YEREL HABERLER - 26 Aralık 2011 Pazartesi 11:20

KEPEZ`E 10 BİN METREKARELİK MEYDAN

A
A
A
KEPEZ`E 10 BİN METREKARELİK MEYDAN

Kepez Belediyesi, kültürel, sanatsal ve sosyal etkinliklerin yapılabileceği 10 bin metrekarelik bir meydanı ilçeye kazandırdı.
Nüfusu 430 bine yaklaşan Kepez, kültürel, sanatsal ve sosyal etkinliklerin yapılabileceği ilk meydanına kavuştu. Sakarya Bulvarı’nda yapımında sona gelinen Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nin yanında 10 bin metrekarelik meydan düzenlemesi yapıldı. Yeni Emek Mahallesi’ndeki 35 bin kişi kapasiteli meydanın zeminine 5 bin ton sıcak asfalt döküldü. Açık hava toplantılarının yapılmasına uygun olan meydanın çevresine ise parke taşı döşendi. Meydanın etrafında peyzaj çalışması da yapılacak.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya şehir merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’ndan daha büyük olan bir meydanı Kepez’e kazandırdıklarını söyledi. Başkan Tütüncü, belediyenin kültürel, sanatsal ve sosyal faaliyetlerini gerçekleştirecekleri meydanda, sivil toplum örgütlerinin, okulların ve ilçe halkının da etkinliklerini yapabileceklerini ifade etti.
Başkan Hakan Tütüncü, 500 kişilik salonu bulunan Selçuklu Yıldızı temalı Antalya’nın en şık kültür merkezi ve 10 dönümlük meydan düzenlemesiyle Kepez’in, hem kapalı hem de açık alan kültürel ve sosyal etkinlik yer ihtiyacını karşıladıklarını da belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir