YEREL HABERLER - 23 Aralık 2011 Cuma 15:16

VAN`DAKİ DEPREM FELAKETİNİN ARDINDAN

A
A
A
VAN`DAKİ DEPREM FELAKETİNİN ARDINDAN

Van Merkez Köy ve İlçeleri Muhtarları Derneği Başkanı ve Pirgarip Köyü Muhtarı İbrahim Köseoğlu, valiliğin bahara kadar köylerde sıcak yemek dağıtmaya devam etmesini istedi.
İHA muhabirine açıklamalarda bulunan İbrahim Köseoğlu, derneklerine üye 93 köy muhtarı ile bir araya geldiklerini ve sorunları bir rapor haline getirdiklerini söyledi. Valilik tarafından verilen sıcak yemekten vatandaşın memnun olduğunu ifade eden Köseoğlu, "Dün yemek gönderiminin sona erdiğini öğrendik. Özellikle köylerimizde tandır evleri hasar gördüğü için ekmek pişirilemiyor. İlkbahar ayına kadar yemek dağıtmaya devam etmelerini istiyoruz. Şayet yemekler devam etmeyecekse ekmek gönderilmesini ya da
her köye bir fırın yapılmasını istiyoruz. Sayın valimiz başta olmak üzere yetkililerden destek istiyoruz" dedi.
Köylülere destek veren hükümetin mevcut bazı sorunları da en kısa zamanda gidermesini isteyen Köseoğlu, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hayvan başına verilecek yem destekleme ücretlerinin bir an önce ödenmesini istiyoruz. Kredi konusunda hükümetin çiftçilere bir ayrıcalık tanıması gerekir. Muhtarlarımıza ofis olarak kullanmaları için konteynır, laptop ve büro malzemesi verilmesini istiyoruz. Konteynır konusunda muhtarlarımız zor durumda. Köylerdeki konteynır eksikliğinin bir an önce
giderilmesini istiyoruz. Deprem felaketinde büyük fedakarlık gösteren muhtarlarımızın maaşlarının iyileştirilmesini istiyoruz" diye konuºtu.
Türkiye’nin bu deprem felaketinde bir bütün olup Van halkına kucak açtığını da hatırlatan İbrahim Köseoğlu, Esenler Belediyesi başta olmak üzere Van’a her türlü desteği sağlayan belediyelere, sivil toplum kuruluşlarına ve siyasi parti temsilcilerine teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde PSG ve B. Dortmund yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı iki maçla başladı. Sahasında ilk maçta İspanyol temsilcisine 3-2 kaybeden Paris Saint-Germain, Barcelona ile deplasmanda karşılaştı. Ev sahibi 12. dakikada Raphinha’nın golüyle 1-0 öne geçerken, 29. dakikada Ronald Araujo’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fransız ekibinde Ousmane Dembele ilk maçın ardından bu maçta da fileleri havalandırarak eşitliği sağladı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan PSG, Vitinha ve Mbappe’nin golleriyle skoru 3-1’e getirdi. Paris ekibi 89. dakikada Mbappe ile bir gol daha bularak sahadan 4-1 galip ayrıldı. Toplamda 6-4 skor üstünlüğü olan PSG yarı finale yükseldi. Geri dönüşlerin yaşandığı maçta tur Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eşleşmelerden olan Atletico Madrid - Borussia Dortmund karşılaşmasında gülen taraf Alman temsilcisi oldu. İspanya’da 2-1 tamamlanan ilk maçın dezavantajı ile sahaya çıkan Dortmund, ilk yarıda Brandt ve Maatsen’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Atletico, Hummels’in kendi kalesine ve Angel Correa’nın golleriyle eşitliği sağladı. Temponun arttığı mücadelede Alman sarı-siyahlılar, Niclas Füllkrug ve Marcel Sabitzer’in üst üste kaydettiği gollerle skoru 4-2’ye getirdi. Atletico Madrid’de kaleci Oblak, kritik kurtarışlarıyla farkı önlerken maç da bu skorla tamamlandı. Toplamda 5-4 skor üstünlüğü olan Borussia Dortmund, yarı final bileti aldı. Yarı finalde ilk eşleşme B. Dortmund - Paris Saint-Germain oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda bugün TSİ 22.00’de Bayern Münih - Arsenal, Manchester City - Real Madrid maçları oynanacak.