YEREL HABERLER - 10 Ocak 2012 Salı 14:23

GEDİZLİ HABİL ŞENTÜRK PROFESÖR OLDU

A
A
A
GEDİZLİ HABİL ŞENTÜRK PROFESÖR OLDU

Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Habil Şentürk profesör oldu.
01.01.1950 tarihinde Gediz’in Dayınlar köyünde doğan Habil Şentürk, ilkokulu köyünde, orta öğrenimini Uşak’ta tamamladı. 1972 yılında Kütahya ve İzmir İmam-Hatip Liselerinde okudu. Yüksek öğrenimini ise 1976 yılında İzmir Yüksek İslam Enstitüsü’nde tamamladı.
Ödemiş İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği ile memuriyet hayatın başlayan Habil Şentürk, İzmir Yüksek İslam Enstitüsü Din Psikolojisi Asistanlığı görevlerinde bulundu. İzmir Yüksek İslam Enstitüsü’nün 1982’de Dokuz Eylül Üniversitesi’ne bağlı İlahiyat Fakültesi’ne dönüşmesiyle bu kurumdaki görevine Öğretim Görevlisi olarak devam ederken, 1985’de "Psikoloji Açısından Hz. Peygamber’in İbadet Hayatı" adlı teziyle ’Dr.’ unvanını aldı. 29.09.1994 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Anabilim Dalına Yrd. Doç. olarak atanan Habil Şentürk, 02.10.2006’da aynı anabilim dalında Doç., 12.12.2011’de de Profesör oldu ve halen bu kurumda çalışmaya devam ediyor.
Evli ve dört çocuk babası olan Prof. Dr. Habil Şentürk’ün alanıyla ilgili çeşitli dergilerde yayınlanmış makaleleri yanında İbadet Psikolojisi, Eğitim Psikolojisi, İslami Hayatın Psikolojik Temelleri, Din Psikolojisine Giriş, Yahya Kemal ve Din gibi kitapları bulunuyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir