YEREL HABERLER - 06 Ocak 2012 Cuma 11:18

"MÜHENDİS AMCA" ÖĞRENCİLERİ BİLGİLENDİRİYOR

A
A
A
"MÜHENDİS AMCA" ÖĞRENCİLERİ BİLGİLENDİRİYOR

Samsun’da, "Enerjiyi Verimli Kullanabilmek Projesi" kapsamında okullarda öğrenciler bilgilendiriliyor.
Samsun Valiliği öncülüğünde, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şubesi işbirliği ile Samsun İl Özel İdaresi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ve Enver Derneği Samsun Şubesi destekleri ile Atakum, Canik, İlkadım ve Tekkeköy ilçelerinde bulunan merkez ve köy okullarında eğitim görmekte olan ilköğretim öğrencilerine yönelik "Enerjiyi Verimli Kullanabilmek Projesi" başlatıldı.
Atakum ilçesinde bulunan Özören Şehit Metin Aslantürk İlköğretim Okulu’ndaki toplam 170 öğrenciye Enerji Verimliliği Uzmanı Mak. Müh. Osman Kahraman tarafından "Enerji Verimliliği Nedir?, Niçin Enerjiyi Verimli Kullanmalıyız?, Binalarda Isı Yalıtımı, Aydınlatma, Elektrikli Ev Aletleri, Su Tüketimi ve Ulaşım" konularında detaylı bilgi aktarıldı. Eğitimde, "Enerjiyi Verimli Kullanabilmek" broşürleri de öğrencilere dağıtıldı.
"Enerjiyi Verimli Kullanabilmek Projesi" ile ilgili bilgi veren MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Özkan Er, "Enerji verimliliği, standart ve kaliteyi düşürmeden enerji tüketimini azaltarak enerjiyi etkin ve tasarruflu kullanmaktır. Isıtma, aydınlatma ve ulaşım ihtiyaçlarımızı karşılarken, elektrikli ev eşyalarımızı kullanırken, kısacası günlük yaşantımızın her safhasında enerjiyi verimli kullanmak suretiyle, ihtiyaçlarımızdan kısıtlama yapmadan aile bütçesine, ülke ekonomisine ve çevremizin korunmasına katkı sağlamamız mümkündür. Projemiz ile çocuklarımıza enerjinin verimli kullanımı konusunda sorumluluk vermek istiyoruz. Bugün itibari ile 4 ilköğretim okuluna gidilmiş ve toplam 2 bin 165 ilköğretim öğrencisine ’Enerjiyi Verimli Kullanabilmek’ eğitimi ve broşürü verilmiştir" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir