YEREL HABERLER - 27 Aralık 2011 Salı 16:09

HORASAN’DA CAMİ İÇERİSİNDE SİLAHLI ÇATIŞMAYA GİREN 2 KİŞİ TUTUKLANDI

A
A
A
HORASAN’DA CAMİ İÇERİSİNDE SİLAHLI ÇATIŞMAYA GİREN 2 KİŞİ TUTUKLANDI

Erzurum’un Horasan ilçesi’ne bağlı Şeyh Yusuf Köyü’nde Özkan ve Tarhan aileleri arasında Cuma namazı bitiminde cami içinde çıkan silahlı kavgaya karışan 2 kişi tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Horasan’ın Şeyh Yusuf köyünde Demir ve Tarhan aileleri arasında çıkan silahlı kavgada 5 kişi gözaltına alındı. Emniyete götürülen 5 zanlı, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine Fazıl Özkan (63) ile İsmail Ağaç (44) tekrar gözaltına alındı.
Horasan Asliye Ceza Mahkemesi’ne çıkarılan Fazıl Özkan ile İsmail Ağaç, “silah bulundurmak ve çevreye zarar vermek" suçlamasıyla tutuklandı.
CAMİ İÇERİSİNDE MEYDANA GELEN OLAY:
Olay 23 Aralık Cuma günü Şeyh Yusuf Köyü camisinin içinde meydana geldi. İstanbul’a çalışmak için giden Erkan Özkan’la, aynı köyden Necati Tarhan’ın buradaki kavgası Erzurum’a taşındı. Cuma namazı için köy camiine giden Necati Tarhan’ın babası Mehmet Tarhan (35) ile akrabaları Kazım Ağaç (73), İsmail Ağaç (44) ve Ahmet Demir (29), oğlunu döven Erkan Özkan’ın babası Fazıl Özkan’a (63) cami içinde saldırdı. İsmail Ağaç, cebinden çıkardığı ruhsatsız tabancayla Fazıl Özkan’ı hedef alıp ateş açtı. Yaklaşık 40 kişilik cemaatin bulunduğu camide vatandaşlar kurşunlardan, kolonların arkasına saklanarak kendini korurken, eski köy muhtarı olan Fazıl Özkan da tabancasını çıkararak havaya ateş açtı. Çatışmada Fazıl Özkan ayağına isabet eden kurşunla yaralandı. Özkan Horasan Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
Jandarmanın yaptığı çalışmada cami içinde 30 boş kovan bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir