YEREL HABERLER - 08 Ocak 2012 Pazar 10:04

ZABITA VE MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ ALTYAPIYI OLUŞTURDU

A
A
A
ZABITA VE MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ ALTYAPIYI OLUŞTURDU

Hal yasası olarak da bilinen 5957 sayılı yasa gereği pazaryerlerinin kurulmasına kapatılmasına, işleyiş yönetim ve denetimine ilişkin düzenlemeleri kapsayacak yönetmeliğin yayımlanmaması belediyeleri sıkıntıya soktu. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Kanunun yürütülmesiyle ilgili düzenlemenin bakanlık tarafından bugüne kadar yayınlanmadığını hatırlatarak, yaşanan geçiş sürecini kolaylaştırmak amacıyla meclisten iki ay uzatma kararı aldıklarını, ancak bunun gereksiz spekülasyonlara neden olduğunu söyledi.
Başkan Tartan,” Encümenimiz olağanüstü toplanarak pazarcı esnafından alınacak olan ücretleri belirledi. Boşluk doğmaması, hizmetin yürütülmesi, herhangi bir kamu zararının oluşmaması için ekiplerimiz zaten çalışmalarını yürütüyor. Zabıta ve Mali Hizmetler Müdürlüğü altyapıyı oluşturdu. Tahsilatlar ekiplerimiz tarafından yapılıyor. İzmir Pazarcılar Odası lojistik desteğini sürdürmeye devam edecek” dedi.
Belediye meclisinin aldığı kararın ardından AK Parti grubunun tepkisiyle karşılaştıklarını kaydeden Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ve İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen basın toplantısı düzenledi. Doğal sürecin işlediğini vurgulayan Başkan Tartan şöyle konuştu: “Halkı tanıyan, Pazar kültürünü de bilir. Pazar olmadan kent yaşamı da olmaz. Ama sırça köşklerde yaşayanlar, pazara gitmemiş olanlar orada yaşanan paylaşımı, sıcak iletişimi, bu kültürün yarattığı güzelliği bilmezler. Yeni düzenlemeye geçiş sürecini kolaylaştırmak amacıyla verilen önergeye tepkiler bu sebeple gelişmiştir. Biz tavrımızı tamamen halktan yana ve halkın çıkarlarını ön planda tutarak net bir şekilde ortaya koyuyoruz. 65 yıldır sorunsuz devam eden, ahi evren kültürüyle yaşayan bir geleneğe vefa duygumuzu gösterdik. Bunda yanlış anlaşılacak bir durum olmadığı gibi spekülasyon yaratacak bir niteliği de yoktur. Biz yasaların verdiği görevi zaten yerine getiriyoruz. 1 Ocaktan itibaren ilçede kurulan pazarlardaki işlemler sorunsuz yerine getirildi. Dileğimiz yaşanan geçiş sürecinde 4 bin Pazar esnafının, yüzde 80’i pazardan alışveriş eden İzmir halkının mağdur olmamasıdır.”
İzmir Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Hamdin Erişen, Konak Belediyesi ve diğer belediyeler ile 16 yıldır kar amacı gütmeden kamu yararına özveri ile çalıştıklarını hatırlatarak, " Bu kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte bu süreç sona ermiştir. Konak Belediye Meclisinin halkın yararına almış olduğu iki aylık geçiş sürecini kapsayan protokol yerinde bir karardır. Fakat bazı çevrelerce alınan bu meclis kararı yanlış anlaşılmalara farklı yorumlamalara neden olduğundan oda olarak bizim bu iki aylık ek süre uzatımını kabul etmemiz mümkün değildir. Ancak her zaman belediyemizin yanındayız, uygulama yönetmeliği henüz çıkmadığından, geçiş sürecinde yaşanabilecek sıkıntıları aşmak için belediyemize gönüllü destek vereceğiz " dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir