YEREL HABERLER - 27 Aralık 2011 Salı 17:15

KARALAN TARIMSAL KALKINMA KOOFERATİFİ TAM KAPASİTE ÇALIŞIYOR

A
A
A
KARALAN TARIMSAL KALKINMA KOOFERATİFİ TAM KAPASİTE ÇALIŞIYOR

Batman’ın Gercüş ilçesinde uygulanmakta olan Batman-Gercüş-Karalan Köyü Tarım Kalkınma Kooperatifi, ’Ortaklar Mülkiyetinde 100 Başlık’ süt sığırcılığı projesi başarıyla devam ediyor.
Gercüş Kaymakamı Halit Mengi, beraberinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde Ziraat Mühendisi Nihat Yaşar ile SYDV Projeler Sorumlusu ve Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi Şehmus Özmen ile birlikte sabit yatırım ihtiyaçları, ahır ve işletme binası inşaatı ve makine ekipman alımı ve 100 başlık büyükbaş hayvan alımı ile birlikte toplam bütçesi 913 bin 306 lira olan Karalan Köyü Tarım Kalkınma Kooperatifini ziyaret etti. Kooperatif üyeleri ile bir araya gelen Kaymakam Mengi, tesisi gezerek
kooperatif hakkında bilgi aldı. Gercüş Kaymakam Halit Mengi yaptığı açıklamada; Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi (KASDEP) kapsamında desteklenen proje kapsamında sabit yatırım ihtiyaçları, ahır ve işletme binası inşaatı ve makine ekipman alımı için 400 bin 306 lira ve canlı hayvan alımı içinde 513 bin lira olmak üzere projenin 913 bin 306 liraya mal olduğunu belirtti. Kaymakam Mengi, "50 aileye 2’şer adet büyükbaş holstein cinsi süt sığırı olmak üzere ahır, işletme binası ve makine ekipman ile yem
desteği sağlanmakta olup tamamen faizsiz olan ve geri dönüşümü ilk 2 yıl ödemesiz, sonraki 6 yıl 6 eşit taksitle faizsiz gerçekleşecek olan proje ile 50 aileye istihdam sağlanıp, hayvancılıkta önemli bir aşamaya gelinmesi amaçlanmıştır" dedi.
Gercüş Kaymakamı Halit Mengi proje ile ilgili son olarak; bölgenin yem bitkilerin yetiştirilmesi konusunda yeterli tarım arazilerine sahip olduğunu ve aynı zamanda hayvancılık yapmaya elverişli bir yer olduğunu sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir