hizmete kazandırmayı amaçladığını vurgulayan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, bu hizmeti de görev süreci içerisinde tamamlamak için yoğun bir çaba harcayacağını kaydetti. Hal binası için de müjde veren Ünver, yakında Hayvan pazarı ile birlikte inşaata başlanacağını söyledi.
Ünver, sayıları bir elin parmakları kadarını da bulmayan bazı insanların Nevşehir’e hizmet gelmemesi, yatırım yapılmaması için var güçleri ile çalışma yaptıklarını da ifade ederek, "Biz Nevşehir’i seviyoruz, sevdiğimiz için de mutlaka bir bedel ödüyoruz. Nevşehir sevgisi bedel ödeme ister, öyle lafla içi boş sözle bu şehir sevilmez. Üzülerek görüyorum ki halen bir elin parmakları kadar bile olmayan bir sayıya sahip bazı kişiler sadece ülkemizin değil dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olan şirin kentimize yatırım yapılmaması için var güçleri ile çalışıyorlar ama onların sevgileri içi boş ve tamamen göstermelikten ibarettir. Bizler valisi, milletvekilleri, belediye başkanı, sivil toplum örgütleri ile sıkı bir dayanışma içerisinde yaşadığımız bu kenti daha ileri düzeye ulaştırabilmenin mücadelesini veriyoruz. Nevşehir farklı hizmetlerimizle her geçen gün daha farklı bir şehir haline geliyor."dedi.
Ünver, ayrıca Karasoku Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi için de çalışmaların sürdüğünü ve önümüzdeki günlerde burada yaşayan vatandaşlarla görüşmelerin başlayacağını sözlerine ekledi.
Ünver, Adalet Sarayı’nın yapımına ilişkin olarak da çalışmaların sürdüğünü belirtti. Ünver Nevşehir’in daha modern bir stada kavuşması için de etkin çalışmaların sürdürüldüğünü ifade ederek bununla ilgili yazışmanın Başbakanlık’ta olduğunu,oradan da imzalanması halinde TOKİ tarafından ihale edilme sürecinin başlayacağını vurguladı.
Basın toplantısının son bölümünde belediyenin sivil toplum örgütleri ile dayanışmasını çeşitli örneklerle aktaran Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde konut sahibi olmayan vatandaşların konuta kazandırılması amacıyla 386 konutluk TOKİ projesi için Ziraat Bankası’na başvuruların devam ettiğini belirterek, vatandaşların bu konuda başvuru yapmalarını çağrısında bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir