ASAYİŞ - 16 Temmuz 2008 Çarşamba 16:19

Ağaç yüzünden cinayet işledi

A
A
A
Ağaç yüzünden cinayet işledi

Islah çalışması sırasında ağaçlarına zarar verdiğini iddia eden köylü dozer operatörünü av tüfeği ile öldürdü.

Balıkesir'in İvrindi ilçesinde, köyde ıslah çalışması yaparken H.A. isimli köylünün ağaçlarına zarar verdiklerini iddia ederek av tüfeği ile öldürdüğü DSİ görevlisi dozer operatörü ile yanında yağcı olarak çalışan işçi, bugün Balıkesir DSİ Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen törenin ardından son yolculuklarına uğurlandı.

Balıkesir DSİ Bölge Müdürlüğü'nün Çayırhisar tesislerinde düzenlenen cenaze töreninde ölenlerin yakınları sinir krizi geçirirken, olayı gerçekleştiren şahsın, kamuoyunda "Rahşan affı" olarak bilinen genel aftan yararlanarak cezaevinden çıktığı ve sorunlu bir kişi olduğu iddia edildi.

DSİ işçilerinin cenazeleri Balıkesir'deki köylerinde, olaydan sonra intihar eden H.A.'nın cenazesi de İvrindi'nin Karaçepiş köyünde bugün öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazlarının ardından toprağa verildi.

Cenazede konuşan DSİ 25. Bölge Müdürü Şahin Durukan, olayı gerçekleştiren şahsın kavak ağacını bahane ederek DSİ çalışanlarına musallat olduğunu belirterek, derin üzüntü duyduğunu ifade etti.

Durukan, "Arkadaşlarımızın aileleri için her şeyi yapacağız. Ama bu onların geri gelmesini sağlamayacak, maalesef. Yapılan yanlışlar, hiçbir hatamız olmadığı halde, hiçbir konuda yanlış yapmamak için elimizden geleni yapıyoruz.

Orada da zorla yapılan bir şey yok. Deniyor ki, 'Çağıralım yetkilileri baksın'. Ama orada maalesef şartlı tahliye ile salıverilen sorunlu bir kişi bu değerli arkadaşlarımıza musallat oluyor.

Biz yapılabilecek her şeyi sizlerle beraber yapacağız. Yapamayacağımız tek şey, onları geri getirmeyi sağlayamayız. Arkadaşlarımız bizim şehitlerimizdir. Hep beraber onların çoluk çocuğuna kendi personelimiz olup olmadığına bakmadan sahip çıkmalıyız" dedi.

Tes-İş Şube Başkanı olan Türk-İş Balıkesir İl Temsilcisi Feridun Yükselir ise cinayet zanlısı olan maktulün daha önce Rahşan Ecevit'in çıkardığı aftan yararlanarak tahliye olduğunu söylerken, olaya büyük tepki gösterdi. DSİ tarihinde ilk defa böyle bir olayın yaşandığını kaydeden Yükselir, ölen işçilerin ailelerine başsağlığı diledi.

Feridun Yükselir, "Bugün çok üzüntülüyüz. DSİ kurulduğundan beri böyle bir vahşet yaşamadı. Rahşan affı olarak da bilenen aftan çıkan şartlı tahliye olan ve şartları 2 kişiyi şehit ederek yerine getiren ve sonra intihar eden bu kişiyi lanetliyorum. Allah hiçbir zaman böyle bir şey göstermesin.

Bizler DSİ çalışanları olarak her karış toprakta hizmet ediyoruz. Atatürk'ün de dediği gibi çalışkan olmak, üretmek. Bu insanlar da üretmek için görevdeydiler. Allah rahmet eylesin" diyerek üzüntüsünü ifade etti.

Maktullerden 27 yaşındaki Muhterem Kuru'nun 3 aylık Tayyip adında çocuğu olduğu öğrenildi. Cenazede Muhterem Kuru'nun eşi Kader Kuru, "Beni de onun yanına koyun" diye feryat ederken, maktulün annesi ve diğer yakınları da gözyaşlarına boğuldu.

DSİ'deki törenin ardından dozer operatörü Hasbi Örüm'ün (46) cenazesinin merkez Batak köyünde, şirket görevlisi Muhterem Kuru'nun cenazesinin ise merkez Beyköy'de bugün öğle namazını müteakip toprağa verildiği bildirildi.

"CANIMI ZOR KURTARDIM"
Bu arada, cinayetten önce olay yerinde bulunan DSİ ekibinde görevli Abdullah Kumoğlu, kavak ağaçlarının sahibi olan H.A'nın dozerin yanına gelip çalışanlara küfürler savurduktan sonra tüfeği ile ateş ettiğini gördüğünü anlattı.

Dozer operatörü Hasbi Örüm'ü aracın başında olduğu sırada ateş açıp öldürdüğüne tanık olan Abdullah Kumoğlu, "Geldi, küfretti. Elinde tüfek vardı, geldi arkadaşı öldürdü.

Biz kaçtık. Canımızı zor kurtardık. Ben dozerin yanında değildim arka tarafta yemek yenen yerdeydik. Benim haberim yok, neden başladığını bilmiyorum. İlk ateş edildiği sırada oradaydım, sonra kaçtım" diyerek yaşadığı şoku anlattı.

Dün öğle saatlerindeki olayda, İvrindi Karaçepiş köyündeki sulama göleti deresinde temizlik ve ıslah çalışması yapan DSİ ekiplerinde görevli Hasbi Örüm (46) ve Muhterem Kuru ile ıslah çalışması yapılan bölgede kavak ağaçları bulunan şüpheli H.A (54) arasında, "ağaçlarına zarar verildiği" iddiasıyla tartışma çıktı.

Karşılıklı küfürleşmelerin ardından H.A, Karaçepiş köyündeki evine gidip ruhsatsız av tüfeğini alıp geriye döndü. Az önce tartıştığı dozer operatörü Hasbi Örüm ve yanında yağcı olarak çalışan şirket elemanı Muhterem Kuru'ya ikişer el ateş açan H.A, DSİ görevlilerini olay yerinde öldürdü.

Bu arada, olay yerinde bulunan diğer DSİ ekiplerine de ateş açarak korkutan H.A, motosikletiyle kaçtı. İhbar üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, peşine düştükleri H.A isimli şüpheliyi Osmanlar köyü çıkışındaki Yanık Harman Mevkii'nde suç aleti olan ruhsatsız av tüfeği ile çene altından tek el ateş ederek intihar etmiş halde buldu.

Bu sırada, şüpheliyi yakalamak isterken yaşanan kovalamaca sırasında
İvrindi İlçe Jandarma Komutanlığı'na ait bir araç şarampole devrildi. Kazada 1 astsubay Başçavuş'un hafif yaralandığı öğrenildi.

Cinayet olayıyla ilgili soruşturma başlatan İvrindi Cumhuriyet Savcılığı, hastane morguna kaldırılan cenazeleri otopsi işlemlerinin ardından ailelerine teslim etti. Olayın ardından başta DSİ teşkilatı olmak üzere Karaçepişlileri üzüntüye boğuldu. Ağaç tartışması neticesinde 3 kişinin öldüğü olayla ilgili tahkikatın sürdüğü bildirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara CHP Genel Başkanı Özel: "Bugün beka sorunu her 4 gençten üçünün bavulları zihninde toplamış olmasıdır" CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Bugün beka sorunu her 4 gençten üçünün bavulları zihninde toplamış olmasıdır” dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu’nca düzenlenen etkinlikte gençlerle bir araya geldi. Özel, 31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin sonuçlanmasıyla birlikte CHP’nin birinci parti olduğunu, seçim sonrası katıldığı ilk programda gençlerle bir araya gelmesinin kendisi açısından çok değerli olduğunu kaydetti. “Seçmenin mesajını alırsan doğru yaparsın, almazsan tükenme sürecin başlar” Özel, CHP’de bir değişim süreci yaşandığını, her seçim sonuçlarının siyasilere yazılan bir mektup olduğunu ve bu mektupla siyasilere bir mesaj verildiğini ifade ederek, “O mesajı doğru okuyanların siyasette iyiye gittiğini, okuyamayanların da kötüye gittiğini adımın Özgür olduğu kadar inanarak savunan birisiyim. Seçmenin mesajını alırsan doğru yaparsın. Almazsan tükenme sürecin başlar" diye konuştu. “Siyasetin başarı kapısı bizim partiye kapalıydı” “Siyasetin başarı kapısı bizim partiye kapalıydı” diyen Özel, “Başımızın üstünde yüzde 25’lik bir cam tavan vardı. Kıramıyorduk, kıramayacağız diye artık zıplamıyorduk. O devasa siyaset kalesinin kapalı başarı kalesinin 3 anahtarı vardı. Tarihten mirastı, emanetti. O 3 anahtarı 3 deliğe soktuk ve teker teker çevirdik. Siyasetin başarı kapısı açıldı” dedi. “Bugün beka sorunu her 4 gençten üçünün bavulları zihninde toplamış olmasıdır” “Bugün beka sorunu her 4 gençten üçünün bavulları zihninde toplamış olmasıdır" diyen Özel, "En kötüsü yüzde 62, en yükseği yüzde 78 olmak üzere 5’ten fazla ankette gençler imkanım olursa yurtdışına gitmek, oraya yerleşmek ve orada yaşamak istiyorum diyor. Bu ülkenin yetişmiş, iyi eğitim almış ya da hak ettiği halde o fırsat eşitliğinden yararlanamamış pırıl pırıl gençleri, maalesef dünyanın başka ülkelerine gidiyor. Beka sorunu dünyanın başka ülkelerinin Türkiye üzerinde hesap yapması değildir. Plan yapması değildir. Hayal kurması değildir. O hayalleri geri püskürtmesini bildik ve biliriz. Bir ülkenin gerçek sorunu, o ülkenin gençlerinin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurmasıdır. İşte biz bu seçimlerde hiç olmazsa bir seçim daha, geleceğini dünyanın başka yerlerinde değil bu ülkede aramak üzere ya da gitse bile dönmeyi düşünerek, gönlünü hiç olmazsa burada bırakarak, gençlere bu ülkede hayal kurmaları için birlikte bir şey yapmayı teklif ettik ve onları çağırdık” değerlendirmesinde bulundu.
İstanbul A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın EURO 2024’teki rakipleri belli oldu EHF Avrupa Şampiyonası’nda ilk kez mücadele etme hakkı kazanan A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın rakipleri bugün çekilen kura ile belli oldu. Viyana’daki EHF merkezinde yapılan kura çekimi sonucu Türkiye, A Grubu’nda İsveç, Macaristan ve Kuzey Makedonya ile eşleşti. Kura çekim törenine katılan Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, kura sonrası yaptığı değerlendirmede, "Kura çekildi, top artık kızlarda. Son topa kadar mücadele edeceğiz ve tarihimizde ilk defa katıldığımız Avrupa Şampiyonası finallerinde iz bırakmak için maçlarımıza çıkacağız. Takımımıza güveniyorum" dedi. EHF 2024 Kadınlar Avrupa Şampiyonası, üç ülkedeki dört şehirde (Avusturya, Macaristan ve İsviçre), 28 Kasım-15 Aralık 2024 tarihleri arasında oynanacak. En büyük katılımlı Avrupa Şampiyonası olacak turnuvada 24 takım kupayı kaldırmak için mücadele edecek. Ön tur, Basel (İsviçre), Innsbruck (Avusturya) ve Debrecen’de (Macaristan) gerçekleştirileceği EURO 24’te, ana tur Viyana (Avusturya) ve Debrecen’de oynanacak. Final maçı ise 10.000 seyirci kapasiteli Viyana’nın Wiener Stadthalle’de oynanacak. EHF EURO 2024 logosu ise turnuvaya ev sahipliği yapan üç ülke bayrağının (kırmızı, yeşil ve beyaz) renklerini hentbolun dinamik hareketiyle birleştirerek yansıtıyor. EURO 2024 grupları şöyle oluştu: A Grubu: İsveç, Macaristan, Kuzey Makedonya, Türkiye B Grubu: Karadağ, Romanya, Sırbistan, Çekya C Grubu: Fransa, İspanya, Polonya ,Portekiz D Grubu: Danimarka, İsviçre, Hırvatistan, Faroe Adaları E Grubu: Norveç, Avusturya, Slovenya, Slovakya F Grubu: Hollanda, Almanya, İzlanda, Ukrayna