GENEL - 27 Aralık 2011 Salı 16:35

MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI AHMET GÜNDOĞDU:

A
A
A
MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI AHMET GÜNDOĞDU:

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, TBMM’de milletin beklentilerinin öncelikli olarak ele alınmadığını belirterek, emekli vekillerin maaşlarına yapılan artışa tepki gösterdi.
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamada gece yarısı operasyonuyla mecliste kabul edilen vekillere yapılan maaş zammına tepki gösterdi. Gündoğdu, "Söz konusu düzenleme, adeta sel önünden kütük kaçırırcasına yapılmıştır. Komisyon sürecinin olmaması, görüşülen maddelerin içinde yer almadan yapılması toplumsal tepkiden korkulduğu izlenimini de vermektedir. Şekil olarak onaylamadığımız bu düzenleme, milletvekillerinin emekliliğinde kendilerine yansıyacak zam oranları açısından da
bizi rahatsız etmiştir. İşçi ve memur emeklilerinin, emekli maaşlarıyla geçinemedikleri bir ülkede, yüzde 70’den yüzde 100’lere varan artış yapılması, kamu vicdanını yaralamıştır. Halen işsizlik rakamlarının açıklandığı, asgari ücretin asgari yaşama ücreti olmadığı bir ülkede, emekli vekillerin maaşlarına bu kadar yüksek oranda zam yapılması, adalet ve hakkaniyetle de bağdaşmamaktadır" şeklinde konuştu.
Gündoğdu, TBMM’nin yasama yılına başlamasından bugüne kadar geçen zamanda TBMM’nin önceliklerinde sorunlar gördüğünü söyledi. Şu zamana kadar takdirle karşıladıkları tek çalışmanın Fransa’ya karşı gösterilecek tepkide mutabakata varılması olduğunu söyleyen Gündoğdu, siyasi partilerden değişik sesler yükselse de emekli vekillerin maaşına yapılacak zam konusunda bir mutabakat olduğunun ortada olduğunu dile getirdi. Gündoğdu, "Bu uzlaşıyı anlamakta zorlanıyoruz. Halbuki TBMM’de görüşülecek daha önemli ve
öncelikli birçok konu mevcut. Başörtüleri sebebiyle memuriyetten uzaklaştırılıp, disiplin affıyla geri dönen kamu çalışanları, emekliliklerine esas olacak düzenleme için, görev yapamadıkları her yıl için 4 bin 800 TL borçlandırıldılar. Adeta göreve geri döndüklerine pişman olan kamu çalışanlarımız bir düzenleme beklerken, yüce meclisin, saygınlığına da yönelik saldırıları peşinden getirecek bu düzenlemeyi kabul etmemiz mümkün değildir" değerlendirmesini yaptı.
Gündoğdu, 12 Eylül 2010’daki referandumun lokomotif maddelerinden birinin, kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı getiren düzenleme olduğunu söyledi. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, yoğun mücadelesiyle pakete giren değişikliğin üzerinden 15 ay geçmesine karşın, yasal değişikliğinin halen yapılmadığını söyledi. 2 buçuk milyon memur ve milyonlarca emeklinin bu düzenlemeyi beklediğini söyleyen Gündoğdu, "Bir yıl boyunca çıkmayan yasa için, yeni yasama döneminden umutlu olduğumuzu belirtmiş ve bu
yöndeki çalışmalara açık olduğumuzu söylemiştik. Bütçe çalışmaları sona erdi, zaman yok dendi, son günde emekli vekillerin maaş düzenlemesi bile yapıldı. 15 Ocak’ta zamlı maaş almayı bekleyen milyonlarca kamu çalışanı, emekli ve ailelerinin beklentisi hiç dikkate alınmadı" ifadelerini kullandı.
Gündoğdu, açıklamasının sonunda kamu vicdanını yaralayan, gündeme getirilmeden gece yarısı operasyonuyla gerçekleşen bu düzenlemenin, toplumdaki tepkiyi de dikkate alarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından veto edilmesi gerektiğini söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir