YEREL HABERLER - 03 Ocak 2012 Salı 13:38

MİLLETVEKİLİ ERSOY`DAN 2011 DEĞERLENDİRMESİ

A
A
A
MİLLETVEKİLİ ERSOY`DAN 2011 DEĞERLENDİRMESİ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, "2011’i bu kadar alnının akıyla, başarılı bir şekilde kapatmış bir Türkiye’nin siyasetçileri ve vatandaşları olarak 2012’de Sinop’ta yapacağımız hizmetleri konuşabiliyoruz" dedi.
AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy yaptığı açıklamada 2011 yılını değerlendirdi. Ersoy, hükümetin 2012’de Sinop’ta gerçekleştireceği yatırımlar hakkında da bilgi verdi. Sinop için önem arz eden birçok konunun 2012 yatırım programına alındığını dile getiren Mehmet Ersoy, "Özellikle ekim ayından itibaren meclisin çalışmalarının başlamasıyla birlikte hem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) çalışmalarına hem de genel merkezimizin çalışmalarına aktif bir şekilde katılmaya ve verilen görevleri yerine getirmeye çalıştım. 2012 yılında yapılacak ve yapılması arzu edilen çalışmaları yakından takip ettim. Gerek Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Gençlik Spor Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve gerekse Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde, valiliğimizden yapılan tüm tekliflerin takipçisi oldum. Büyük oranda yapılan bu tekliflerin 2012 yılı yatırım programlarına girmesi sağlandı. Mesela havaalanımızın bu yıl yenilenme ihalesinin yapılması, Batı Karadeniz sahil yolu projesinin 2012’de ihale edilmesi ve ilimizde sulama faaliyetlerinde kullanılacak olan Taşköprü Barajı’nın 2012 yılında projesini ihale edilmesi gibi kararların alınmasına vesile olmaya çalıştım. 2012 yılında Ulaştırma Bakanlığı’nca devam eden yatırımlarımızın hemen tamamına yakını bitmiş olacak. Sadece Erfelek-Ayancık yolumuz 2013 yılına sarkabilir. Bunun dışında ki bütün çalışmalarımız 2012 yılında bitmiş olacak" diye konuştu.
Sağlık Bakanlığı nezdinde takip edilen çalışmalar değinen Ersoy, "Eski devlet hastanemizin sağlık kompleksine dönüştürülmesi inşallah 2012 yılında gerçekleştirilecek. Merkez hastanemizin iç donanımları ile ilgili eksiklikleri tamamlanacak. Yataklarımız yenileniyor. Yoğun bakım ünitemize ek bir yoğun bakım ünitesi daha yapılıyor. Hastane yönetiminin ihtiyaç duyduğu her türlü tıbbi cihazın temini noktasında arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyorlar, bizde destek oluyoruz. Bizler, Sinop’umuzun AK Parti iktidarı döneminde daha iyi hizmet alabilmesi, Sinop insanımızın daha müreffeh bir hayat yaşabilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Köylerle ilgili olarak 2011 yılından daha fazla KÖYDES ödeneğinin Sinop’a kazandırılmasını sağlamaya çalışacaklarını dile getiren Adalet ve Kalkınma Partisi Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, sözlerine şöyle devam etti: "KÖYDES için geçen yıldan bir miktar daha fazla ödenek öngörülmüş durumda. Ben bunları söylerken şu mutluluğu da yaşıyorum. Bunu herkesin takdir etmesi lazım. Dünyanın bu kadar küçüldüğü, bu kadar yandığı yıkıldığı, dünyanın bu kadar gelişmiş ekonomilerinin krizler altında inlediği bir dönemde biz, 2011 yılında ilimizde gerçekleşmesi öngörülen yatırımların tamamını gerçekleştirdik. Hiç bir ihalemiz ödenek yetersizliği nedeniyle ikinci yıla sarkıtılmadı ve hiç bir ihalemiz ödenek sıkıntısı nedeniyle iptal edilmedi. Devlete iş yapan hiç bir müteahhidin yasal ihtilaflar hariç devletten bir kuruş alacağı kalmadı. 2011’i bu kadar alnının akıyla, başarılı bir şekilde kapatmış bir Türkiye’nin siyasetçileri ve vatandaşları olarak, 2012’de yapacağımız hizmetleri konuşabiliyoruz. Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde işsizlik oranının yüzde 16’lara yükseldiği, her türlü ödeme, cari gider ve sabit ücretlerinin yüzde 25 oranında düşürüldüğü bir Avrupa karşısında yüzde 8 büyüyen, dünyada en çok büyüyen ekonomiye sahip bir ülkede, ilimizde önümüzdeki yıl yapılacak, yapılması planlanan yatırımları bir bir sıralayabiliyoruz. Bunu sağlayan başbakanımız başta olmak üzere bütün yöneticilerimize, yetkililerimize ve hükümetimize gerçekten teşekkür etmemiz lazım."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur 23 Nisan’da Vali koltuğuna oturan öğrenci; “Bir gün bu gerçekten bu koltuğa oturunca görevimizin hakkını vereceğiz.” 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Vali Türker Öksüz makamını temsili olarak Bahçelievler Şehit Sıdkı Kara İlkokulu 4. Sınıf Öğrencisi Nursel Gürol’a devretti. Makam koltuğuna oturan öğrenci Nursel Gürol yaptığı açıklamada; “Öncelikle bu makama oturmak benim için çok gurur verici, şu an çok mutluyum. Mutlu olmamın nedenlerinden birisi de Atatürk’ün bu özel günü biz çocuklara armağan etmesidir. Bir gün bu makamlara bizler oturacağız. Oturduğumuzda görevimiz her ne olursa olsun bunu hakkı ve layıkıyla yapacağız. Bize bu konuda yardımcı olan öğretmenlerimize ve ailelerimize teşekkür ediyorum. Başta Burdur’da bulunan çocuklar olmak üzere tüm Türkiye ve Dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. 23 Nisan Türkiye’de ve dünyada ilk ve tek çocuk bayramıdır. Bize bu bayramı armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle ve minnetle anıyorum. Bu koltukta oturmaktan büyük onur ve kıvanç duyuyorum. Çünkü ben bu koltuğa sadece Nursel Gürol olarak değil aynı zamanda başta okulum olmak üzere Burdur’daki tüm çocukları temsilen oturuyorum. Güller, göller, gönüller ve lavantalar şehri Burdur’umuzun Valisi olma gururunu ve onurunu bana yaşatan Valimiz Sayın Türker Öksüz’e çok teşekkür ediyorum" dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci ile birlikte Valilik makamına gelen öğrenciler Vali Türker Öksüz’e çiçek takdim ederken Vali Türker Öksüz tarafından öğrencilere de hediye verildi.
Antalya Başkan Menderes Dal koltuğunu çocuk başkana devretti Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında coşkuyla kutlanan törenlere katıldı. Koltuğunu Rüzgar Kayra Kıvrak’a devreden Başkan Dal, “Size bu koltuğu devretmekle çok mutluyum. Ülkemizin en aydınlık günlere taşınması yönünde sizlere güveniyoruz” dedi. Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen törenlerle büyük coşkuyla kutlandı. İlk tören, Kaymakamlık bahçesinde Atatürk Anıtı’na çelenk sunmayla başladı. Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından çocuklarla birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Ardından CHP İlçe Başkanı Veli Çot ve İyi Parti Ali Özbey, çelenk sunumu gerçekletirdi. Coşkulu kutlama Başkan Menderes Dal, daha sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Yeşilbayir İlkokulu’nda düzenlenen törene katıldı. Kaymakam Nuri Özder ve protokol üyelerinin de katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. Öğrenciler törende şiirler okudu, marşlar söyledi ve birbirinde renkli gösteriler sahneledi. Öğrencilerin gösterileri büyük alkış aldı. Çiçeklerle devretti 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı kapsamında Başkan Menderes Dal, koltuğunu çiçeklerle çocuk başkana devretti. Başkan Menderes Dal’ın koltuğuna Yeşilbayır İlkokulu 1-D sınıfı öğrencisi 7 yaşındaki Rüzgar Kayra Kıvrak oturdu. Temsili Başkan Kıvrak, çocuklara daha fazla yeşil alan oluşturulması talimatı verdi. Rüzgar Kayra’ya teşekkür eden Başkan Menderes Dal, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemine değinerek geleceğimiz olan çocuklara olan güvenini vurguladı. “Çocuklarımıza güveniyoruz” Başkan Menderes Dal, “Büyük Atatürk’ümüz kurtuluş mücadelemizi halkına dayanarak yüce meclisimizde başlattı ve orada sürdürdü. Bu anlamlı günü geleceğimiz olan siz çocuklara armağan etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Size bu koltuğu devretmekle çok mutluyum. Gerek bugün gerekse gelecekte ülkemizin en aydınlık günlere taşınması yönünde sizlere güveniyoruz. Sizlerin de bu yüce görevi en iyi şekilde yapacağınıza inanıyoruz” dedi. Başkan Menderes Dal, Rüzgar Kayra Kıvrak’a hediyeler vererek ailesiyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.