YEREL HABERLER - 04 Ocak 2012 Çarşamba 16:45

ADIYAMAN`DAN MALATYA`YA `NEMRUT` TEPKİSİ

A
A
A
ADIYAMAN`DAN MALATYA`YA `NEMRUT` TEPKİSİ

Adıyaman Sivil Toplumu Destekleme Derneği Başkanı Mustafa Işıldak, Nemrut Dağı’nın Malatya’ya verilmesine tepki gösterdi.
Sivil Toplumu Destekleme Derneği Başkanı Mustafa Işıldak, Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Öner ile birlikte Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Vekili Ahmet Özyanık’ın, Nemrut Dağı ile ilgili yaptığı açıklamanın üzerine basın toplantısı düzenledi.
Özyanık’ın demecinde gerçeği yansıtmayan konular olduğunu vurgulayan Mustafa Işıldak, "Bu kararını dayandırdığı Adıyaman Havaalanı’nın aktif olmadığı sözüne bir anlam verilememiştir. Çünkü havaalanımızın 20 Aralık günü uçuşlara açıldığı ve 1 Ocak’tan itibaren de seferlerin her gün yapıldığı herkesin malumudur. İki yıl önce gündeme getirilen ve Adıyaman kamuoyunun tepkisi üzerine vazgeçilen Malatya-Nemrut-Adıyaman bağlantı yolunun bu kez tek taraflı siyasi irade ile sessizce gerçekleştirileceğinin işareti
olarak görülmüştür.
Bakanlıkça alınan bu karar; Nemrut Dağı Uzun Devreli Gelişim Planı’nda (Master Plan) böyle bir yolun bulunmaması, SİT alanlarına rastlayan bölümlerde yol açılamayacağı ve Milli Parklar Kanunu hükümleri ile Şanlıurfa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararları çerçevesinde yasal dayanaktan yoksundur. Adıyaman’ın il oluşuyla ilgili yasanın 1954 yılında TBMM’nde yapılan oylamasına Adıyaman, Besni ve Kahta kökenli Malatya milletvekillerinin katılmaya bile cesaret edememelerinin aksine bu kez
Adıyaman milletvekillerimizin hukuki ve siyasi yönlerden Malatyalı kardeşlerimizin bu hareketine karşı durma refleksini göstereceklerini umuyoruz.Yine iki yıl kadar önce Malatya tarafından gündeme getirilen bu konuda iki il valiliğince protokol düzenlenmesi önerisine Adıyaman kamuoyunun isteğine uygun olarak ’hayır’ diyerek asil duruş sergileyen Adıyaman Valisi Sayın Ramazan Sodan’ın önceden başlattığını bildiğimiz hukuki girişimleri İl Genel Meclisinin de desteğiyle sürdüreceğine inanıyoruz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Balıkesir’de öğrenciler minyatür resim yapmayı öğrendi Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitimi Müdürlüğünün başlattığı “Minik eller, büyük hayaller” projesi kapsamında Faruk Kızıklı İlkokulunda minyatür resim dersi verildi. Ressam Figen Köprülü’nün öncülüğünde bir araya gelen 3/B sınıfı öğrencileri minyatür resim yaptı. Minik eller, büyük hayaller projesi kapsamında Faruk Kızıklı İlkokuluna gelen ressam Figen Köprülü, 3/B sınıfı öğrencileri ile bir araya geldi. Öğrencilere minyatür resim dersi veren Köprülü, minyatür resimler yaptırdı. Etkinliğe katılan öğrenciler mutluluklarını dile getirirken, Figen Köprülü de, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatları yaşatmak istediklerini söyledi. Sınıf öğretmeni Şükriye Şıkdağ’ da ressam Figen Köprülü’ye teşekkür etti. Resim yapmayı sevdiğini anlatan Ali Rıza Türkoğlu, “Yaptığım işten çok zevk aldım. Zevkli bir işti” dedi. Bora Karagözoğlu da, “Zevkli ve güzeldi. Bunları yaptığım için çok mutluyum” dedi. Su Çiftçi ise, “Ben bu çalışmadan güzel şeyler öğrendim. Hem eğlendim, hem de çok güzel resimler yaptım. Minyatür resimler yaptım. Figen öğretmenine teşekkür ediyorum” dedi. Ressam Figen Köprülü de, “ Biz de bu projeye destek olmak için unutulmaya yüz tutmuş sanatlarımızdan minyatür konusunda bilgi vermek üzere Faruk Kızıklı İlkokuluna geldik. Çocuklar bu eğitimden çok mutlu oldu. Çocukların heyecanını gördük. Bu da bizi mutlu etti. İnşallah, böyle projelere devam ederiz” dedi. Ada Çakar ise, “ Bence bu etkinlik çok güzeldi. Herkesin yapmasını öneririm” dedi.