DÜNYA - 22 Aralık 2011 Perşembe 21:53

ANADOLU EFES`TEN BASKETBOL TOPU KUMBARASI

A
A
A
ANADOLU EFES`TEN BASKETBOL TOPU KUMBARASI

Anadolu Efes Spor Kulübü’nün yeni projesi ’Basketbol Topu Kumbarası’nın tanıtım toplantısı Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.
Herkes İçin Spor Federasyonu’nun desteğiyle hayata geçirdiği ve ’Basketbol Topu Kumbarası’ adını verdiği yeni projeyle kulüp, 35. yılında Beko Basketbol Ligi, THY Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası maçlarında attığı toplam basket sayısı kadar basketbol topunu, sezon sonunda Türkiye’nin çeşitli illerindeki okullara hediye edecek.
Toplantıda konuşma yapan Anadolu Efes Spor Kulübü Asbaşkanı Ahmet Boyacıoğlu kulüp olarak yurtiçi ve yurtdışında başarılar elde ederek basketbol sporunu yediden yetmişe herkese sevdirmek, yurtdışında başarılar kazanarak, Türkiye’nin popülaritesini uluslararası arenada artırmak ve yetenekli basketbolcular yetiştirmek misyonuyla hareket ettiklerini belirtti. Boyacıoğlu, "Sezon başından bugüne kadar kumbaramızda bin 800’e yakın top birikti. Sezon sonuna kadar kumbaramızda 3 bin 500 adedin üzerinde top
birikeceğini umuyoruz. Bu vesile ile projeye olan yakın ilgi ve desteklerinden dolayı Herkes İçin Spor Federasyonu’na teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Biz bir takımın başarısında taraftar desteğinin önemine inanıyoruz. Ne kadar şanslıyız ki Anadolu Efes Spor Kulübü’nün arkasında basketbolu yürekten seven, her maçımızda bizi yalnız bırakmayan ve sonuna kadar destekleyen bir taraftar kitlemiz var. Bu son projemizde de taraftarımızın iş birliğini, desteğini ve katkısını bekliyoruz. Proje onlarla
birlikte daha başarılı olacaktır" dedi.
Anadolu Efes Spor Kulübü, kumbarada birikecek topların bağışı için illeri Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre belirledi. Yıllık iller bazındaki kişi başı milli gelir hesaplamasına dayanılarak her bölgede belirlenen en düşük milli gelire sahip 25 ili baz alacak şekilde planlama yapıldı. Kulüp, topları açık veya kapalı basketbol sahası ya da en azından bir adet basketbol potası olan ilköğretim okullarına bağışlayacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir