YEREL HABERLER - 10 Ocak 2012 Salı 11:25

BURSA`DA İŞSİZLER ORDUSUNUN SAYISI AZALIYOR

A
A
A
BURSA`DA İŞSİZLER ORDUSUNUN SAYISI AZALIYOR

Bursa’da işsizlere yönelik açılan meslek edindirme kursları ile istihdama yeni elemanlar kazandırılıyor.
Bursa Valiliği öncülüğünde Bursa Çalışma ve İş kurumu Müdürlüğünce 2011 yılında gerçekleştirilen çalışmalarla işsizler meslek sahibi oluyor. Türkiye İstatistik Kurumunun işsizlik rakamlarını yılda bir kez haziran ayında yayımlandığını vurgulayan Vali Harput, 2010 yılı itibariyle ilde işsizlik oranının yüzde 10,5 olarak gerçekleştiğine işaret etti. Ülke geneli yayımlanan 2011 Eylül ayı işsizlik oranının yüzde 8,8 olduğunu vurgulayan Harput, işsizlik başvurularının aylık 2 bin 200-2 bin 500 aralığında, işsizlik ödeneği bağlanan kişi sayısının ise bin 200 ila bin 500 aralığında değiştiğini söyledi. Harput, işsizlik ödeneği başvurularında 2010 yılı aylık ortalama 2 bin 300 iken 2011 yılında aylık başvuran ortalamasının 2 bin 418 olduğunu dile getirdi.
İşsizlik ödeneği alanların 2011 yılında bin 432 olduğunu vurgulayan Harput, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezi Projesi (UMEM) kurslarına dikkat çekti. 30 Kasım 2011 itibariyle 53 farklı meslekte işgücü piyasasının özellikle talep ettiği mesleklerde bin 822 kişilik protokol yapıldığını, 823 kişinin UMEM eğitimlerini tamamladığını vurgulayan Harput, "Bu grup içinde yer alan 228 başarılı kursiyer ise özel sektör işyerlerindeki işbaşı eğitimlerini bitirmişlerdir. 440 kişinin eğitimi halen UMEM merkezlerinde devam etmekte olup 132 kursiyerin işbaşı eğitimleri de özel sektör işyerlerinde sürdürülüyor. Böylece yılın ilk 11ayında toplam bin 623 kursiyer projeden faydalandı. 199 kişinin eğitimlerinin başlaması için kursiyer seçimleri devam ediyor" ifadelerini kullandı.
Yine 30 Kasım 2011 itibariyle 13 kurumsal firma ile toplam 3 bin 314 kişilik istihdam garantili kurs protokolünün imzalandığını vurgulayan Harput, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Eğitimlere 14 Şubat 2011’de başlandı. 16 farklı meslekte düzenlenen kurslarda ağırlıklı olarak otomotiv, otomotiv yan sanayi ile metal sanayi firmaları ile işbirliği yapıldı. İstihdam garantili kurslardan mezun olan 2 bin 106 kişinin işyerlerinde istihdamları sağlandı. 462 kişinin ise eğitimleri devam ediyor. Yılsonuna değin, kalan 746 kursiyerin eğitimleri, protokol imzalayan işyerlerinde tamamlanıp firmalarda işbaşı yapacaklardır."
KENDİ İŞLERİNİ KURUYORLAR
2011 yılı için BUTGEM ile 500 kişilik uygulamalı girişimcilik eğitim sözleşmesi yapıldığını kaydeden Harput, "303 kişinin eğitimi tamamlandı. 191 kişinin eğitimleri devam ediyor. Girişimcilik kursunu bitiren 303 kişi, KOSGEB’e başvuru hakkını kazandı. Bugüne değin 14 ’ü kadın girişimci olmak üzere İŞKUR programlarından mezun olan 30 girişimci iş arayan konumundan kendi işyerlerinde istihdam sağlayan durumuna geldi" ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Alanya ALKÜ Hastanesi’nde Çocuk Nöroloji Uzmanı göreve başladı Alanya ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne çocuk nöroloji uzmanı olarak atanan Celil Yılmaz hasta kabulünü başladı. Çocuk Nöroloji Uzmanı Dr. Celil Yılmaz’ın atanmasıyla birlikte hastanede daha önceden bulunmayan Çocuk Nörolojisi branşında hizmet verilir duruma getirildi. Çocuk Nöroloji Uzmanının göreve başlamasıyla ilgili açıklama yapan Başhekim Doç. Dr. Yılmaz Güler, “Sağlık Bakanlığı’mızın desteği, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’müzün girişimleriyle, hastanemiz sağlıkta büyük ve güçlü bir ivme kazanmaktadır. Her geçen gün biraz daha büyüyerek yeni branşlarımız ve yeni hekimlerimizle birlikte daha iyi ve kaliteli sağlık hizmetini sunmaya çalışmaktayız. Çocuk Nöroloji Uzmanımız Dr. Celil Bey’inde hastanemize gelmesiyle birlikte nörolojik rahatsızlığı bulunan çocuk hastalarımızın tedavi için ilçe dışına gitmelerine gerek kalmayacaktır“ ifadelerine yer verdi. Çocuk nörolojisinin ilgilendiği hastalıklar nelerdir? Hasta kabulüne başlayan Uzm. Dr. Celil Yılmaz, uzmanlık dalı hakkında şu bilgileri verdi: “Çocuk nörolojisi hekimlerinin takip ettikleri, teşhis ve tedavisini gerçekleştirdikleri hastalıklar beyin ve sinir sistemine ilişkindir. Hastanemizde çocuklarımızda görülen; ateşli havale, epilepsi (havale, sara) hastalığı, baş ağrısı, migren, erken doğan bebeklerin izlemini, serebral palsi (beyin felci), hareket bozuklukları, öğrenme ve konuşma güçlükleri, katılma nöbetleri, inme (felç) rahatsızlıkların takip, tedavi ve izlenimini başarıyla yapmaktayız. Artık vatandaşlarımızın çocuklarının nörolojik rahatsızlıkları için şehir dışına gitmesine gerek yok. Çocuk Hastalıkları hekimlerimize görülen hastalarımız meslektaşlarımın uygun görmesi halinde bölümüme hastalarımızın randevu alabilmesi için yeşil alan açmaktadır”.