YEREL HABERLER - 31 Aralık 2011 Cumartesi 17:23

BAŞKAN AKYÜREK VANLI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

A
A
A
BAŞKAN AKYÜREK VANLI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Van’da meydana gelen depremin ardından eğitimlerini Konya’da sürdüren Vanlı öğrencilerle bir araya geldi.
Büyükşehir Belediyesi Kılıçarslan Gençlik Merkezi’nde düzenlenen yemek programında 100 Vanlı öğrenci ile bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 2011 yılının son gününde düzenlenen programın son derece anlamlı olduğunu söyledi. Akyürek, 2011 yılında üzüntülü ve sevinçli birçok olay yaşandığını belirterek, millet olarak üzüldüğümüz olaylardan birinin de Van’da yaşanan deprem olduğunu vurguladı. Tüm Türkiye’nin Van’daki depremden sonra seferber olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Depremin ardından acılar paylaşıldı. Tüm milletimiz elem duydu, büyük bir üzüntü yaşadı. Şu anda Van’da 8 tane kardeş köyümüz var. Konteyner evlerimiz, çamaşırhaneler, mutfaklarla o köylere hizmet veriyoruz. Ayrıca, Bostaniçi beldesinde de yemek ikramımız devam ediyor. Konya’ya gelen Vanlı kardeşlerimiz misafirimizdir. Aynı şehirde birlikte yaşıyoruz. Konya insanı olarak onlara mahcup olmak istemiyoruz. Burada kaldığınız sürenin yaraların sarılma süreci olmasını diliyorum. Burada bulunan aileleri kendi ailelerimiz kabul ediyoruz” dedi.
Başkan Akyürek, Konya’da bulunan depremzede misafirler arasında üniversite hazırlık ve orta öğretim hazırlık kurslarına gitmek isteyenlere yardımcı olacaklarını, öğrencilerin Gençlik Merkezi’nden ücretsiz yararlanacağını ve yapılmasını gereken tüm hizmetleri yapacaklarını ifade etti. Akyürek, 2012 yılının tüm insanlığa mutluluk ve huzur getirmesini dileyerek sözlerini tamamladı.
Vanlı öğrenciler, daha sonra Büyükşehir Belediyesi Kılıçarslan Gençlik Merkezi’nde bulunan sinemada Labirent isimli filmi izlediler.
Öte yandan, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e bir mesaj göndererek, depremin ardından verilen her türlü destek nedeniyle teşekkür ettiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Hobi olarak başladığı heykel pasta yapımı ile uluslararası yarışmada altın madalya aldı Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde yaşayan sağlık personeli Berna Çetintaş, Hırvatistan’daki Biser Mora adlı gastronomi festivalinde altın madalya ile ödüllendirildi. Tavşanlı’da Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi sağlık personeli evli ve 2 çocuk annesi Berna Çetintaş, Hırvatistan’nın Braç adasında 19.’su düzenlenen Biser Mora adlı gastronomi festivalinde Pastry Art kategorisinde ’Cadı atölyesi’ adını verdiği yenilebilir heykel pasta ile altın madalya ile ödüllendirildi. "Ülkem adına güzel bir başarı elde ettiğimi düşünüyorum" diyen Berna Çetintaş, "Büyük oğlum doğduğunda ’acaba nasıl yapılır pastalar ?’ diye merak etmeye başlamıştım. Araştırdım ve pandemi döneminde online eğitimler almaya başladım. Bu eğitimler sonrasında farklı pastaların yapımına ilgimin olduğunu düşündüm ve bunun üzerine biraz daha çalışmalarımı arttırdım. En sonunda da böyle güzel bir başarı elde ettim. Eserimi, yaklaşık iki ay gibi süre zarfında oluşturdum. İki ay sonrasında da , İzmir’de Gastronomi Derneği adı altında bir dernek üyesiyim aynı zamanda. Dernekle birlikte Braç adasında yolculuk yaptık ve orada ödülümü aldım. Sağlık personeliyim, mesleğim bu değil ancak, ben bu işi bırakmayı düşünmüyorum. Kendime ne katabilirim ? Bunlarla ilgili çalışmalarıma devam edeceğim. Hobi olarak başladığım bu işi profesyonel olarak devam ettirmeyi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Kütahya Hobi olarak başladığı heykel pasta yapımı ile uluslararası yarışmada altın madalya aldı Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinden katıldığı Hırvatistan’daki Biser Mora adlı gastronomi festivalinde altın madalya ile ödüllendirildi. Tavşanlı’da Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi sağlık personeli evli ve 2 çocuk annesi Berna Çetintaş, Hırvatistan’nın Braç adasında 19.’su düzenlenen Biser mora adlı gastronomi festivalinde Pastry Art kategorisinde "Cadı atölyesi" adını verdiği yenilebilir heykel pasta ile altın madalya ile ödüllendirildi. "Ülkem adına güzel bir başarı elde ettiğimi düşünüyorum" diyen Berna Çetintaş, "Büyük oğlum doğduğunda ’acaba nasıl yapılır pastalar?’ diye merak etmeye başlamıştım. Araştırdım ve pandemi döneminde online eğitimler almaya başladım. Bu eğitimler sonrasında farklı pastaların yapımına ilgimin olduğunu düşündüm ve bunun üzerine biraz daha çalışmalarımı arttırdım. En sonunda da böyle güzel bir başarı elde ettim. Eserimi, yaklaşık iki ay gibi süre zarfında oluşturdum. İki ay sonrasında da, İzmir’de Gastronomi Derneği adı altında bir dernek üyesiyim aynı zamanda. Dernekle birlikte Braç adasında yolculuk yaptık ve orada ödülümü aldım. Sağlık personeliyim, mesleğim bu değil ancak, ben bu işi bırakmayı düşünmüyorum. Kendime ne katabilirim? Bunlarla ilgili çalışmalarıma devam edeceğim. Hobi olarak başladığım bu işi profesyonel olarak devam ettirmeyi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.