YEREL HABERLER - 28 Aralık 2011 Çarşamba 14:44

OSMANGAZİ`DEN SPOR TESİSİ HAMLESİ

A
A
A
OSMANGAZİ`DEN SPOR TESİSİ HAMLESİ

Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan Hamitler spor tesislerinin temeli, coşkulu bir törenle atıldı.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tarihi ve kültürel değerlerin ayağa kaldırılması için yapılar çalışmalara paralel olarak, sporun başkenti olma hedefi yolunda ilerleyen Bursa’ya önemli bir tesisi Hamitler’de kazandıracaklarını açıkladı. Osmangazi Belediyesi olarak vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda hizmetlere dur durak bilmeden devam ettiklerini kaydeden Dündar, spor tesislerine, sağlıklı toplum, sağlıklı bir kent anlayışı çerçevesinde önem verdiklerini hatırlatarak yapılacak olan yeni tesisler hakkında açıklamalarda bulundu. Dündar, Alacahırka’da yapılacak olan spor tesisinin temelinin haftaya atılacağını belirterek, "23 Ocak 2012’de Adalet Mahallesi Ertuğrul Sağlam spor tesislerini ihaleye çıkartacağız. Burası da diğer yaptığımız spor tesisleri gibi sağlıklı gençlerimizin ve ülkemizi ileriki yallarda temsil edecek sporcuların yetişeceği yerler olacak. Bursa’ya ve Türkiye’ye hayırlı olsun" diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, bir kültür, tarih ve turizm kenti olan Bursa’nın ulaşılabilir, sağlıklı bir şehir olma yolundaki çalışmaların hızla sürdüğünü, sporun başkenti hedefinin ise yapılan çalışmalarla çok kısa sürede gerçekleşeceğini ifade etti. Belediye olarak insan odaklı ve çağdaş bir anlayışla, toplumun tüm bireylerine indirgenmiş hizmetlerle çalışmalara devam ettiklerinin altını çizen Altepe, önümüzdeki günlerde bu felsefenin ürünü olan tesislerin temel atma törenleri ve açılışlarının yapılacağını söyledi. Bursa’da halka yapılan birçok hizmetlerin kendilerine nasip olduğunun altını çizen Altepe, "Biz bu hizmetleri yaparken birileri de bizim yaptığımız işlere mani olmaya, çamur atmaya, zaman kaybettirmeye çalışacak. Herkes kendi görevini yapacak. Biz halka hizmet etmeye devam edeceğiz ve bu yüzden de iktidardayız. Yapılacak olan bu tesis hepimize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Altepe ve Dündar, butona birlikte basarak spor tesislerinin temelini attılar. Altepe ve Dündar temel etme töreninin ardından tesisin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.
Hamitler Spor Tesisi, Nisan 2012 içinde bitmiş ve hizmete açılacak olup, 10 dönümlük arsa üzerinde, Futbol sahası, soyunma odaları, kafetarya, çocuk parkı, fitness alanları, otopark bulunacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir