GENEL - 08 Ocak 2012 Pazar 16:23

TÜRKİYE SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNE YÜRÜDÜ

A
A
A
TÜRKİYE SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNE YÜRÜDÜ

Sarıkamış’ta, Türkiye Şehitleriyle Yürüyor etkinliği düzenlendi.
Sıfırın altında 15 derece soğukta yapılan yürüyüşe yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Yürüyüşte, ellerinde bayraklar ve Atatürk’ün posterleri ile yürüyen katılımcılar 7 kilometrelik Şehit Kurmay Albay Faruk Sungur yolunu Türkiye Dağcılık Federasyonu temsilcileri önderliğinde takip ederek, 2800 rakımlı Soğanlı Dağları’nın zirvesinde ulaştı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in de katıldığı yürüyüşte, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu dua edildi. Saat 10.30’da inişe geçen katılımcılar, Yukarı Sarıkamış
Şehitliği’ne giderek yürüyüşü tamamladı.
Sarıkamış Şehitleri’ni anma yürüyüşüne Bakan Şahin de eşlik etti. Bakan Şahin ile beraber AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanı İlhan Özbilen ve çok sayıda vatandaş ile öğrenciler katıldı.
Şahin’i ellerinde bayraklarla Sarıkamış Atlı Spor Kulübü sporcuları karşıladı. İdris Naim Şahin, 7 kilometrelik yürüyüşe katılan ve tamamlayan ilk bakan oldu. Daha önce Sarıkamış Şehitlerini anma yürüyüşüne birçok bakan katılmış ancak bakanlar yürüyüşe eşlik etmemişti. Sarıkamış Şehitleri’ni anma etkinlikleri Yukarı Sarıkamış Mahallesi’nde devam ediyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir