GENEL - 10 Ocak 2012 Salı 15:38

PENGUENLERE SARDALYA ZİYAFETİ

A
A
A
PENGUENLERE SARDALYA ZİYAFETİ

Türkiye turnesine çıkan Portekizli Atlantis Sirki’nin vahşi hayvanları Bursa’da gösteri öncesi sardalya ziyafeti çekti.
Türkiye turnesine çıkan dünyaca ünlü Atlantis Sirki; İstanbul, Ankara ve Eskişehir’in ardından Bursalıları heyecanlandırmaya devam ediyor. Avrupa’nın birçok ülkesini dolaşan ve sadece 2011 yılında 280 bin kişi tarafından heyecanla izlenen Atlantis Sirki sakinleri, gösterilere özenle hazırlanıyor. Portekizli 50 kişilik profesyonel bir ekiple sahne alan fok balıkları, penguenler, köpek balıkları ve Sibirya kaplanları, görünüşlerinin aksine uysal yapılarıyla dikkat çekiyor.
Atlantis Sirki’nin kurucusu ve aynı zamanda fok balıklarının terbiyecisi olan Joa Cardinalli, vahşi hayvanların bu aşamaya gelmeden önce sıkı bir eğitimden geçirildiğine dikkat çekerek, "24 yıllık fok balığı eğitmeniyim. Kendime göre tekniklerim var. Aslında en önemlisi onlarla doğdukları andan itibaren bebek gibi ilgilenmektir. İşin sırrı büyük ölçüde budur" dedi.
Vahşi hayvanların beslenme düzenlerine çok dikkat edildiğini dile getiren Joa Cardinalli, "Günde 3 öğün yemek veriyoruz. Tek bir fok günde 8 ile 10 kilo arasında balık yer. Gösteri öncesi yaptığımız provalarda başarılı oldukları takdirde onları ödüllendiriyoruz. Başarısız olurlarsa da yine günde 3 öğün beslemeyi kesinlikle ihmal etmiyoruz" şeklinde konuştu.
Provalar sonrası başarılı olan penguenler ve fok balıkları, bakıcıları Joa Cardinalli tarafından ödüllendirildi. Fok balıkları ve penguenler sardalya ziyafeti çekerken, hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü söyleyen Atlantis Sirki’nin sunucusu Önder Şener, Türkiye turnesindeki ilgiden gayet memnun kaldıklarını belirtti. Şener, "Gösterilerimiz arasında en çok ilgiyi çeken fok balıklarının futbol maçı gösterisi. Vahşi hayvanların çeşitli gösterilerinin yanı sıra sihirbazımız ve akrobatlarımız da büyük ilgi
görüyor. Anatolium Alışveriş Merkezi bahçesindeki sirkimiz 15 Ocak’ta sona erecek. 20 Ocak’ta İzmir Balçaova ilçesinde sahnemizi açacağız" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Alaşehir’de öğrenciler tiyatro yeteneklerini sergileyecek Manisa’nın Alaşehir ilçesinde "100. Yıl Projeleri" kapsamında 9 ayrı okulda oluşturulan tiyatro grupları, yıl boyunca yaptıkları hazırlıkları 3-10 Mayıs tarihleri arasında Alaşehirlilere sergileyecek. Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, "100. Yıl Projeleri" çerçevesinde tiyatro şenliği düzenliyor. Proje kapsamında 9 ayrı okulda öğrencilerinden oluşan tiyatro grupları, yıl boyunca yaptıkları hazırlıkları Alaşehirlilerle buluşturacak. Okulların hazırlamış olduğu tiyatrolar 3-10 Mayıs tarihleri arasında ücretsiz olarak sergilenecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, "En iyi eğitim, yaparak ve yaşayarak öğrenmedir. Yaparak ve yaşayarak öğrenilen bilgi ve beceriler çocuklar üzerinde kalıcıdır. Çalışmalarımızda amacımız, çocuklarımızın var olan yeteneklerini, gizli kalmış ortaya çıkarılmasına fırsat bulunamamış yetenekli öğrencilerimizi ortaya çıkarabilmek, kendilerine güvenlerini artırmak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün 2023-2024 eğitim öğretim yılında uygulamaya koyduğu ’100. Yıl Projeleri’nden biri olan tiyatro şenliği, 9 okulumuzun sergileyeceği tiyatro etkinlikleri ile 3 Mayıs 2024 tarihinde sahnelenmeye başlayacak ve 10 Mayıs 2024 tarihine kadar sürecek. Oyunlar ücretsiz ve halka açık olarak oynanacaktır. Alaşehir’de ilk kez düzenlenen tiyatro şenliğine, katılan katkı sunan, emek veren okul müdürlerimizi, çocuklarımızı çalıştıran öğretmenlerimizi ve etkinliğin asıl mimarı olan çocuklarımızı tebrik ediyor ve her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Herkesi tiyatro şenliğimize davet ediyor ve katılımlarını bekliyoruz" dedi.