YEREL HABERLER - 21 Aralık 2011 Çarşamba 13:41

ORTACA`DA KESK ÜYELERİ VE DOKTORLAR MEYDANA İNDİ

A
A
A
ORTACA`DA KESK ÜYELERİ VE DOKTORLAR MEYDANA İNDİ

Hükümetin, sağlık ve eğitim başta olmak üzere temel kamu hizmetlerini ticarileştirdiğini, kamu çalışanlarını köleleştirmeye çalıştığını belirten KESK’e üye memurlar ve Türk Tabipleri Birliği bugün iş bırakma eylemi yapıyor.
Ortaca’daki eylem Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Eyleme Sendika temsilci ve üyelerinin yanı sıra, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.
Eylemde ilk olarak SES adına Gülhan Musaoğlu basın açıklaması okudu. Musaoğlu açıklamasında, "Sağlık alanında dönüşüm çalışmalarının hızlanmaya başladığı bu dönemlerde sağlık alanında yapıldığı iddia edilen reformun, sağlık hizmetinin üretimi, finansmanı ve organizasyonunu kapsayan, yani sağlık alanında ki yapısal değişiklikler anlamına geldiği bilinmektedir. Türkiye’de Sağlık reformları uygulanırken, Dünya Bankası ve IMF politikaları esas alınmıştır. Sağlığın metalaştırılması politikaları uygulanmaya başlamıştır. Gecenin en uzun, gündünüz en kısa olduğu günde, 21 Aralık’ta sağlık meclislerini kuruyoruz. Hizmet üretmiyoruz. Mücadelemizle karanlıkları aydınlatacağız" dedi ve açıklamasının devamında Hükümet’in özellikle sağlık alanındaki çıkardığı yasaları eleştirdi.
Ardından Eğitim-Sen adına Hamit Dolu basın açıklaması yaptı. KESK’e bağlı sendikalar olarakbugün meydanlarda olduklarını kaydeden Hamit Dolu, "Bugün Edirne’den Kars’a, Van’dan İstanbul’a, Antalya’dan Trabzon’a, İzmir’den Diyarbakır’a kadar tüm illerde grevdeyiz. Bugün tüm illerde emekçiler greve çıkarak, işyerlerinin önünde toplanıp, şehrin en işlek meydanlarına yürüyüp basın açıklaması okuyarak grev halayı çekeceklerdir. Taleplerimiz sadece kamu hizmeti verenlere değil, kamu hizmeti alan 75 milyonun talepleridir. Sağlık ve eğitim başta olmak üzere kamu hizmetlerinin piyasalaştırılmasına karşı grevdeyiz. Emeklilerimizin sefalet koşullarına karşı grevdeyiz. Haklarımıza, geleceğimize sahip çıkmak için Grevdeyiz” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir